Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. 4000 maaşım var. % 10 engel raporu ile tazminat..?

s3rcanuy5al

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Bilgisayar mühendisiyim geçen sene nisan ayında trafik kazası geçirdim motorumla, kusur 8/8 karşı tarafta motorumun bedelini ödedi sigorta.

Bedeni hasarım içinde geçen hafta marmara eğitim araştırma hastanesinden heyet raporumu aldım. Öncelikle sigorta şirketine gönderip ne kadar teklif edeceklerini merak ediyorum.

Maaş:4000 bordrolu Özel Şirket
Kaza Kusur: %100 karşı taraf
Sigorta Firması: AKsigorta

Serçe parmağım kırıldı ve artık bukulmüyor malum elleriyle iş yapan birisiyim ve ömrümün sonuna kadar böyle devam edeceğim. Dava açmadan sizce tahmini ne kadar alabilirim.

Teşekkürler.

% 10 oranlı raporunuzu sigorta şirketi kabul ederse, maaşınız yüksek olduğu için ve yaşınız genç olduğu için poliçede yazan miktarın tamamını alırsınız, sigorta şirketi eksik ödeme yaparsa dava yoluna gidersiniz.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, oranı kabul etmezse adli TIPdan alırım benim için sorun arz etmez. Onuda kabul etmeme gibi dir durum söz konusu olamaz sanırım.

adli tıp tan rapor almanız için dava açmanız gerekir, adli tıp raporunu kabul eder.

Anlıyorum dava açmak ve beklemek gerekiyor sanırım. Bakalım süreç nasıl devam edecek işlemleri gelişme sonuç durumuna göre buraya yazacağım.

Sigorta firmasının istemiş olduğu belgeleri toparlıyorum
GELIR DURUM BELGESI ORJ ------>OK
DOKTOR RAPORU ORJ------>OK
VUKTLI NFS KAYIT TABLO ÖR. ORJ------>OK
SAVCILIK IDDANAMESI
TRFKAZASI TESBIT TUTANAGI
MALULIYET HEYET RAPORU ORJ------>OK

2 Tane belgem kaldı trafik tesbit tutanağını kaza yaptığım yerden sorumlu trafikten alacağım, savcılık iddanamesinide adliye gidip ufak bir dilekce ile talep edeceğim. Sonrasında sigorta firmasına gönderip bekleyeceğiz bakalım adım adım nasıl maluliyet tazminatımızı alırız hep beraber görmüş olacağız.

Bu arada aslında bu adamların elinde savcılık ve tebit tutanağı var çünkü motorumun bedelini ödeyeceklerinde istemişlerdi orjinallerini göndermiştim niye tekrar isteme gereği duyuyorlar anlamıyorum.

kdle7a.png

iyi geceler.

Merhaba Arkadaşlar;

Aktüer hesabının formülünü yazabilecek birisi varmı acaba ?

teşekkürler.

s3rcanuy5al

Sayın Sercan Uysal,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden; aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, hak ettiğiniz ve sigorta şirketinden talep edebileceğiniz kalıcı maluliyet tazminatı 161.000,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyi niyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları fark edebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

simader

Merabalr bende 02.17.2016 tarihinde trafik kazasi gecirdim %15 ortapedik raporum var sag elimde uzuv kaybi yani kaza tespit raporum yok bi tane sigorta danismanina dosyayi verdik o ilgilenecekmis.20 yasindayim calismiyorum universite elektrik bolumu okuyorum karsi taraf tam kusurlu ama dedigim gibi kaza tespit raporu yok yalniz savci bana baskasinin carptigina dair dosyayi onayladi sizce bu olay nasil cozulur? Ne kadar bir miktar para alabilirim ? Teşekkürler

@simader
Merhabalar;
Yorumlarınız benim için çok önemliydi öncelikle teşekkür ederim, benim sormak istediğim bir konu daha var sigorta ile işlerimi hallettikten sonra almış olduğum %10 sürekli iş görememezlik raporumla aylık bağlatabilir miyim ? En nihayetinde primim tam olarak yatıyor %10 luk kısmını SGK dan alabilirmiyim ?
Teşekkürler.

s3rcanuy5al

Sayın Sercan Uysal,

SGK kaydınızın tabi bulunduğu meslek bakımından öngörülen maaş bağlama oranlarının, %10'u kabul etmesi ve prim gün sayınızın yeterli olması gerekmektedir.

SGK'ya yazılı başvuru yaparak, talebinizi iletmeniz halinde, ilgili mevzuat çerçevesinde kurum tarafından değerlendirme yapılacaktır.

İyi günler dileriz.

Crazy26
Sayın Crazy26,

Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Size çarpan aracın belirlenememesi halinde, kalıcı sakatlık zararınızı Güvence Hesabı karşılayacaktır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin doğru ve net olarak verilmesi gereklidir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Kaza tarihi:02.17.2016 dogum tarihi:01.10.1996 surekli %15 de raporum var sağ el parmaktan tesekkurler.

Crazy26

Sayın Crazy26,

Bildirmiş olduğunuz veriler uyarınca, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu talep edebileceğiniz kalıcı sakatlık (iş göremezlik) tazminatı miktarı 83.381,00 TL. olarak belirlenmiştir.

İyi günler dileriz.

