Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik İş Kazası ve Tazminat hakkında..?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 2006 yılında servis ile işyerinden eve giderken ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası geçirdik. Adli tıp raporum H.2 , Bilirkişi raporunda 2006 yılından itibaren 2014 yılı arasını asgari ücretle hesaplamış. 154.650,77TL + 8 yıllık faiz olarak raporu mahkemeye sunmuş.

Şimdi Axa Sigorta 2006 yılındaki kaza poliçe ödeme tutarını : 57.500TL olarak ödeme yapayım diyor bunun üzerinde bir ödeme yapmamıza yetkimiz yok diyor sizce bu parayı kabul etmeli miyim.
Axa Sigorta hukuk birimi ile az önce telefonla konuştum ve dava sonucuda maksimum 57.500TL ödeyebiliriz dedi. Acaba Axa Sigorta 8 yıllık faizden kurtulmak içinmi bu parayı dava sonucuna gitmeden ödemek istiyor. Benim 2006 yılında hastane masraaflarım 85.000TL kafam karıştı bu masrafımı kimden tahsil edeceğim. Arabayı kullanan şoförün bunu ödeme durumu yok ve kazadan sonra servis sahibi başka birine devir işlemini yapmış mal kaçırma ve tazminat ödememek için.

İş Trafik Kazası olduğu için ayrıca işyerine dava açabilir miyim? Zaman aşımı sanırım 10 yıl .

Ben 2006 yılında asgari ücretin üzerinde kazanıyordum ve bilirkişi raporuna itiraz edip maaş bordromu mahkemeye sundum. Bilirkişinin yukarıda hesaplamış olduğu tutardan daha fazla almam gerekiyor. İş trafik kazası olduğu için ; sürekli iş göremezlik ödeneği bağlandı ve 8 yıldır bu parayı alıyorum. Dava sonucu bu 8 yıllık almış olduğum iş göremezlik ödeneği tazminatımdan düşülür mü?

Bana lütfen iş trafik kazası geçiren ve bu konuda bilgisi olan kişiler yazarsa sevinirim.

hangi tarihte dava açmıştınız , kimlere karşı dava açmıştınız, servis sahibini davaya dahil etmedinizmiydi,
dava tarihinden itibaren temerrüde düşmesi gerekir, evet sigorta şirketi poliçede yazan miktar kadar ödeme yapmakla sorumludur ama en azından dava tarihinden itibaren yasal faizinide ödemek zorundadır.sgk tarafından ödenmiş olan miktarlar hesaptan düşülür,
2006 yılında 85000 lira cebinizden hastaneye paramı ödediniz, tedavi sürecinde yapmış olduğunuz harcamaları belgelendirmeniz halinde sigortadan ayrıca tedavi masrafları poliçede yazan kişi başı sağlık gideri rakamında yazan miktar kadarını alabilirsin.

2006 yılında açtım davayı 8 yıl oldu. Axa sigorta , servis sahibine ve şoföre karşı açtım davayı. Şimdi Axa sigortadan bu parayı alırsam artı bana 8 yıllık yasal faiz ödemek zorunda mı? Bu faiz oranı % yıllık ne kadar uygulanır ? işyerine dava açsam nsl olur? Sağlık masraflarımı sigortadan alabilirim demişsiniz evet harcadığım faturaları belgedim ve mahkemeye verdim.

araç işyerinemi aitti, yoksa dışarıdanmıydı, dışarıdansa işyeri sahibinin bu konuda bir sorumluluğu olmaz diye düşünüyorum,
evet dava tarihinden itibaren yasal faiziyle beraber ödeyecek.yasal faiz şu anda yıllık % 9 dur, sigorta şirketinin teklif ettiği parayı almayın, zaten davanız bitme aşamasına gelmiş, faizden kurtulmak için size teklifte bulunmuşlar, size ödenecek olan poliçe limitinden fazla faiz ödeyecekler zaten, sigortanın ödeyeceği rakam faizle beraber 120- 130 bin lira arasında olacaktır,
avukatınız yokmu sizin, bu konularda uyarmıyormu sizi,

