Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toyota RAV4 kullanan var mı?

sincekara

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aramızda rav 4 alan kullanan veya almayı düşünen varmı?
Yada bilgisi olan!

Benim 5 yılım nisan 15 de doluyor!! Kullandığım araç TİGUAN crom edition 2013 model

İkinci aracıma daha karar veremedim. Tabiki yine suv alacam
2000 cc otomobiller dahamı uygun olur?

Görüşleriniz benim için çok önemli
Teşekkürler

sincekara
Öncelikle 1 ocak itibari ile 200 bin Tl üzeri araç alamayacağınız belirteyim. ve 200 bin Tl altında 2000 motor araç bulmak imkansız gibi birşey. Bahsettiğiniz rav4 hybird fiyatı 300 bin tl. Bence 2017 yılının en iyi suv aracı seçilen peugeot 3008 alın derim pişman olmazsınız.

Arkadasım bundan eminmisin.benim konuştuğum bütün satıcılar 200 bin limit diye söylüyorlar.bildigin gibi kanun aralık sonu çıksana yürürlüğe giriş tarihi 1-1-2018 olarak yazıyordu.dedigin limitlerde araç alan veya kabul eden bayii varmı?
Arkadasın sorusuna gelince rav 4 oluyor çünkü fiyatı advance modelinin 195 bin lira.ben bayii ile görüştüm bu modeli almamda bir sakınca olmadığını söyledi.3008 mantıklı değil çünkü araç 2000 motor değil

Tavsiyem Honda CR-V 1.6 exe.160 beygir dizel otomatik 4 çeker ...

2 aydır kullanıyorum 10 numara....

Aracı yenimi aldınız.aracı aldığınız fiyat neydi acaba

sorunuz bana ise evet yeni aldım 2017 kasım 118,5 TL bunun 5-6 binlirası araç üstündeki aksesuarlardır.

Yakıta para dayanmaz.yoksa araba güze

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Toyata RAV 4 hibrit çok iyi gibi duruyor ama beni şahsen 2500 benzinli motor yakıt konusunda tereddüte sevk ediyor.Peugeot 3008 e gelince bence bu araba almaya değmez.Çok araştırma yaptım PSA grubunun arabaları ülkemizde hiç tutulmuyor.İkinci eli yok gibi.Rav 4 hibrit 200 binin altında alınabilir.Araç kemikli bir araba.Fakat dediğim gibi yakıtı testlerde 100 km de 8-9 litre civarında.

ne para var vatandaşlarımızda yahu 150-200 bin liralık araçları bi çırpıda alıveriyorlar koyuveriyorlar biniveriyorlar vay be

Bence araç alacaklar Gürcistanı bir düşünsün derim.Oldukca ucuz araçlar var.myauto.ge sitesinden azericeyi seçerseniz gayet anlaşılır bir düzeyde gezinebilirsiniz.Mesela rav 4 10-12 bin dolara 2016-2017 hibrit modelleri bulunabilir.Ben BMW X5 h.britlere bakıyorum.2015-2016 modelleri 15-19.000 dolar arasında değişiyor.

Gonennet, haklısınız, dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın. Kanunun yürürlük tarihini gözden kaçırmışım.

@UZAKLAR
31/12/2017 tarihine kadar ancak 1.6 motora kadar alırdın. Bu tebliği 27/12/2017 tarihinde çıktı ve Bu Tebliğ 1/1/2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Yani 2018 yılında 200 bin Tl, 2019 yılı itibari ile de dediğin gibi artım olacaktır.

sincekara

2000 motor Subaru Forester 4x4 al ömürlük dağ, deniz bin...
fevzieryilmaz

Mesela neyi on numara...? Aynı araç bende de var, on numara olan bir şeyini görmedim...
On numara olmayan bir kamyon özelliğini sayayım mı...?

