Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total protez, kifoz ameliyatı, akciğer hastalığı için hangi oranda rapor verilir?

kirme

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba bu konu ile ilgili pekte fazla bir bilgim yok bilenlerin görüşlerini almak istedim

% kaç oranında rapor alabilirm

lomber lordoz hafif artmış
torakolomber aksta hafif skolyoz mevcut
th4-5 th6-7 th7-8 th8-9 th9-10 th10-11 dısk aralıkları hafıf daralmış gorunumde olup komşu eklem yuzlerınde spondılotık değişiklikler ve yer yer schmorl modul basıları ızlenmektedır
th5-6 dıskınde anterıror subaraknoıd mesafeyı kısmen daraltan bulgıng izlenmektedir
sıpınal kanal kalıbrasyonu yukarıda tarıflenen patolojılere sekonder lokal darlıklar gostermektedır th8-9 dısk mesafesı sağ faset eklemde artefaktıf görünüm izlenmektedir
kesıtler dahilinde servıkal lordozun da artmış olduğu izlenmektedır

sol kalça total protez ameliyatı ve polio sekeli 3 cm kısalık
çift yonlü sherman kifoz ameliyatı oldum
refuguler orta derecede akciğer hastalıgı ve kifoz ameliyatına bağlı olarak akciğerde daralma mevcuttur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
[FONT=helvetica]
[/FONT]

Burada bu anlatılanlar eşliğinde kimse size rapor yüzdesi söyleyemez.
Skolyoz, kifoz, lordoz derecelerle ölçülür ve değerlendirilir.
Artmış, daralmış tamam ama neye göre, hangi duruma göre?

Ameliyat olup düzelmişti sonradan bel ağrıları nedeniyle emar çekildi sonuca gore değişen ne olur

Oran hesaplaması

Merhaba

engelli sağlık kuruluna başvuruda bulundum ancak ortopedi %38 solunum %20 verdi oranın kaç olması gerekmektedir

2. Bir husu ise sol kalça protez ameliyatı ve 4 cm kısalık ve ayağı kaldıramıyorum bu durumda %kaç oran verilmesi gerekiyor baltazar formülüne göre.

Sureli ve suresiz rapor

Merhaba bu gun heyete girdim ve midemdeki siddetli gastrit ve hp yuzunden %25 Oran verildi ancak diger oralarin toplamida 57 yapiyor. 57 lik oran sabit ancak mide problemi ile verilen rapor 57+25 kararlastirildi rapor suresiz degil sureli olucak dedi diger oralar kalici olmasina ragmen neden sureli

mehmetalkir

Maalesef, bulgular arasında süre gerektiren tek bir tanı da olsa rapor Süreli veriliyor.

sağlık kurulu raporu

sağlık kurul raporuna itiraz ettim ancak ropor hakem hastene tarafından usul ve esaslarına göre düzenlenmemiştir engelimin bulunduğu bazı hastalıklar belirtilmeyerek rapor oranı düşürülmüştür bu hususta izlenecek yol nasıl olmalıdır.

Kifoz ve skolyoz ameliyatı oldum, kalça protezim var. Rapor oranı ne olur?

berhaba değerli üyeler ve yöneticiler ben kifoz ve skolyoz ameliyatı oldum bu ameliyata bağlı olarak kaburga kemiğimin 5 sekmesi alınarak omzuma kaynatılmıştır ve akciğer filminde kifoz ameliyatına bağlı olarak akciger hastalığı vardır diyor sol kalçamda protez takılı engellire verilecek sağlık kurulu raporlarında solunum ve kifoz ameliyatı birleşiriliyor ayrı tutulamıyor yanlış bilmiyorsam ancak sol ayaktaki protez ortopedik rahatsızlık olduğundan dolayı solunum kifoz ve protez birleştiriliyormu yoksa protez oranı ayrımı belirleniyor biraz uzun oldu anlaşılması acısından böyle yazmak istedim. kolay gelsin hepinize sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt