Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kalça protezi takıldı. Kamuda çalışmak için rapor alabilir miyim?

smali

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm ..

ben 24 yaşındaym daha önce 20 gün kadar çalıştım ssk dan sigortam yapıldı fakat romatizmal rahatsızlıgımdan dolayı ameliyat olmak zorunda kaldım
total kalça protezi takıldı tek taraflı ve işide bıraktım .ilerde sözleşmeli olarak kamuda çalışma durumum var ..

acaba rahatsızlıgımdan dolayı bir rapor almam işe girdigimde bana kolaylık saglar mı .. veya işe girdikten sonra rapor almam malülen emeklilik şartlarını taşımam için en az yüzde kaçlık bi rapor gerekir

teşekkürler..:confused:

Başarılı bir ameliyatsa ve hareket kısıtlılığına yol açmıyorsa, sakat statüsünde sayılmak için gerekli olan %40 ve üzerinde rapor almak zor. Hangi oranda rapor verilebileceğini ameliyatı yapan doktora sorun bence. En doğru yanıtı o verir.

Eğer %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi söylüyorsa, bu rapor sakat statüsünde işe girmenize ve erken emekli olmanıza olanak sağlar tabii ki.

teşekküler cvp için.. hareket kısıtlılıgım çok olmasada var tabiki.. mesela çorap giyerken zorlanıyorum ve kısalık var protezli bacagımda .. üstelik romatizma hastasıyım agrılarım ve tutulmalarım oluyr.. dediğiniz gibi Doktoruma danışcam.. ancak büyük ihtimal sözleşmeli oalrak atanacam elimde böyle bi rapor varken atamamın yapılacagından kuşkuluyum.. bana engelli atamlarını bekle demeleriden korkuyorum.. işe girdikten sonra bu raporu alsam genede mamlülenen emeklilik olmasa bile en azından iş yükü fazla olmayan bi yerde çalışmak istiyorum ancak yasal hak olarak kullnanabilirmiyim yoksa kurumdaki amirin insafına göremi görev veririler bilmiyorum :S

İşe girin bence, atamanız olsun yani, sonra "şu şu işlerde çalıştırılamaz" diye rapor alın. Böylece sağlığınızı zora sokacak işlerde çalıştırılmazsınız..

evt en sağlıklısı atanmayı beklemek.. ne ağır bir iş nede masa başı bi iş bana uygun değil.. Ağır iş protezime zarar hareketsizlik ise romatizmama zarar..:( Elimde rapor olmalıki zorla çalıştırma teşebbüsünde bulundurmasınalar eger yasal olarak böyle bi hak alabiliyorsam elimde rapor olması daha iyidir:rolleyes:

Üst Alt