Ben de kullandım. Araba kuş gibi, hangi model olduğunu hatırlamıyorum ama gaza bastığın anda uçuyor. Konfor olarak da mesela içeri ses almıyordu. Ama bende Daihatsu marka 2006 model bir araba vardı, ona göre yakıtları biraz daha yüksekti.

metehan50*, Türkiye ile Gürcistan arasında gümrük birliği anlaşması yok, yani avrupa ülkelerinden olduğu gibi buradan araç getirme şansımız yok malesef, ancak gürcistanda ikamet gösterip oradan çalışma karnesi alıp 6 ayda bir giriş çıkış yapmak koşuluyla ve gürcistan plakada kalmak şartıyla veya buda olmadı gürcistan vatandaşı biriyle evlilik yapıp çifte vatandaş olup gene yılın belli zamanlarında giriş çıkış yapmak kaydıyla araç sahibi olmanız mümkün. Karar sizin.

[FONT=sans-serif]@gönülyarası

10 numara olmayan neresini gördün ve neden halen kullanıyorsun ?
bir yakınım bu araçla kaza geçirdi aracı tanıyamadım, şöför ve yolcularda irili ufaklı yaralar vardı.
araştırarak ve severek aldıgım bu araç benim tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor herhaliyle 10 numara.....
[/FONT]

UZAKLAR

Sayın uzaklar,Ben engelli statüsünde araç getirilmesinden bahsediyorum.Engelli birey için dünyanın neresinden getirirsen getir önemli olan gümrükte tescil ettirmek.Ben Bilakis Ankara gümrük muayene memurlarıyla konuştum.Engelli kişi araca tekerlekli sandalye ile girebiliyorsa aracı nereden ve hangi çeşit araç getirirsen getir bizi bağlamaz.Bez uygun bulursak tescil ederiz dedi.Diger yönden Gürcistandan araç getirmek akıl karı değil.Öncelikle oturum şartı ve yılın altı ayından fazlasını orada ikamet şartı aranıyor.Ben şahsen oradan Bmw X5 hibrit,volvo xc 90 yada Mercedes GLK bir araç getireceğim.

Rav 4 200 bin liranın altında

2000 cc araç daha avantajlı gibi

Benim mevcut aracım piyasa şartlarına göre 95-100 aralığında
Üzerine koyamayacağım için bu rakamlara denk gelecek iyi bir araç olması lazım

kısa bir süre öncesine kadar 2000 motor alınamıyordu şimdi bunun sevdasımı başladı bütçen hangisineuygunsa onu alırsın aracın teknik servis desteği ve arıza verme sıklığı dışında tek kriter bütçe olmalı ha 2000 ha 1.8 arasındaki fark senin aya çıkmanı sağlamayacak bütçen dahilin de en sorunsuz olan hangisi ise onu al

rav4 ü arasştıran arkaaş güzel bulmuş, mevcut şartlarda en avantajlı o fakat o aracın piyasa fiyatına da satılamadığını unutmamak lazım.

burada çift taraflı bir durum var, vergisisz fiyatı mesela 110 bin olan arac 1.6 ise 200 ü gecmiyor ancak liste fiyatına göre avantajı azalıyor, vergisiz fiyatı 110 olan arac ise 2.0 olunca vergili hali 200 ü geçiyor alınamıyor, alınabilen sınırdaki ise temel vergisiz fiyatı çok düşük olması gerektiğinden nispeten kötü markalarda bulunabiliyor.

subaru kaliteli bir markadır, o tercih edilebilir. alman markalar 2.0 motorlarını a, 1 serisi a3 gibi alt segmentlerinde getirirlerse belki onlar alınabilir. şu an için bir üst segment c 3 serisi a4 ün 1.6 larına yetse de bir süre sonra bu durum devam etmeyebilir.

yazmak istediğim aslında şu, 2.0 araç almaya çalışırken liste fiyatına göre avantajlı görünse de vergisiz fiyatları yine aslında aynı bedelde araçlar, bunların da çoğunun piyasada daha az talep gören modeller oldugunu dikkate alırsak dezavantaja da dönüşebilir. mesela mercedesin vergisiz fiyatı 110 binlik aracı halen alınabiliyorken 2.0 arac alayım dersenız vergisiz fiyatı 90 binlik bir araç bakabilirsiniz, bu da liste fiyatı daha yuksek araç almaya çalışırken aslında daha ucuz bir araç alma çelişkisi yaratıyor.