Avukatım bana bıraktı ama dava sonucuda Axa Sigortanın kaza geçirdiğim yıl olan 2006 yılındaki poliçe tutarını yani 57.500TL öder dedi. 8 yıllık faiz bedelinide ödesinler dedim bu limitin üzerini ödeyemez dedi sigorta firmasını aradığımda faizle birlikte ödenir diyor nsl iş anlamadım. Dediğiniz gibi dava sonucunu bekleyim en fazla 1 yıl daha sürer birde para avukatımın hesabına yatacak. Kendisi bana sonra eft yapacak. Araç işyerine ait değildi.

pes artık
avukat poliçe limitinin yasal faizle beraber ödeneceğini bilmiyorsa diyecek bir şey yok,
ayrıca bu dava neden bu kadar uzun sürdü anlamış değilim, 8 yıl çok uzun bir süre, sorun neydi acaba

iş maahkemesindeki ceza davası sonucu yüzünden dedi avukat duruşmalarda istanbulda 8 ay sonraya atılıyor çok yoğun

hakim gerekçeli kararı yazdıktan sonraki süreç

Hakim davayı bitirdi. 1 ay içerisinde kararı yazacak. Sonuç olarak avukatım hakimin kararından sonra icra işlemini başlatacağım dedi. İcra işlemi başladıktan sonraki süreç nasıl işliyor ? tazminatı ne kadar süre içerisinde alabiliriz.
Davayı yargıya taşıyıp tazminat miktarına itiraz etmemiz tazminat miktarını artırır mı? Lütfen bu konuya hakim kişiler yazsın.

Sigorta şirketleri kazanın olduğu tarihteki poliçe limitleri ile sorumludur. 2006 yılında kaza geçirdiyseniz o yıl ki poliçe limiti olan 57.500tlden ve dava tarihinden itibaren işleyecek faizden sorumludur. Dava aşamasında daha fazla tazminat çıktıysa kalan miktar için araç sürücüsüne ve ruhsat sahibinden talep edebilirsiniz.

yargıtay süreci hk.

arkadaşlar bugün tam 2yıl 15gün oldu dosyam Yargıtay a gideli. Dün uyap vatandaş portalından baktım ve dosya arşivde daha ne kadar sürer acaba tecrübesi olan paylaşsın lütfen!

2015 yılında geçirmiş olduğum trafik kazasında 20 ay raporluydum karsi taraf tamamen kusurluydu sonrasında memur olduğum için isime geri döndüm %35 adli tıp raporu çıktı ve maaşım kaza tarihinde 3750 liraydı hesaplamada 24 ay raporlu olduğum gösterilmis ve bordro ellerinde olmadığından ( ben 3 bordro göndermiştim mahkemeye) bilirkişi asgari ücret (2020 lira ) üzerinden hesaplama yapmıs ve 292 bin lira çıkarmış sigorta ücreti 290 binlira ile sınırlıymış ve raporlu olduğum süreç hesaplamadan düşülerek bana 240 bin alabilecegim yönünde rapor sunulmuş daha itiraz süresi tamamlanmadı avukat ilede konuyu istişare etmeden sizlere danisayim dedim bu hesaplamalarda çok kaybimiz olurmu

Yargıtay esasına bak, şu anda 3 yıl geriden geliyor malesef

Ayrıca, olay trafik iş kazası olması nedeniyle, hem işverene karşı hem de ilgili sigorta şirketlerine dava açılabilir. Sigorta şirketlerine başvuru var ise temerrüt tarihinden itibaren yasal faiz alırsınız, işverene karşı açtıysanız eğer, kaza tarihinden yasal faiz alabilirsiniz. Ayrıca iş kazalarında zamanaşımı süresi 10 yıl, ancak olayda ölüm ve yaralanma olduğu için ceza zamanaşımına tabi olur. O dönemde ki ceza zamanaşımı süresi 15 yıl bilginize. Geçmiş olsun dilerim.

Üst Alt