Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba yasası sonrası 5648 gün ile nasıl emekli olurum?

ahmetsafi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ben torba yasası kapsamında geriye dönük Bağkur primi yatırdım. ve +18 ay askerlik borçlanmamı yatırdım şimdi çok ağır borç altındayım işsizim özürlü sınavını bekliyorum. nasıl emekli olurum. acil yardım, çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bağkur girişim 17.12.1986 toplam 4915 gün prim var. Ssk girişim 01.04.1987 ve 190 gün + ssk 29.07.2008 tarihinde 3 gün ssk lı çalıştım toplamda 193 ediyor. Son prim bağkurdan terk. Askerliğimi 09.07.1984 ile 09.01.1986 arası yaptım. 18 ay borçlanmasını 01.08.2008 tarihinde ssk kurumuna yatırdım. 1991 yılında trafik kazası sonucu ` hemopsi süresiz görme özürlü oldum. raporum var. 0 zihinsel ve bedensel özürlü 16 yaşında çocuğum var. 10 çocukluyum. Vergi indirim raporum yoktur. En erken nasıl emekli olabilirim. tercihim ssk dır. Bilgi ve Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Maıl adresim:ahmetsafi@tsdadana.org tlf:05423069667

Son 2520 primin fazlası Bağkur kapsamında ise emekliliğiniz rapor oranınıza göre belirlenecek... 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

bagkur.PNG

Öncelikle cevaben oturan boğa kardeşime teşekkür ederim

bu durumda bağkur=4915 +ssk=193 +askerlik 540(18 ay)= toplam 5648 gün ediyor.

1. sorum 5510 sayılı yasa öncesinde bağkurlu bir kişi ssk ya geçerek en az 1 gün ssk primi edinerek ssk dan emekli olunabiliyordu. eski sigortalılar için emeklilikte özürlüler için bu haklar geçerlimi ayrıca bağkurda personel arasında bulunduğum sırada en son 3 günlük ssk lı görünmemden dolayı ssk dan emekli olup olamayacağım dile getirildi. Acaba bir önceki eski yasa özürlüler için geçerlimidir.

2.sorum askerlik borçlanmasını fazladanmı yatırdım ve geri alınabilirmi.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, Yaşlılık emekliliği o statüde gerçekleşir.

Ödenen askerlik borçlanması geri alınabiliyor mu, bilmiyorum. Bence alınabilir. Bir başvurun derim.

Üst Alt