Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toyota yaris 1,33 benzinli multidrive s (otomatik vites) hakkında düşünceleriniz

İdeal

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Toyota yaris 1,33 benzinli multidrive s (otomatik vites) almak istiyorum. Bu araba hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Ufacık araba napıcan onu :)
VW polo yada honda jazz bak , hem daha iyi hemde biraz daha geniş.

VW polo özelliklerinde ;

[FONT=Arial]Volkswagen’in çift kavramalı tam otomatik şanzıman teknolojisi olan DSG sayesinde hem otomatik hem de manuel vitesin keyfini bir arada yaşamak mümkün. DSG şanzıman sayesinde saniyenin yüzde biri gibi çok kısa bir süre zarfında ve çekiş gücü kaybı yaşanmadan bir sonraki vitese geçiş yapılabiliyor. Üstelik yakıt tasarrufundan neredeyse hiç ödün vermeden..[/FONT]

şöle bi ifa de var..hem otomatik hem manuel olması iyimi..birde DSG ne demek ?

golden_heart;

Eski klasik tip otomatikler yakıt tüketimini artırdıgı için ve performansı düşürdüğü için, araba firmaları manuel şanzımanları robotize ederek yakıt tüketimini düşürüp, performansa artırıyolar.
Yani manuel viteste bulunan debriyaja bir robotize yardımıyla sizin yerinize bastırıyor.
Tabi siz bunu göremiyorsunuz, normal otomatik gibi kullanıyosunuz.

DSG (VW), EDC (Renault), Powershift (Ford, Volvo) çift kavramalı şanzımanlar şu an piyasadaki en iyi şanzıman tipleri,konforlu, sarsıntısı az(vites geçişleri), yakıt tüketimi az ama sorun çıkarma ihtimalide var.
Auto6r (Peugeot), MCP (Citroen), MMT(Toyota) vs. tek kavramalı şanjımanlar, daha az konforlu, biraz sarsıntılı(vites geçişleri), yakıt tüketimi az, sorun çıkarma ihtimali diğerlerine göre daha fazla.

Bildiğim kadaryla bu kadar, tabi daha ayrıntılı da yazılabilir.....

ben test sürüşü yaptım çok güzel araba küçük araba.yalnız kasa değişti konforlu güzel araba.satış danışmanı benim tanıdık idi.bana aurisi önerdi.ben auris aldım.yarise göre biraz daha üst sınıf.aradaki fiyat farkı çok az

bildiğim kadarıyla CVT şanzıman bu. yaramaz. eski mobilet kayışlı kasnak gibi yani.. dikkat etmek gerek. 100000 km de kayışı biter, sonra sorun...

daica duster al dizel istanbul'dan samsun'a 207 tl yakiyor. hem geniş bagajida kocaman.

ismayil;

CVT şu an en konforlu ve en sorunsuz şanzıman.
Kim demiş 100 bin de biter diye, japon arabalarda hep cvt kullanıyolar.
Ömrü kısa olan bi şeyi japon kullanırmı sizce ;)

Son durum nedir yaris i aldınız mı , memnunmusunuz ?

Japonyada ençok satılan araba honda jazz oradaki ismi fit diye geçiyor

Ben 1 yıldır kullanıyorum yarisi tamam biraz ufak ama çok memnunum aracimdan yakıt tuketimi de otomatik olmasına rağmen gayet iyi hala düşünuyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim....!

Üst Alt