Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total işitme kaybı ve askerlik işlemleri..?

enfaktus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Küçük yaşlarda yaşadığım yüksek ateşli hastalık sonucu sol kulağım işitme yeteneğini kaybetmiş durumda. 95 yılı sonrasında aldığım raporlarla, bir kaç hafta önce aldığım rapor birebir örtüşüyor ve bununla beraber özel sağlık kuruluşunda yaptırdığım ABR testinde de 100db üstü yanıt alınamadığı belirtiliyor.

İnternet üzerinde, ağırlıklı olarak da bu sitede okuduğum yazılarda; bu durumda askerlikten muaf olunacağı yazıyor. Durum şu ki benim de Temmuz ayına kadar üniversite sonrası aldığım tecil bulunuyor. Yakın zamanda iş değiştireceğim ve iş değiştirme evresinde muaf olabilme durumumu öğrenmek ve alabilrsem muafiyet belgemi almak istiyorum.

Tabi muayene olmak için anladığım kadarıyla tecilin bozdurulması gerekiyormuş. Tecili bozdurup askeri hastaneye sevk alabilirim. Lakin korkularım şunlar:

1) Total kayıpta askere elverişlidir deyip gidilecek ilk dönemde beni askere gönderebilir mi?
2) Eğer böyle bir durum olursa, yüksek lisansa başlayıp tekrar tecil durumuna gelebilir miyim?

Teşekkür ederim şimdiden.

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

Sizde muaf olursunuz.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/ask...-kaybi-ve-askerlige-dair-yasadigim-surec.html

1 gün uyuma ABR testine gir yanıt alınmaz kesinlikle..ama uyuyarak teste grersen sonuçlar degişiyor haberin olsun...

İyi geceler,

Yorumlarınız için teşekkürler. Girdiğim ABR testinde de yarı uyur durumdaydım, bir gün öncesinde iyi uyuyamamıştım zaten. Buna baktığımda tutarlı sonuçlar elde edilir gibi duruyor. Yaklaşık 6 ay sonra tecilim bitiyor lakin ben simdiden tecil bozdurup hastaneye sevkimi istemeyi planlıyorum.

En kötü durumu hesapladığımda;

Forumda ve diğer kaynaklarda okuduğum kadarıyla elverişlidir raporu çıksa dahi, bu sonuca itiraz hakkım bulunuyor. Bu itirazı gerçekleştirmiş birileri bu konuyu yorumlayabilir mi rica etsem?

Devletini milletini sevmeyen biri olduğum anlaşılmasın kesinlikle. Savaş durumu olsa, ülkemiz zor durumda olsa kesinlikle orduda yer almayı isterim. Lakin bu durumda askere gidip de diğer kulağımın da zarar görmesi hem benim hayatımı (mesleğim, aile yaşamım vb.) olumsuz etkileyecek, hem de ülke zor duruma geldiğinde işe yaramaz bir şekilde mücadele etmeme neden olacak. Bu nedenledir ki bu tip soruları sizinle paylaşıp yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum.

Teşekkürler,

Bir kulak duymuyorsa askerlikten muaf olursunuz. Hiç tereddütünüz olmasın

bir kulak duymasada tereddütü olsun..ABR testinde sinyallerde uzama oluyor o yüzden yanıt alınıyor kulak duymasada...1 gün uyuma kendinide bayaa yorr ozaman ABR testine gir yanıt alınmaz...etimesgutta grersen kesın alınmaz..ama GATA da girersen dedıklerımı yap

Arkadaşlar merhaba,

Haziran ayında tecilim bitiyordu ve askerlik şubesine gidip durumu belirttikten sonra Gümüşsuyu Asker Hastanesi'ne sevk edildim. Gümüşsuyu K.B.B doktoru gayet olumlu, kibirden arınmış düzgün bir insandı, düzgünce ilgilendi ve testler için Kasımpaşa'ya sevk etti. Hatta Kasımpaşa'ya gideceğim otobüsün numarasını dahi söyledi.

Kasımpaşa'ya gittiğimde KBB biriminin açık olmadığını gördüm. İki gün üst üste gidip aynı görüntüyle karşılaşınca oradan birilerine sordum ve beni yan bloktaki KBB birimine gönderdiler. Oradan da odyo testleri için laboratuvara yönlendirildim. Gel gelelim laboratuvarda uzun bekleyiş sonucu sıkılıp bilgi istediğimde ilgili testleri yapan kişinin tatilde olduğunu ve iki hafta sonra geleceğini öğrendim. İlgili doktor konuyla ilgilenip testler için GATA'ya sevkimi yaptı. Ertesi gün GATA'ya gittiğimde öncelikle erlerin muayene edildiği küçük bloğa gittim. oradan da Cerrahi Binadaki KBB birimine yönlendirildim. Sabah gitmiştim, lakin işlemler öğlene kadar sürmüştü. Öğleden hemen önce ilgili odyometrist hanfendiler odyo testini yaptılar ve bir hafta sonrası için ABR randevusu verdiler. Bu arada testleri yapan hanfendiler de gayet iyi niyetli, sıcakkanlı insanlardı, belirtmeden geçemeyeceğim.

Dün sabaha abr randevum vardı, fakat yogunluktan dolayı öğleden sonra girebildim. Uyutulma ve belge işleri derken akşam oldu. Rapor sonuçlarına gelince; odyo testi sol kulak HY:110+ KY:65+ ABR:100 db Yanıt Alınamadı.

O gün gümüşsuyuna geri gittim, fakat saat 4 ü geçtiği için her yer kapalıydı. Gümüşsuyu hastanesi saat 3 e kadar calışıyormuş bunu da belirteyim.

Bu sabah tekrar gittim Gümüşsuyu'na. Sevk eden doktorum hemen belgeleri kontrol etti ve raporu yazdı. Şansıma bugün heyetin olduğunu ve öğleden sonra heyet'e girebileceğimi söyledi. Teşekkür edip odadan ayrıldım ve belgeleri heyet için teslim ettim.

Öğleden sonra heyet toplandı ve ilk sırada çağrıldım. Sonuç söylendi. Herkes çağrıldıktan sonra aşağıda kantin çevresinde raporların son hallerini dağıttılar.

Sonuç : "Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev yapar."

Ardından askerlik subesine belgeyi götürüp diğer işlemleri tamamladım ve şu an askerliğim bitmiş durumda. 2 haftada koştura koştura işleri halletmiş oldum.

Yorumlarını eksik etmeyen ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu durumda olan arkadaşlar da çekinmeden işlemlerini yaptırsınlar. Lakin her ne olursa olsun insanlarla iletişiminizi iyi tutun ve güler yüzü karşınızdaki insana çok görmeyin. Her zaman olmasa bile çoğu zaman olumlu etki bırakıyor, emin olun.

İyi akşamlar.

Üst Alt