Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba Yasa Onaylandı ama..?

Erzincanli2

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Torba Yasayı Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan Onayladı Ama Engelliler İçin Tavşan'mı Çıktı Arkadaşlar Dostlar Hani Nerede.? Bizim İçin Vaat Edilen Düzenlemeler Yaptırımlar O Tonlarca Müjde Var Diye Nara Atılan Haberler Kayıplaramı Karıştı.?

o torbadan dalga geçerek sadece bizi ilgilendiren ksıma bakarmısınız "Yüzde 2 hasılat payı"

Engelliler Hakkında Kanunun'daki düzenlemeyle, 19 Şubat 2014 tarihini takip eden altı aylık su¨reden sonra u¨retilen su¨ru¨cu¨ koltuğu hariç 9 veya daha fazla oturma yeri olan araçlardan erişilebilir olmayanlara şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıma hizmeti için izin veya ruhsat verilemeyeceği hükmü, yürürlükten kaldırılıyor.
okadar maddede lafımı bile geçmemiş nerdeyse

arkadaişar bnm szie bi sorum olacak. babam 18 yıl önce vefat etti . ödenmiş 117 gün primi var annem bundan emekli olabilir mi?

enginilter;

bildiğim kadarı ile 1800 gün prim gün sayısı lazım 117 gün ile sanırım olmaz ama detayını daha iyi bilen bir arkadaş yazar

zonk çıktı babayı gösterdiler hem bize hemde eyt insanlara insan layığını yaşar çıkan torba devlete bakur ssk verği ceza borcu olanı ilgilendiriyor namuslu adamı değil anlicanız.

http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...2Fmukerrer.htm

arkadaşlar yasa çıkmış resmi gazetede de yayınlanmış ali tezel paylaşmış facebookda

Resmi gazetede çıktıgına göre yasa çıkmış cumhurbaşkanı demekki onayladı hemen.,,,

benim bagkur borcum var ... 1000 liraya yakın faizi vardı şahsen ben bekliyordum yasayı...,,

ama ki e devlet internetten borç ödemede faizler silinmiyo hala faizler gözüküyo bagkura gidip eldenmi yatırmak lazım acaba?

HAYIR BAĞKURA GİDİYOSUNUZ size orada protokol imzalıyosunuz 1ile 18ay taksit de yapabiliyosunuz tabi takist yükseldikce biraz faiz olayı artıyo bildiğimkadarıyla bugün gastede okumuştum posta

mertcan74;

Taksit yaptırmayacam direk borcumu ödeyip emeklilige başvurmaya çalışcam eger yarın faizsiz alırlarsa bagkura gidip işlemleri başlatmak istiyorum diger türlüsü sorun olur boşu boşu na bu halde gidip yorulmakda istemiyorum..

torba yasada belirtilmiş caba bu tüm cezalar icinmi yani kredi borcları hacizlerindnemi bahsediyor torb aya
sa
DAVALAR DÜŞECEK, HACİZLER KALKACAK
Bu kanundan önce dava konusu edilmiş veya icra takibi başlatılmış alacaklar için, borçlunun bu hükümden yararlanmak üzere başvurması halinde davalar düşecek, icra takipleri durdurulacak. Hacizler kaldırılacak. Bu kanundan yararlanmak isteyen borçlular, gelecekte dava açmayacaklarına ilişkin imzalı taahhütte bulunacak. TEDAŞ gibi özel dağıtım şirketleri, alacaklarını kanun hükümlerine göre yapılandırabilecek.

bilgisi olan yokmu arkadaşlar.. yarın bagkura gitsem bagkur borcumu hemen faizsiz ödeyebilirmiyim yoksa sistemin oturmasınımı bekleyecez bir bilen yazarsa sevinirim..

sisteme ne zaman oturur benim kredi kartı borclarım varıdı haciz onlar kalkacakmı

dua20;

Haciz diye bir durum zaten yok gibi ikinci eşya haczedilebiliyodu...

kredi kartı borçları silinmez belki faizleri silinebilir..

Benim merak ettiğim, bu yasada bizlerin araç alımlarında bir değişiklik kolaylık varmı?

Arkadaşlar bir başka sitede şöyle bir yazı okudum;

Üyenin birisi sorar; Fiorino-Doblo-Kango vs (Marka önemli değil) 8+1 lerde oldugu gibi otomobil yapma gibi birseyler duydum bununla ilgili fikri olaniniz var mı. ?

