Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toyota yaris mi, Opel corsa mı..?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba bir arkadaşa ötv muafiyetli araç alıcaz sizce hangisi?

Corsa 5 Kapı
1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Active benzinli (hız sabitleyici mevcut)
fiyatı 36000 tl civarında
indirimli 27.000 tl civarına geliyor

Yaris 1.33 Fun Multidrive S Otomatik Şanzıman benzinli (hız sabitleyici YOK)
fiyatı 38.800 tl
indirimli 26.250 tl ile 27.600 tl arasında değişiyor

benim fikrim yarissten yana bu araçlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi?

Corsa biraz daha küçük Yarise göre,hız sabitleyicisi çok çokda olması gereken bir teferruat değil bence,benim arabamda varda nekadar kullandın dersen...:rolleyes: hiç :)

Opel Astra 1.3 turbo dizel kullanıcısıyım benzinli olanıda az yakıyor Opel araçlarının diye duydum,ama Yaris nasıl yakıyor bi araştır ama yaris daha iyidir corsa'dan.. ( maddi imkan varsa dizel düşün derim )

gönülyarası;

arkadaş senede bir defa elazı ya gidicek tatile uzunyolda rahat eder diye hız sabitleyici amntıklı ama genelde şehir içi kullanıcak yeni çocugu oldu merkezin biraz dışında oturuyor zati işi evin 300 metre yanında tahminim yılda en fazla 5.000 ile 8.000 km yol ya yapar ya yapmaz onun için dizel fuzuli olur bence ben genede yarisi tavsiye ettim bu akşam gidip bakıcaz ikisinede.

eşimde opel otomatik corsa var, biraz fazla yakar. ama bagajı yaristen daha hacimlidir, benim otto bock ti8-9 iskemleyi tekerlerini çıkartınca alabiliyor. bagaj sorunun yoksa yaris benzinli cvt şanzımanlı almanı öneririm. japonlar her zaman az yakar.

Ener
arkadaşım biz astra ya bakmıyoruz corsayı düşünüyoruz corsa ve astra çok farklı araçlar astra corsadan daha pahalı bütçe bu fiyatlarda kasko tertibat sigorta muayne vs vs zati 3000 tlde ayrıca bir maliyeti olucak demek istediğimi anlata bildim sanırım.
ilgin için teşekkür ederim.

ayşe ceren;
Ayşe hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sizden ricam km ne kadar yaktıgını hesapladınızmı hiç?
yada bir depo benzinle kaç km yol yapıyorsunuz acaba.

Başka bir konuya yazdığım mesajımı kopyalıyorum bende,

Opel Astra 1.3 dizel motor aracımla 10 gün önce 1100 km yol yaptım,giderken 140 - 160 km hızla dönüşte bi ara 180 - 200 km ile geldim benzinliğe çektim depoyu fulledim 230 TL ye doldu hesabını siz yapın...:) ( yalan diyenle anahtarı bırakmaya denemeye varım ERKEK SÖZÜ )

Fiyat konusunda tabi siz haklısınız ancak gel gelelim size büyük bir indirim oluyor ve bu aracı 5 sene boyunca satmiycaginizi da göz önünde tutarak fikrimi söyledim...
Şahsen benim böyle bir araç alma imkanim olsaydı en kötü ihtimal D sinifi olmazsa da Premium markalarin( audi, bmw, mercedes) c sinifi araclarindan alirdim. lakin 5 sene sonra sattigimizda aldiğimiz paralara satmamiz dahi sözkonusu olabilir.
Bunun dısında B sınıfı olarakta en begendigim araç wv polodur...

Ben toyota corolla kullanıyorum 1.6 dizel robotize şanjıman çok ama çok memnunum 100 km de 3.5 lt. Yakıyo ortalama, konforu çekişi yol tutuşu mükemmel ben yaris tercih edin derim dizel olursa çok daha iyi olur

ayşe ceren;

Ayşe hanım teşekkür ederim vericeginiz bilgileri bekliyorum.
Dun akşam üstü toyota ya gittik ellerinde ki test aracı bayiide değildi şanzuman tam otomatik değilmiş ben öyle biliyordum yokuşlarda geri kaçırıyor.
şanzımanın çalışmasını anlaya bilmemiz için aynı şanzuman oldugu için yeni auris ile test sürüşü yaptık gerçektende şanzuman çok güzel geçişlede ne kasma nede hissettirme yaşatıyor. :)

imkanın varsa, yarisin hybridi var yani eletrik motorlu olanı, arkadaşım aldı çok memnun.
Şehir içinde nerdeyse hiç yakmıyor.

yaaa kim siliyor mesajlarımı
neyse yaris en iyisi bence

bende 2012 benzinli 1.2 otomatik corsa var daha yeni olmasına bağlıyorum ama yakıtı yedi tüketti beni

Tartışmasız opel, çok sorun yaratan bir araba değil. Toyota da iyi fakat son zamanlarda piyasaya sürdüğü arabaların mekanik arızadan dolayı toplattırıyor şekilde haberler çıkmıştı. İyi seçim yapmak lazım...

polo - yaris dersek ;

hangisi daha avantajlı ? bende böyle soruyum..bu ikisi nedense hep aklımda..

