Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kolektomi nedeniyle malulen emekli olabiliyor muyum?

umut62

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sigorta girişim 2006, toplam uzun vade gün sayım 3652. Nisan 2020'de kanser sebebiyle total kolektomi operasyonu geçirdim. Okuduğum kadarıyla total kolektomi malulen emeklilik sebebi. Yaşım 35. Malullük aylığı ile ilgili araştırmalar yaptım fakat aylık hesaplamanın içinden çok çıkamadım. Dediğim gibi henüz 35 yaşımda malullüğe başvurmama değer mi? Çalışabilecek durumda olduğumu düşünüyorum. İleriki zamanlarda başvurabiliyor muyum? Şimdiden teşekkür ederim.

Malulen emekli olduğun zaman çalışırsan maaşın kesilir..vergi indirimi ile emekli olursan hem emekli maaşını alıp hemde çalışabilirsin..bence biraz daha çalış...

Muyo

Teşekkür ederim ama vergi indirimi ile emekli olabilmek için ilk işe giriş tarihinde engelli olmak gerekiyor yanlış bilmiyorsam. Benim engelim sonradan. Yanlış mı biliyorum?

peki yukarıda da belirttiğim gibi, total kolektomi malulen emeklilik sebebi sayılıyor. atıyorum 15 sene sonra bu sebeple malulen emekliliğimi istesem zamanaşımı vs gibi şeyler söyleyip geri çevirebilirler mi?

umut62
Vergi indirimi ile emeklilik için işe giriş tarihinden önce engelli olmak diye bir şart yok. Gün ve yıl şartını aldığın aldığın engel oranına göre sağlandığında alacağın vergi indirimi ile emekli olabilirsin. Hatta sonrasında da çalışmaya devam edebilirsin.

atilla3500
Teşekkür ederim, o kadar çok bilgi var ki kafam karışıyor bazen. Bu durumda ilk olarak yapmam gereken şey vergi indirimi için vergi dairesine başvurmak sanıyorum. Şuan %80 raporum var, yıl sonuna kadar bir ameliyatım olduğu için 1 sene geçerlilik verdiler, seneye %60-70'e düşer diye tahmin ediyorum. Sizce 1 sene sonrasını beklemeli miyim emeklilik başvurusu için?

umut62
Rapor süreli olduğundan muhtemelen vergi indirimi de süreli gelme ihtimali var. Oranlarının değişme ihtimali olduğundan. Süreli vergi indirimi ile de emeklilikte kontrol muayenesi mutlaka verirler. Eğer ameliyat sonrası raporu yenileyecekseniz bekleyebilirsiniz. Yada raporun süresi içerisinde vergi indirimi alıp emeklilik başvurusu yapıp emeklilikte kontrol muayenesi yaptırın. Herhalükarda ikinci bir rapor çıkacak.

Üst Alt