200.000 tl yi geçmeyecek ve 2000 cc yi geçmeyecek deniyor değil mi?

200 bin tamam
Motor hacmi sınırsız

200 bin tamam
Motor hacmi sınırsız
Yanı 200 bini geçmezse 3000 cc bile alınabilecek
Tabi bulabilirsen😀

Bu arada rav 4 hibrit tavsiye edilmezse subaru forester olabilir

Vallahi @metehan50* siz bu işi başarın bende sizi avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyayım.

Deveye hendek atlatmak dedikleri olay bunun yanında çocuk oyuncağı kalır bilginiz olsun. Bak bu işi başarın arabanızın parası benden.
Size söz hem size hemde bana BMW x5. Elimdeki aracın değeri bu ikisini rahat karşılar.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]UZAKLAR
Sayın uzaklar; Ben bir yıl süreyle Gürcistan konusunu araştırıyorum.Bu nedenle Ankara ve Mersin Gümrük Müdürlükleriyle konuştum.Memurların söylediği aracı siz getirin bizi getirdiğiniz yer bağlamaz diyorlar.Ben zaten Almanyadan VW sharan getirtmiştim.O zamanda sorun çıkarılmamıştı.

Burada önemli olan engelli kişinin rahatlıkla sandalye ile araca inip binmesidir.Başka bir şart aramıyorlar.Ben aracı getirince sizi haberdar ederim.Arabanın parasını o zaman ödersiniz.

metehan50*

Kanunda getirilecek arabanın AB ülkeleriyle sınır olduğuna ilişkin hiçbir düzenleme bulunmamaktadır. Dolayısıyla her ülkeden araba getirilebilir.

@metehan50*

Merhaba Metehan kardeş bir kaç sorum olacak

1)engelli kişinin rahatlıkla sandalye ile araca inip binmesidir demişler .
Şimdi ben tekerlekli sandalye kullanıyorum o alabileceğim araçları bana marka ve model olarak yazmanız mümkün mü ehliyeti de yeniledim bu arada.

2)evraklar Türkçe diline mi çeviriliyor ve ne tür evraklar gerekli ,birde kendimizin gidip alıp gelme imkani var mi Almanya veya farklı bir ülkeden .

3)çok merak ediyorum kim kazanacak :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@metehan50* Şimdi E-Devlet üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yaptım bakalım ne cevap gelecek. Umarım yanılan kişi ben olurum. 2004 yılında bende bu şekilde araç getirmek istedim, onlarca dilekçe ve telefon görüşmesi yaptım en son bana verilen cevap, Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşması yapılan bir ülkeden getirebilirsiniz ve Gürcistan ile böyle bir anlaşma olmadığından getiremezsiniz oldu. Geçen bunca zaman içinde yeni bir yasal düzenleme olduysa bilmiyorum ama halen Türkiye ile Gürcistan arasında böyle bir anlaşma yok diye biliyorum. Yazdığım dilekçe örneği aşağıda. Keşke olsa da herkes bundan yararlansa.

Merhabalar, hayırlı günler diliyorum.
Sizden ricam, çok net ve anlaşılır bir cevap olacak zira sorum da çok net.
Engelli sürücü belgesine sahip bir vatandaş GÜRCİSTAN'dan engelli tertibatlı bir araç getirebilir mi? Getirebilirse motor sınırlaması konusunda son çıkan değişiklikle 2000 cc motora kadar olan araçlarda bu kapsama dahil mi?
Şimdiden teşekkür eder cevap yazınızın mail adresime gönderilmesini arz ederim.

metehan50* yurt dışından araç alım şartları değişti mi bilginiz var mı acaba? 10 Yıl satamama gibi bir şart vardı sanırım?

Üst Alt