Opel mi toyota mı ? kesinlikle toyota derim tartışmasız.

yaris 1.33 fun CVT şanzuman kullanıyorum. çok da memnunum. opel kullanmadığım için bilemiyorum ama ikisi de marka arabalar. çok fark olacağını sanmıyorum ama toyotayı kesinlikle öneririm.

şimdi olaya farklı bakalım. Opel eskiden almandı şimdi amerikan neden dieyecek olursak.gm motor aldı. Buda demek oluyor ki Chevrolet ve opel aynı üretim bandıdan sürülüyor. gm motors güvenliğe çok önem verdiği aşikar özellikle chevy araçlarında standart esp, 8 hava yastıgı v.s. var. AMA LPG DE SIKINTI CHEVY ile aynı kaderi paylaştıgı için magnezyum alışımlı sübap başlıkları olduğu için. euro 5 denen emisyon değerlerini düşürmek ve yeşil motor olması için, motoru biraz değiştirmişler. bide chevroleye bakın derim ama iyi araştırarak.

Tam otomatiklerde ve 1600 motor triponiklerde geri kaçma olmaz. 1200 motor tam otomatik araç kullandım ve ayrıca 1600 triponik araç sahibiyim. Trpioniklerde ani hızlanma ve makas tabir edilen manevralar yapma imkanı var. Ancak otomatikte bu tür imkan göremedim. Galiba denemeye zaman olmadı... Örnek misal verecek isem yokuşta kamyonu sollama gibi aptallığa düşüldüğünde otomatik viteslerde turbo tuşu veya sport tuşu yoksa araç yokuşta hızlanmaz ve kaza kaçınılmaz olur. Bende öyle olmaz yapmam vs demeyin bir anda aptallığa düştüğünüzü o an farkedersiniz ki frene bassanız işe yaramaz.

Benzinlisini tavsiye ederim tabii ki az kullanacaksanız. Çünkü çok fazla bakım istemiyor ayrıca yedek parçalar ucuz. Ayda 1000 km üstüne çıkacaksanız LPG taktırırsınız, çıkmayacaksanız LPG ile uğraşmayın. Dizel alacaksanız araç hassastır rölantide çalıştıracaksınız ve asla acele etmeyeceksiniz.
Yakıt sarfıyatına gelince az kullanıyorsan benzinli al gitsin hiç uğraşma: Araç modelinden modeline yakıt sarfiyatı değişir derler tabii ki km başına 2-3 kuruş(20 -30 kuruş demiyorum) hesabı yapıyorsanız o başka.

Yariş vaya corsa tercihine gelince ben corsa derim. Herkesin kişiliği ve damak zevki farklıdır. ikisi aynı sınıf ve aynı segment aracı sonuç olarak: corsa bana daha güzel gözüküyor. 1200 motor triponik alırsanız geri kaçar ona göre uyarayım.

iki araç arasındaysan bence Toyota..ama bide Mitsubishi colt a bak derim.

Neredeyse 5 yıldır kullandığım Corsa'yı neden seçtim, çünkü bir çok araca baktım ama Corsa' nın direksiyonuna geçtiğimde kendimi iyi hissettim. "İşte bu" dedim :) Üstteki arkadaşın dediği gibi zevk meselesi öncelikle. Toyota Yaris'i en yakın arkadaşım kullanıyor, memnun. Ama ben çok hoşlanmıyorum, hiç düşünmedim bile.
1.4 tam otomatik benzinli olan modeli seçtim, memnunum, servisi iyi, müşteri ilişkileri iyi, 2. el satışı kuvvetli.

Herkes gönlünden geçen, cebine göre baksın ona göre alsın. Bazı klişe sözlere göre değil.
10 sene önceki piyasa yok artık, çeşit çok eskiden olsa 2 model anca bulurdunuz şimdi ise en az 4-5 model koyabiliyosunuz.

Üst Alt