Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. %7 rapor aldım. Haklarım nelerdir?

ganyani

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar hepinize kolay gelsin
Bir kaç sorum olacak ve bazı önerilerde bulunmak istiyorum: http://www.engelliler.biz/forum/has...monu-dr-munif-islamoglu-devlet-hastanesi.html

11.10.2014 gecesi arkadaşımı gördüm beni de bırak dedim ve araca bindim 5 km gittikten sonra virajı alamadı ve su kanalına uçtuk
Beyin kanaması geçirdim 12 gün yoğun bakımda kaldım yüzünde cam izleri var

Kaza tarihinde 29 yaşındaydım bakmakla yükümlü olduğum kimse yok bekarım kaza geçirdiğinde SSK yoktu yani çalışan değildim ama ay sonu ne kadar maaşla işe başlayacağımı gösteren kaşeli belge var (kaza geçirdiği ay sonu) kurul raporunda kalıcı hasar yüzde 7 araç axa sigortadan sigortalı

sigorta firmasından ne gibi taleplerde bulunabilirim ve kaza için vasati ne kadar ücret alabilirim uğraştığıma değer mi

kazayı geçirdiğim yer kastamonu abana ama istanbulda yaşıyorum öğrenip gelen 35 40 akraba var annem ve kardeşim hastanede benimle kaldılar halada kardeşim yardımcı oluyor gözlerim bulanık gördüğü için
bunlar için herhangi bir talebin olabilirmi

Tazminat alma hakkınız vardır. Ancak bahsettiğiniz kaşeli belge tazminatınızı artırmanız başvuru aşamasında zor. Ancak dava açıldığında ilgili delilleri mahkemeye sunarsanız hakim göz önünde bulundurabilir. Sigorta şirketinden iş görmezlik tazminatı talep etmeniz mümkündür.

35-40 akrabanızın sizin yanınıza gelmesi sizin tedavinizle doğrudan bağlantılı olmadığı için herhangi bir talepte bulunulamaz. Ancak kendinize bakamayacak durumdaysanız refakatçi gideri-bakıcı gideri talep etme hakkınız vardır.

Tazminatınız sadece işgörmezlik tazminatı üstünden asgari ücret baz alınarak hesaplandığında 30.000-TL 33.000-TL arasındadır.

Merhaba,
Trafik sigortasından geçici ve sürekli işgöremezlik tazminatı isteme hakkınız var. Ayrıca tedavi süresince yapılan yol ve refakatçi giderlerini sair giderler kapsamında tedavi teminatı kapsamında talep edebilirsiniz.
Ancak arkadaşınızın aracına yolcu olarak bindiğiniz için ve sizin menfaatinize yönelik bir taşıma olması nedeniyle hatır taşıması indirimi uygulanabilir. Bu da %20 civarında bir kesinti uygulanması anlamına geliyor.
Saygılarımla

öncelikle geçmiş olsun.11.10.2014 tarihinde meydana gelen trafik kazasından dolayı %7 rapor almanızın şuanda size hiçbirfaydası olmayacaktır.Sigrta şirketi kaza tarihinden itibaren bir yıl süre geçtikten sonra göndereceğiniz sürekli sağlık raporunu kabul edecektir ve tazminat hakkınızda o zaman doğar.Bunun yanında alacağınız iş görememezlik raporu doğrultusunda tazminat alırsınız.O raporu şimdi almanız iyi olmamış arkadaşım 1.ci yılınsonunda bazı prosedürlerle uğraşıp tekrar rapor almak zorunda kalacaksın çünkü

cevaplarınız için teşekkürler timaf42 böyle bir şey yoktur umarım

Üst Alt