Başka bir üyenin cevabı; Ben bu konuyu sigortacımla konuştum yılbaşından sonra torba yasa onaylanacak ve yük nakli hususi ve şahıs üzerine olan kamyonetler otomobil geçecek dedi.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bağkur cezaları da silinecek mi acaba ? prim borcu var bir de yanında ceza borc .

yatırmak istemeyenlerin borcu silinecekti aynı zamanda güleride iptal edilecekti ne oldu o hala geçerlimi acaba

yatırmak istemeyenlerin borcu silinecekti aynı zamanda güleride iptal edilecekti ne oldu o hala geçerlimi acaba

yanlış anlamadıysam yatırmak istemeyenin borcu silinmeyecek..

sadece faizler iptal edilcek ödemek isteyenler isterse taksitli ödeyebilcek cüzi bir farkla..

yalnız bagkura gittim genelge daha gelmemiş 2 haftayı bulur diyorlar sisteme işlenmesi şimdi gitsen ödeyemiyorsun faizsiz yani...

Gece sordum okadar kendim sordum sorumu kendim cevapladım..

Torba yasada engelli hakları genisletilmeliydi olmamış :(

Ergin;

ATV ve SABAH zaten doğru haber yazmıyor ki arkadaşım. Oturacağı en son koltuğa geçti zaten vaatler felan oy içinmiş anlamış olduk. soma'ya da bir şey çıkmadı van depreminde evsiz barksız yakınlarını kaybedenlerde işlerinden kovuldu sonuç ortada. oyda vermedim zaten. içim rahat Allah'a şükür.

Burada amacim hükümeti atvyi veya sabah gazetesini savunmak degil fakat yukaridaki linkteki konular ozellikle a haberdeki konusmalarin hepsi subat ayinda yasalaştı ve suan yürürlükte bilip bilmeden lütfen yorum yapmayalim he bunlarin haricinde engellilerin baska sikintilari yokmu tabiki var bence bunlari konusup istek ve arzularimizi toplu halde dile getirmemiz lazim son olarak son torba yasada engellileri ilgilendiren benim bildiğim bi konu yoktu geneli vergi borclari bagkur vb.konulari iceriyordu

Bu torba yasayı tombalacının tombalasına benzetiyorum hani içinde gizli hileli ikinci cep olan ,gazeteler yaldızlı manşetlerle halkı o kadar pofpofluyorlarki borçlar silinecek yapılandırma olacak, doğru bir miktar kolaylık sağlanacak fakat o hileli ikinci cepten ne cıkacağı belirsiz..

Torba patlak çıktı iyimi

Hepsi bence fasa fiso nasılsa yerel seçim geçti bir yem de önümüzdeki seçimde atarlar seçim geçince engelliye ayit maddeler çıkartılır bize yine kuru fasülye çıkar ben umudumu kestim artık allah tan başkasından.

engin ilter kardeşim annen babanın üzerinden emekli olur fakat babanın pirimlerini 810 güne çıkarması lazım onun için ssk ya gidip nasıl bir ödeme şekli çıkarıcaklar bilmiyorum önceden isteye baplı oluyordu şimdi istaya bağlı kaldırıldı ama kesin olarak bildiyim 800 günden emekli aylığı bağlanır çünkü vefat eden kişinin 800 gün primi varsa ölüm maaşı bağlanır yoksa geriye kalan günler ödetilir o şekilde maaş bağlanır

engin ilter kardeşim annen babanın üzerinden emekli olur fakat babanın pirimlerini 810 güne çıkarması lazım onun için ssk ya gidip nasıl bir ödeme şekli çıkarıcaklar bilmiyorum önceden isteye baplı oluyordu şimdi istaya bağlı kaldırıldı ama kesin olarak bildiyim 800 günden emekli aylığı bağlanır çünkü vefat eden kişinin 800 gün primi varsa ölüm maaşı bağlanır yoksa geriye kalan günler ödetilir o şekilde maaş bağlanır

Engellilere müjde başlığında bir sürü haberler yapıldı.Torba yasa onaylandı engelliler için gelişmeler yok olsaydı ana başlık açılır tartışıyor olacaktık ki başlık açmaya bile değer madde yok sanırım

Üst Alt