Dosyaları sigorta firmasına gönderdim bakalım kaç günde cevap döncekler son aradığımda medical incelemeye göndermişler. Hayırlısı olsun.

116s8kp.png

Cevap döndüklerinde bilgi vereceğim arkadaşlar.

iyi çalışmalar.

@simader
kaza tarihindeki aylık deniliyor hep aktüarya hesaplamasındada 5 yıldan bahsediliyor kaza tarihi kişnin aldığı aylık ve kaza tarihinden sonra sonra kişinin aldığı aylıkalrında bildrilmesi gerekmiyormu bunun için sigorta şirketleri para ödememek için ellerinden geleni yapıyorlar kaza tarihinden 5 yıl geçmiş ise ve sigorta şirketi çok az para ödemiş ise ne olacak

cevap

benim 100/7 devamlı rapor aldım forumlardan bi bu işlerle ilgilenen avukat 90 ila 110 binlira alırsın dedi maaşım 3600 yaşım 41

Aracı sigorta şirketine verdim.yolcu konumunda servis aracı,17 kişilik transit

Mrb hayırlı günler. 2014 Ağustos da bir kaza da ayak bileğim kırıldı. Esneklik kaybı oluştu. Olay yeri tesbit Tutanaklar da karşı taraf suçlu.Hastane %8 sürekli sakatlık verdi. Kaza yaptığım dönemde yaşım 25 maaşım 3300 idi. Alacağım tazminat ne kadar olur. Şuan ki maaşım 4300. Lütfen yoRum. Avukat aracılığıyla sigortaya davayı açtım ne kadar sürer sizce. Bazı avukatlar 45 gün sürer dedi. Benim avukatım da 1 yıl ı geçer dedi. Çelişki var.

Meraba arkadaşlar benı yanlı anlayan arkadaşlar vardır. Doğrudur ben 35 yıl önce trafık kazası geçırdım.amma ben bılgılı adamım. Arkadaşlara bılgı vercek güçteyım. 4000 tl maaş almıyorum. Kımseden böyle bir bılgı verılsın ıstemedım. Bılgılerınız varr ıse yanıtlayım. Bende olan bılgıler doğrudur. Başkaları gıbı yalan yanlış bılgılerı istemem. Ve banada yazılmasın rıca edıyorum

Merhaba Arkadaşlar;

Tam 1 ay sonra sigorta firması mail atmam üzerine aşağıdaki gibi bir dönüş yaptı sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Sercan Bey merhaba,

Konu dosyaya ilişkin medikal firma raporu kapatılmış olup,

Sağlık kurulu raporunda bildirilen özür oranının olması lazım gelenden yüksek oldugu ve eldeki verilerle özür oranının%5 olarak esas alınabilecegi kanaatine varılmış olup,%5 özür oranının kabülüne ilişkin tarafımıza imzalı adres bilgilerinin yer aldığı beyanınızın gönderimine istinaden dosyaya işlemlerine devam edilecek olup,aksi durumda dosyaya itiraz prosedürü başlatılacağından konu ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesi ricasıyla.

Merhaba Gizem Hanım;

Bugün dosyamı teslim edeli 1 ay oldu henüz medical firmadan bir dönüş olmadı sanırım bu konu hakkında nasıl aksiyon alabiliriz, böyle aylarca beklememiz mi gerekecek acaba ?
Medical firmasının bilgilerini paylaşabilir misiniz ?

Yardımınızı rica ederim.
Teşekkürler.
iyi çalışmalar.

Bir avukata danışarak kabul edilen %5 i almaya karar verdim sonrasını hukuksal olarak devam ettireceğim.

Sigorta şirketine ileriye dönük haklarımın kalması şartıyla %5 i kabul ettiğimi beyan ettim sonrasında aşağıdaki gibi bir mail gönderdiler sanırım max 2 hafta içerisinde dönecekler bakalım nekadar teklif edecekler :)

Sercan bey günaydın,

Beyanınıza istinaden dosya aktüere verilmiş olup,sonuçla ilgili bilgilendirme yapılacaktır.İyi çalışmalar.

Saygılarımla,
Gizem YILDIRIM

29 08.14 te kaza gecirdim 1976 dogumluyum kaza sirasin da calismiyodum issizlik maasi aliyordum yuzde 49 surekli raporum var arti dalak alimi yuzde on mahkeme adli tip tan rapor istedi sonuc ne olur sizce....

Ve arkadaşlar Son olarak gelen mail :)

Sercan Bey merhaba,

Konu dosyanın onaylanan 41.328,30 TL lik ödemesi için 07/06/2016 tarihinde hesabınıza çıkarılcaktır.Bilgilerinize.

Saygılarımla.

kalan kısmı için artık avukatla hukuksal olarak sürdüreceğim.

Sercan bey yaş kaçtı senin

Benimde varda o na göre hesaplıyacam

Sorduğum sorunun cevabını aldım şirket 123.584 tl ödeme yapacak. %20sı avukatın. Şirkete direkt başvurularda avukata gerek olmadığını tesbit etmiş oldum.

simader yuzde 66 ortapedik raporum var yasım 27 sgk lı olarakcalısıyorum meslegımıde yapamıyorum kazadan sora 8.2 kusurum var ne kadar tazmınat alabılırımm

Üst Alt