Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. %14 rapor aldım. Ne kadar tazminat alabilirim?

mehmetsg88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben 28 aralık 2013 te trafik kazası geçirdim. Kaza çift yönlü yolda trafik ışıkları olmayan yaya geçidi üzerinden geçerken sol taraftan gelen kamyonu fark etmediğim için kamyonun yaya geçidi üzerinde bana çarpması ve beni 15 metre fırlatması şeklinde olmuş. Ben bilincim kapalıydı ara ara kendime geliyordum. Kaza sonucu çene kemiğim sol omuz köprücük kemiğim kırıldı. Sağ başta 2x5 cm ölçülerinde saç kaybı ve el üzerinde yaraya bağlı olarak iz kalması mevcut. Ameliyat oldum ve çeneme iki parçaplatin takıldı. Diş kaybı oldu ve dişlerim hala kırık. Bu durumlardan dolayı  özür raporu aldım ve araç sigorta şirketinden tazminat talebinde bulundum. Ayrıca üniversite son sınıf öğrencisiyim ve bu kaza nedeniyle okulum 1 yıl uzadı. Sigorta şirketi bir hafta içinde aktüer hesabı geleceğini bildirdi. Ancak ben gelecek tazminatın düşük olmasından korkmaktayım. özel bir avukat dava açılması halinde 50-60 bin tl tazminat çıkabileceğini söyledi. Konu hakkında yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklemekteyim.

kaza tutanağına göre kusur oranları nasıl, kamyonun kusur oranı kaç,ayrıca % kaç maluliyet raporu aldın,yaşın kaç,

Kusur oranı yok ama Asli kusur verilmiş şoför e bende tali kusur vermiş polis. Yola indiğim için bende sucluymuşum. %14 kalıcı maluliyet aldim. Dişlerim kırık. Yaşım da 26. Üniversiteyi bitiriyodum bu yıl ama kaza nedeniyle sinavlara gidemedim okulum da uzadı

öncelikle kusur oranı olması gerekir, kusur oranı belli olmayınca sigorta sana nasıl ödeme yapacak, senin olayın dava yoluyla çözülür, vakit kaybetmeden hemen tazminat davası aç, kamyonun sigorta şirketine maddi, kamyonun ruhsat sahibine ve şoförüne maddi ve manevi tazminat aç ve mutlaka iyi bir avukatla hareket et,
yaralamalı kaza olduğu için kamu ceza davası açılmıştır, ceza davasında kusur oranı netleşir, kusurun büyük çoğunluğu kamyona verilirse alacağın tazminat epey çok olacaktır.yaşının genç olması nedeniyle alacağın tazminat tutarı çok olacaktır.
mutlaka dava aç, sigortadan 2 ayda paranı alırız falan diyenlere itibar etme , zarar edersin.

Öncelikle tesekkurlerimi sunarim.Öyle diyenler de evi arayan şirketler de oldu. Ben guvenemedim en son iyi bir avukat sekreteri yardimci oldu dilekcemi hazirladi öncelikle sen iste hakkini bakalim ne kadar gelecek zaten dava da bu şekilde aciliyo diyerek yardimci oldu. Sigorta şirketi medikal inceleme tamamlandı aktüer hesaplama yapilacak 1 haftaya cevap gelecek diye mail atti bugün. Aracın ruhsat sahibi de çarpan şoför. Vicdan yapip şikayetçi olmadim. Dava hakim var ama bunu öğrendim. Ayrica kamyonun muayenesi de yokmus kaza aninda. Kamyon şoför ü asli kusurlu. Arkasında vinç olan agir bir kamyon şehir içi olmasına rağmen hizi belli değil ama kamera görüntüsü mevcut. Aktüer hasabiyla birlikte avukata başvurmam daha doğru olur mu sizce?

