Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası açısından 3 yol ağzı kavşak mıdır?

sürücü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Motosiklet ile geçirdiğim kazada kavşağa girerken yavaşlamamaktan %25 kusur bana, sola dönüş kurallarına riayet etmemekten %75 karşı tarafta suç bulunmuştur. Ben a aracı olarak motosiklet karşı taraf b aracı olarak arabadır. Bir anda önüme atlamasıyla kafa kafaya çarpıştık ve 12 gün hastanede yatarak %5 engelli raporu aldım. Şimdi sorum şudur. Karşı tarafın 20 bin TL masrafı çıktığından %25 kusur bende gösterildiğinden 5bin TL icra açılmış durumda. Ben bu icraya itiraz ettim tabiki. Benim kafama takılan 3 yol ağzı kavşakmıdır. Resimde gördüğünüz üzere suç Bende midir karşı taraftamıdır. Saygılarımla.
( mobilden resim ekleyemedim pcden deneyeceğim)

Evet , üç yol ağzı kavşaktır . tali yoldan ana yola çıkan durup kontrol edip sinyalle çıkmalıdır , dönen araçta sinyalle , çıkan aracın şeridine geçmeden dikkatli dönmelidir .

Tuna tuna

Evet dediğiniz mantıklı. Ancak tali yoldan çıkan yok. İkimizde anayoldayız ben dümdüz ilerlerken o tali yola sinyalsiz frensiz önüme atladı sanki ben o şeritte yokmuşum gibi. Yani ben düz gidiyorum oda karşı şeritten düz gidiyor birden sola dönüş yapıyor ama o şeritte ben varım yani benim şeridimde bana kafadan vuruyor

Zaten ona %75 kusur vermiş , hatasından dolayı .

Tuna tuna

Ama %100 kusur onda olması gerekmiomu düz giderken önüme atlayıp üstüme arabayla çıkan o. Kavşak değil ki orası benim gidişime göre sağa dönen dar patika bir yol nasıl kavşak olabilir.

Yürürlükteki trafik kanununa göre:
- İki veya daha fazla karayolunun kesişmesi veya birleşmesi ile oluşan ortak alanlara “kavşak” denir.
bu karayollarının; tali, anayol veya patika olmasi farketmez.

senasrc92

Evet var ama hiç memnun değilim ben ondan çok koşturup bilgi alıyorum o çok pasif. Eğer tahkim den de sorun çıkarsa avukatımı değiştireceğim.

Eşim Gaziantep’te iyi bir Sigorta avukatının yanında katip olarak çalışıyor . Fikir almak isterseniz görüştüreyim sizi sürücü

Üst Alt