Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total diz protezi olan hastalar ÖTV'siz araç alabilir mi?

Hüseyin oskay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Total diz protezi olan hastalar ötvsiz araç alabilir mi soldiz total diz protezi var 2016 ameliyat oldum 14 yıldır tip 2 şeker hastasıyım 4senedir günde 4 kez insülin kullanıyorum normal sgk emeklisiyim ötv indirimli araç almak istiyorum bu şartlarda alma imkanı olurmu bilen cevap yazsbilirmi teşekkür ederim

Hüseyin oskay

Burda bı kaç yerde okuduğum kadaryla proez takıldıktan sonra iyileşmiş kabul ediliyomus.tabi ameliyattan dolayı bı hata kaldmadiysa.uzunluk kısalık kullanmama gibi.heyete cikmalisinz ayrıca şeker içinde çıkarsanız belki %40 i buldurabilirsnz onaylanırsa neden olmasin

Biraz formlara baktım da sadece ortaoediden heyete giriliyor gibi algıya kapıldım protezden sonra ve sağ bacaktanda menisküs ameliyatın oldum her iki bacakta hareket kısıtlığı var oturup kalkmada engel oluyor bununla heyete girsem sonuç alırmıyım

Hüseyin oskay
Evet sonuç alabilirsiniz ama tek başına istenilen oran olur mu bilmem dedgm gibi kalıcı rahatsızlıklarında var yazmışsınız şeker gibi onu da dahil ederseniz olabilir sanırım.bende doğuştan kalça cikikligi vardı bide platin takiliydi. O zaman gittiğimde bana %28 vermişlerdi sadece ayağım için.tabi 7 8 sene önceydi.
Dedgm gibi protez olunca iyileşmiş sayıyorlar ama ekstra sorun varsa onuda göz önünde bulundurularak bı oran verilir tahminen

Benim sol dizim protez ve kısıtlama var ben 2018 yılında ötv indirimli araç aldım ama benim engelli raporumda ötv indirimi yazmıyordu o zaman il sağlık müdürlüğüne itiraz edip komisyona girmek istediğimi söyledim ve bana gerekli bilgileri verdiler aile hekiminden devlet hastanesi ortopediye sevk aldım 50TL ücret ödeyerek muayene oldum ve sağlık il müdürlüğü komisyona sevk aldım komisyona da 78 102 47 kodları verildi ve sadece otomatik vites araç kullanabilir yazı verildi. Daha sonra maliyeye gidip engelli raporumu gösterdim araç alabilir miyim diye engelli raporum da kas iskelet bölümünde dizde kısıtlama olduğu yazıyordu ve alabileceğimi söyledi ve aracı aldım. Ama şuan sistem değişmiş anladığım kadarı ile engelli raporun da ötv indiriminden yararlanır kutucuğu işaretli olmalı ve sadece otomatik vites araç kullanmalıdır. diye yazması gerekli diye okudum bunu araştır alırsın araç

Birde rahatsızlık ortopedik ise oranın önemi yok %10 bile olsa ötv indiriminden yararlanır ibaresi olursa sıkıntı yok heyete girerken ilk aşamda mutlaka ötv indirimi için başvuru yapıyorum diye belirtin.

Tüm cevap yazıp bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim 2016dan sürekli olarak kayda geçen raporum protez amlyt.diyabette de insilün geçmişinden dolayı rapor yükseltmek ve ötv indirimi almaya çalılacağım

Yüzde 26 devamlı rapor üzerine diz protezi ve diyabet le gelişen diğer hastalıklar sadece ötv indirimi mi yazdıralım emekli aylığına bir etkisi olmazmış bilen var mı yazabilirmi

Hayırlı olsun mdursun benim sorunum başka bir kişi Allah rızası için yardım etsin sağlık raporumu ötv ind. İçin ve özel tertibatlı araç almak için verdim ve sonuçta tüm engelli haklarından yararlanır ötv ind. Alır ve özel tertibatlı araç gerekir ibaresi var il sağlıktan 24.01.2019 dan sonuç 2nci gurup sürücü olur 47 kod yazdılar hepsi imzaladı VS şimdi ben ehliyet değ. Gitsem ehliyetim nasıl olacak ötv indirimli araç alabilir miyim yaşadığım yerdeki vergi dairesi ne sağlık heyet sonucunu gösterdim bununla ötv siz sıfır araç alırsın demişti ehliyet işi bozarmı zaten yeni mevzuata göre değişti 5 yıl kısıt var. Bu konu için yardım diğer kardeşlere de örnek olsun telf ufukalp veya oturan boğa atarsa raporlarını paylaşırım pek teknik konuda bilgili değilim siteye sunumu onlar yapar herkese örnek olur teşekkür ederim benim telf 5426445774 lütfen yardım

47 İki tekerlekli araç kullanamaz demek araç almak için bu koda ilaveten 78 ve 102 de olmalı diye biliyorum bu kodlar ehliyette olmalı ama daha net bilgisi olan arkadaşlar mutlaka cevap verecektir.