geçmiş olsun kardes yapman gereken yeni torba yasa ile netleşiyor işlem sende yapsan bende yapsam işini iyi bilen bir avukatta yapsa 5 sene alacağin para ayni rakam bildiğin yol en iyi kisa yol onun için avukat seceneginden uzak dur kendin yapabiliyorsan çözüm ayni
[FONT=pt_sansregular][SIZE=3][FONT=Calibri]Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger, Torba Kanun’da trafik sigortasına yeni düzenleme geldiğini belirterek, “Vefat tazminatına standart geliyor. Kişi, bize de gelse mahkemeye de gitse aynı parayı alacak” dedi.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=pt_sansregular][SIZE=3][FONT=Calibri]TÜRKİYE Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Groupama Sigorta Genel Müdürü Ramazan Ülger, trafik sigortasında vefat tazminatına standart getirileceğini açıkladı. Ülger, yeni düzenlemenin Meclis gündeminde olan Torba Kanun’da yer aldığını ve kanunun çıkması ile trafik sigortasında yaşanan sorunların biteceğini söyledi.
TSB’nin yeni Başkanı Ülger, vefat ve sakatlık tazminatlarının sigortacılar açısından hesap edilemez hale geldiğini belirterek, “Kamunun belirlediği kriterlere göre hesap yapıp, tazminatları ödüyoruz. Fakat iş burada bitmiyor, sigortalı eksik aldığını söyleyerek, yargıya gidiyor” dedi.
Ülger, hesap yönteminde sigortalı ile tam anlaşmaya varılamamasının temel sorun olduğunu, kaosun da buradan çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Bakıyorsunuz birileri tazminatı alıyor, ardından az bulduğunu söyleyip, mahkemeye başvuruyor. O zaman da süreç 3-4 yıl uzuyor ve mahkeme masrafları, gecikme faizi; öyle hal alıyor ki, nerede duracağını bilmiyorsunuz. Kimileri de tazminatı almadan mahkemeye gidiyor. Amaç, farklı para alırım mantığı ile sigortalı yakınlarını ikna ediyorlar.”[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=pt_sansregular][SIZE=3][FONT=Calibri]MAHKEMEYE GEREK YOK[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=pt_sansregular][SIZE=3][FONT=Calibri]Ülger, mahkemeler sonucunda tazminat değişmese de her dosya için 3-5 bin lira masrafın bile maliyet oluşturduğuna değinerek, “15 milyon poliçe var ve her yıl 5-10 bin ölümlü kaza yaşanıyor. Bu dosyalar kapanmayıp, 10 yıl açık kalırsa bizler nasıl hesap yapabiliriz? Acı olan, bunu sigorta şirketi yapıyor gibi bir algı var. Biz de bundan mutlu değiliz. Zarar ettiğimiz tek konu, trafik sigortası ve 10 yılda 3 milyar TL’nin üzerinde zarar var. Bunun da bedelini yine tüketici ödüyor” dedi.
Ülger, Meclis’teki Torba Kanun’da, trafik sigortasında yaşana kaosu çözecek yasal düzenlemenin bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sorunun çözümü, yasal yapının oluşturulması. Vefat tazminatına, yani destekten yoksun kalma tazminatına, standart getirilmeli ki, kişi bize de gelse mahkemeye de gitse aynı parayı alsın. Bu düzenleme de Torba Kanun’da var. Orada, hesap yöntemini belirleme görevi, Hazine’ye veriliyor. Bugün yasal altyapı olmadığı için herkes kendine göre, farklı hesaplar yapıyor. Yeni düzenleme ile artık ülke genelinde standart olacak; biz ne ödeyeceğimizi, kişiler de ne alacağını bilecek, şeffaflık olacak ve mahkemelere gerek kalmayacak.”

[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=pt_sansregular][SIZE=3][FONT=Calibri]RAMAZAN Ülger, trafik sigortasındaki prim artışlarına da değinerek, şunları söyledi: “Trafiğin dışındaki hiçbir sigortada primler artmıyor. Trafikte ise en yüksek artış, 2013’de oldu. Çünkü yıllardır zarar ediliyor. 2014’te geldiğimizde ise primler ortalama yüzde 7 arttı. Bazı meslekler var; taksi, dolmuş gibi, trafikte daha çok kaza yapanlar. Bunların primleri arttı. Ama 15 milyon sigortalının primi artmış gibi bir algı yaratıldı. Bu doğru değil. Normal yürüyen bir sistemde kimsenin primi artmıyor, hatta enflasyon kadar bile artmıyor. Yılda 3-5 defa kaza yapan sigortalı ile 10 yıldır kaza yapmayana aynı primi vermek adil değil. Düzgün araç kullanan sürücülerin maliyeti düşüyor, kurallara uymayanların ise primleri artıyor.”[/FONT][/SIZE][/FONT]

Merhaba,
Asli kusur tali kusur konusunda bir aciklama yapmak istiyorum. Eger kural ihlali sadece bir asli kusursa diger tarafa da bir tali kusur verilmisse asli kusurlu %75 tali kusurlu ise %25 kusurlu kabul edilir ve buna gore tazminat hesabi yapilir.

Saygilar

Av.Gokhan TURKYILMAZ

Ben yaya gecidindeyim ve ışık yok çift yönlü yol ve kamyon hizli. Sigorta aracısı biri de benimle görüştü ve 80 e 20 dir seklinde söylemişti. Sizce benim mahkemeye vermem cok fark eder mi? Önümüzdeki hafta tazminat miktarım açıklanacak. Sigorta şirketi aktüer hesaplamasi yapiliyo 1 haftaya ücret belli olacak dedi. Ayrica Gökhan Bey torba yasa hakkında bilginiz var mı?
Teşekkürler

Sigorta şirketinin hesaplama tablosu farklı olduğu için mahkeme ile aralarında yaklaşık % 30 fark çıkar. Sonuç olarak size düşük ödeme yapacaktır. % 75 'e % 25 olarak hesaplanacak kusur oranı. Siz öğrenci olduğunuz için sigorta aktueri asgari orana göre hesaplama yapacak. Oysa mahkemede sizin ünv. mezun olduğunuzda meslek sahibi olacağınızı belirtip ona göre bu rakamı 2-3 katına çıkarma imkanınız olacaktır. Bu nedenle kim ne derse desin avukat olmadan elbette bir para alacaksınız ama bu rakam kesinlikle düşük olacaktır. Araca kişiler sadece başvuru ve tahsilat konusunda aracı mahkemede sizi temsil yetkileri yoktur. Kesinlikle avukata danışmadan hareket etmeyin. Torba yasa konusunda sizin durumunuzun torba yasayla bir ilgisi yok zaten. Bu torba yasa yıllardır söylenen bir durum ama ortada birşey yok ve sigorta şirketlerinin lehine bir düzenleme olacağına yani daha az para ödemelerini sağlayacak bir düzenleme olacağına eminim.

Av.Gökhan TÜRKYILMAZ

Üst Alt