Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba Yasa'ya eklenen yeni düzenlemeler...

ahmedd29

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
[FONT=verdana]Meclis Genel Kurulu'nda [/FONT]Torba[FONT=verdana] Yasa Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken pakete muhtaç aylığıyla ilgili yeni düzenlemeler eklendi. AK Parti, CHP ve BDP'nin önergesi ve MHP'nin desteğiyle yasa teklifine eklenen düzenleme, hem aylık alanların sayısını hem de sınırını artırılacak. Buna göre kişi başı yerine hane bazlı gelir hesaplaması sistemi getirilecek. Mevcut sisteme göre 65 yaş aylığı almak isteyen bir kişinin 119.62 liradan fazla gelirinin olmaması gerekirken yeni düzenlemeyle bu rakam 233 liraya yükseltildi. 1.2 milyon olan [/FONT]engelli[FONT=verdana] ve muhtaç aylığı alan kişi sayısının da 1.5 milyona çıkması öngörülüyor.[/FONT]

SAĞLIK HARCAMASI DEVLETTEN

[FONT=verdana]Sabah'ın haberine göre; Genel Kurul'da kabul edilen bir başka önergeyle de 18 yaş altı[/FONT]engelli[FONT=verdana] aylığı alan kişiler için önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre 18 yaş altı [/FONT]engelli[FONT=verdana]aylığından yararlananlar genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Bu kişilerin her türlü sağlık giderleri devlet karşılayacak. Mevcut sisteme göre 18 yaş altı [/FONT]engelli[FONT=verdana] aylığı alan kişilerin sağlık sigortasından faydalanabilmeleri için gelir testi yaptırıp yeşil kart almaları gerekiyordu.[/FONT]

PARA CEZALARI SİLİNECEK

[FONT=verdana]Teklife eklenen bir başka maddeyle de kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere, yersiz ya da fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç ve para cezaları ile bunlara ilişkin faizler silinecek. Söz konusu kişilerin haklarında herhangi bir idari, adli ya da icra takibi yapılmayacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Teklife eklenen diğer değişiklikler ise şöyle:[/FONT]

[FONT=verdana]-18 yaş üstünde olan, başkasının yardımı olmaksızın hayatını sürdüremeyecek şekilde engelli olduklarını raporla kanıtlayan, geliri bulunmayan kişilere 4860 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Hesaplamaya göre bu kişilere 359 lira ödeme yapılacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-18 yaşını tamamlamış engellilerden, talep etmesine rağmen, Türkiye İş Kurumu'nca işe yerleştirilememiş olanlar için de 3240 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Bu rakam da 240 lira civarında olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-Engeli olan yakınlarının bakımını üstlenenlerden, geliri, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık tutarın asgari ücretin üçte 1'inden daha az olanlara, 3240 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımıyla bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Bu rakam da yine 240 lira civarında olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-Engelliye her ay 359 lira ödenecek[/FONT]

Bu hükümete tekrar çok teşekkür ediyorum....bakıma muhtaç engelliye 2022 aylıkları haricinde bu aylık baglanacak....
Ve bir sürü engelli lehine düzenleme teşekkürler başbakanım allah seni bu memleketin başından eksik etmesin....

Arkadaşlar en sonbülümde engelli bakımını üstlenen ayriyetten yakınına aylikmi bağlanacak diyor yoksa .?benmi konuyu anlamadim.?

ahanda ben demiştim düzelecek diye ,engelli aylıkları kesildi diye ver yansın edenlere demiştim:)hadi hayırlı olsun..

3 aylık + ayda 359 tl devlet bize ödeyecek + bakım maaşı ağır özürlüye :D 1450 tl %70 üzeri ağır özürlü maaş alır bu hesapla safsınız ahanda ben dedim ahanda şu dedi hee alırsınız bekleyin videodaki gibi çıkıp erdoğanın şeyinin kılıyız dersiniz alırsınız : :D :D :D

konuyu da forum mesajlarında görelim kapatmayın lütfen sayın editör

inşallah denilen gibi olur hadi hayırlısı genede kalem hanımdan bu konuyla ilgili bilgi vermesini bekliyoruz...

sevgili kardeşim 1100 veren 1450 de verir...

inşallah eliniz boşa çıkmaz:):) alırsnız ;)

tılafsınlı;
kendilerini oraya layık görüyolar bırak kalsın istediği yerde:):) elinden alanmı var

yeni torba yasa

slmlar arkadaslar yeni çıkacak olan torba yasada engelliler adına ne gibi haklar (faydalar) getiriliyor ? teşekkürler...

sadece haber metinlerine bakarak yasalar hakkında yorum yapmayalım(ki o haberlere kalsa şimdiye kadar çaresi bulunmayan hastalık kalmaması gerekirdi). habercilerin işi konuları köpürterek dikkat çekmek ve bunu paraya havale etmektir. bazı arkadaşların ifade ettiği gibi haklar verilecek olsa hükümet bunun reklamını aylar öncesinden yapmaya başlardı, reklam yapılmadığına göre sürprizler beklemeye de gerek yok!!! tılafsınlı; ormanda yaşamak iyi güzeldir de, bazen şehre inip kültür,nezaket,kibarlık,saygı gibi kavramları öğrenmek gerekir.

Arkadaşlar 2022 aylık miktarları haberde eksik/hatalı verilmiş. 2022 aylık miktarlaarı şu şekilde olacak:http://www.engelliler.biz/forum/202...ktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html#post1309062

BU hesabı yaparken zaten tasarıdaki gösterge rakamlarına gore de yaptım. Lakin ben yüzde beş ek ödemeyi de ekledim.
Zaten gösterge rakamlarını da öyle ayarlamışlar ki eski hesaba da uyuyordu:) Yaşlılık maaşına göre yapılan hesaba yani. Dolayısıyla linkte verdiğim miktarlarda alınacak aylıklar. Yüzde beş ek ödemeyle birlikte.

Muhtaçlık sınırı 243.43 TL olacak. 233 lira değil. o da yanlış hesaplanmış verilen haberde.

Ayrıca evde bakım aylıklaarı yanaında aonlara ayrıca maaş verilmeyecek. engelli yakınlarının bakımını üstelenenler derken 18 yaş aaltı engelli yakını aylığı kastediliyor.
O yüzden boşuna sevinmeyin bu konuda lütfen...
evde bakım maaşı alanlara aayrıca 2022 maaşı da verilmeyecek yanai.
kanun çıksın etraflıca abilgi veririz inşallah.

Tıfsanlı
Anlaşıdı fazla muhataba alınıp konuşulacak biri degilsin

Kalem hanım bu sölenen 359 tl nedir bilgininz Varsa paylaşırsanız sevinirim.saygılar.

hemofili, 359 lira dedikleri % 70 ve üstü özürlu olanlara ödenen 1 aylık 2022 aylığı tutarıdır lakin onu da eksik hesaplamışlar. 1 aylık tutar 391,86 lira olmalıydı. bu da 3 aylık 1175,59 lira eder.

Özürlü (% 70 ve üstü): 1175,59 TL ( 1 aylık miktar: 391, 86 TL)

2022 aylık miktarları dediğim gibi haberde eksik verilmiş. Doğru miktarları görmek için şuraya bakın:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114405-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html#post1309062

bu verdiğim linkte mesaj değiştiremediğim için buradan belirteyim.
Muhtaçlık sınırı da 243, 43 lira olacak.

Torba yasayla 1.9 dizel ötv indirimi geleceği söyleniyordu. Ne oldu. Bir bilgisi olan var mı?

