Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tourette sendromuyum. 2022 engelli aylığından yararlanabilir miyim?

Mazidenbirii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 7 yaşımdan beri bu çileyi çekiyorum ve şuan yaşım 22 o kadar ilaç kullandım MR'lere kadar girdim hastaneler de koşturdum etkeni hiç bir şekilde olmadı düzelmeyeceğini biliyorum ömrüm boyunca sanırım bunu çekecem.Tik bozukluğu tanısı konuldu, anksiyete bozukluğu tanısı konuldu, vokal tikler (motor tikler) tanısı konuldu, ve şuan da son olarak tourette syndrome tanısı konuldu. Askerden muafiyet aldım hiç ilgilenmediler ve şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum çok çaresizim diyebilirim. Bu konuda anlayan birisine soracaklarım şu olur; Şuan da konulan tanı (Tourette Syndrome) ciddi şekilde ileri seviye de bende topluma çıkamıyorum toplu taşıma vs vs binemiyorum sırf çekiniyorum diye. Sizce 2022 Engelli Aylığından yararlanabilirmiyim? Eğer yararlanabilirsem ilk nereye başvurmam gerekiyor ilk önce nereye gitmeliyim ve ne yapmam gerek? Lütfen bilen birisi bunu cevaplarsa çok sevinirim :(

Allah herkese acil şifalar versin şimdiden teşekkürler.

@ mazidenbirii ben uyum buyum demeyle olmuyor en az yüzde kırk ve üzeri raporun varsa ve gerekli şartları taşıyorsan herkes gibi alırsın

Fatma mehmet sağlık kurulu raporu almak icin ilk baş nereye gitmem gerekiyor onu bilmiyorum ilk gideceğim yer neresi olmalı başvuru için?

Arkadaşım çok zor bir hastalık çok geçmiş olsun. engelli raporu vermeye yetkili hastanelere gitmen gerekiyor. nette listesi var. evine em yakın olanı seç. sağlık kuruluna başvur.

Mazidenbirii

ilkönce bulundugun yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına git,rapor almak istediğini belirt,hastane için sevk al,yoksa hastaneye kendin gidersen epeyce bir rapor üçreti ödemek zorunda kalırsın.sevk alırsan bu parayı ödemezsin.yüzde kırk ve üzeri rapor alırsan ve gelir şartların da uygun olursa maaş baglanır sana..

Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim yarın gideceğim çok sağolun.

Üst Alt