2. Grup sağlık raporları: C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı ehliyet alacakları kapsıyor ve bu sınıftaki sürücüler 5 yılda bir ehliyetlerini yenilecek. Bu sınıflar genelde ağır araç ve ticari araç sürücüleri kapsıyor.

Benim ehliyet sınıfım B bundan sonra ne yapcam nugus müd. Gidip sorcam bu konuyu araç satış bayileri bilmiyor 4 ayrı marka bayi sordum cevaplar için bilen yok ne varsa bu sitede şimdiye kadar cevapları sadece burada buldum...

engelli raporunda ötv indirim aldıysanız şimdi yapmanız gereken Aile hekimi oradan uzman Ortopedi doktoruna sevk alacaksınız.Tam teşekkülü bir devlet hastanesine gidip ücretli 50 TL idi şimdi ne kadardır bilmiyorum muayene olacaksınız. Muayene sonucunda sağlık il müdürlüğü ne yani sağlık kuruluna sevk edileceksiniz.Mutlak sevk edilmelisin yoksa olmaz il müdürlüğünde komisyona gireceksin kodları orada verecekler.Daha sonra ehliyet değişim işlemlerini yap ve araç alım için baş vur

Hüseyin oskay
Merhabalar, ehliyet değişimi yapacaksınız orada raporunuza göre gerekli kodlar işlenecek 10 dakikalık bir işlem sonra aracınızı alabilirsiniz hayırlı olsun

Allah. Allah ne diycem bilemiyorum bu gerçek mi dünden beri çok üzülüyordum beni çok mutlu ettiniz Allah razı olsun. İnşallah dediğiniz gibi olur p. tesi nufusa gidiyorum gelişmeyi formda paylaşıcam dediğim gibi site yöneticileri telf irtibat geçerse rapor ve bilgilerimi paylaşa bilirim teknik konuda bilgim yok onlar sunum yapar belki birilerinin ihtiyacını karşılar yardım eder dua alırız 5426445774(slonemisin Allah razı olsun çok sevindim Allah ta seni sevindirsin inşallah)

İlssğlık kuruluna ehliyet değ. Başvurusu ikametgah adresinden başka bir yerde yapılabiliyormu aile hekimi sevk ortapedi kurul sevk etti Lüleburgaz da ben bununla başka bir il ağlık kuruluna dilekçe ile başvuruda bulunabilir iyim. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü aradım Nerde başlatırsanuz orda bitirmeli siniz dedi böyle bir genelge varmış bilgisi olan var mı Kırklareli İl Sağlık kurulu bana olumsuz sonuç verdi yeniden nasıl bir yol var lütfen yardım

Benim ötv indirimli araç almam için 78 102 nolu kodları almam lazım bunun için yardım bekliyorum başka alternatifler varmı ehliyet sınıfım B bundan bir otomobil almak gaye bu ama çok zorluyorlar engelliye engel koymaktan başka yaptıkları bir şey yok memurundan müdürüne kadar aynı bu siteden edindiğim arkadaşlardan Allah razı olsun .

Bugün nufusa gittim müdür 47 kodu bile algılayamadı ben Kırklareli İl Sağlık kurulu raporunu işleme koymadım sil baştan aile hekimi ortapedi sevk aldım başka bir ilde kurula girebilirmiyim acil cevap bekliyorum arkadaşlar

Kırklareli İl sağl. Kom. Kararına itiraz dilekçesi verdim Edirne kurula gircem orası lehime karar verirse İstanbul heyet son kararı verecek . Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Şimdilik yapabileceğim beklemek görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler şer görünende de hayır vardır. Kabullenmek zor olsada

Raporum süresiz ehliyet değişiminde gerekli olan kodları vermediler Ehliyet te 78 102 gibi VS kodlar olmayınca ötv indirimli araç alamıyorsun

Soldiz totel protez ve diyabet göz toplam yüzde 60 engel ötv indirimi için başvurdum tüm engelli haklarından yararlanır ötv indirimi alır tertibatlı araç kullanması gerekir sonuç var buna rağmen ilsağlık kıllık yaptı ve ehliyet değ. Uygun kod vermedi

... olduklarından beni 2nci gurup sürücü olur sınıfına dahil etti benim yeni değiştirdiğim B sınıf ehliyetim de bile kısıt var beni 1nci guruba sokmalar gerekirdi

Hüseyin oskay

Araç sürmekten sürekli bir kısıtlılığa neden olmadığından öte muafiyetinden yararlandırılmaz.

Üst Alt