Anlıyorum ama biz bu dediginiz miktarı zaten almıyormuyuzNeyse biraz bekleyelim gorürüz nasil olsa ne olacak kalem hanim ilginiz icin teskkur edrrim

ben işkur vasıtasıyla özel bir şirkette engelli kadrosyla işe yerleştirildim ve halen işime devam ediyorum.vergi indirim hakımda var.benimbrut maaşım 1200.tl.dir.benim içinde bu torba yasasında faydalanacağım bir şey varmı.ben toplam 6 kışiye bakmakla yükümlüyüm

Yeni torba yasasıyla evde bakım ücreti kişi başına düşen limitte değiştimi

valla bu torba yasasından engellilere pek bişe çıkmadı

torba kanun tasrısı biz engelli çocuğu olan ailelere ne getirdi

torba kanun tasarısında engelli bakım maaşı için gelir kriteri değişikliği yapıldı memur maaş kat sayısı 9500 gösterge rakamıyla çarpılıcakmış bu konuyu anlayan ve bana da anlatabilen var mı acaba:confused:

Kanem abla merhaba herkez torba yasasından bahsediyor kabul edildimi? yersiz ödenen paralarla ilgili bir haber varsa yazarsan sevinirim..teşekrederim şimdiden

evde bakım aylığı benim için hala muamma hiçbirşey anlamadım ağır engelli raporu var oğlumun ama gelir kriteri uymadığı için bakım parası alamıyorum devlete göre gelir kriterimiz fazla ama biz karnımızı doyuramıyoruz sosyal güvencemiz olmasına rağmen sürekli muayene parası veriyoruz

arkadaşlar yasa taslağını okudum bakım parası için gelir kriteri hesaplaması memur maaş katsayısı ile 9500 gösterge ile çarpılacak deniliyor

bakım parası için gelir kriteri hesaplaması memur maaş katsayısı ile 9500 gösterge ile çarpılacak deniliyor KALEM hanım bize bir cevap yazarsa bizleri aydınlatırsa çok seviniriz tşkler

Arkadaş herkese selam. Benim sorunum askari öcretle işe girsem 4 kişilik bir aileyiz oğlum için aldiğim 2022 maaşi kesilirmi.bilen varsa yaz sin tşklr.

benim raporumda sadece istihdam yazıyor sosyal yardım yazmıyor rapor % 89

[FONT=verdana]Teklife eklenen bir başka maddeyle de kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere, yersiz ya da fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç ve para cezaları ile bunlara ilişkin faizler silinecek. Söz konusu kişilerin haklarında herhangi bir idari, adli ya da icra takibi yapılmayacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Teklife eklenen diğer değişiklikler ise şöyle:[/FONT]

[FONT=verdana]-18 yaş üstünde olan, başkasının yardımı olmaksızın hayatını sürdüremeyecek şekilde engelli olduklarını raporla kanıtlayan, geliri bulunmayan kişilere 4860 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Hesaplamaya göre bu kişilere 359 lira ödeme yapılacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-18 yaşını tamamlamış engellilerden, talep etmesine rağmen, Türkiye İş Kurumu'nca işe yerleştirilememiş olanlar için de 3240 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Bu rakam da 240 lira civarında olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-Engeli olan yakınlarının bakımını üstlenenlerden, geliri, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık tutarın asgari ücretin üçte 1'inden daha az olanlara, 3240 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımıyla bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Bu rakam da yine 240 lira civarında olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]-Engelliye her ay 359 lira ödenecek arkadaş bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana cvp versin 2022 kanundan hariç mi verilecek bu para lütfen bilgilendirseniz severim tşkler [/FONT]

[FONT=verdana]arkadaş bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana cvp versin 2022 kanundan hariç mi verilecek bu para lütfen bilgilendirseniz severim tşkler[/FONT]

[FONT=verdana]-Engeli olan yakınlarının bakımını üstlenenlerden, geliri, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık tutarın asgari ücretin üçte 1'inden daha az olanlara, 3240 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımıyla bulunacak tutarda aylık bağlanacak. Bu rakam da yine 240 lira civarında olacak. bu kısmı tam anlamadım açıklık getirebilirmisiniz[/FONT]

Üst Alt