Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Askerlikten muaf mı olacağım?

mustafa0708

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler ben 3 sene önce trafik kazası geçirdim.yoğun bakım ve serviste 1.5 ay oldu zor süreçten taburcu oldum allaha şükür.doktorum beni taburcu ettikten sonra bana epanutin ilacı kullanmami istedi ; sara önlemek için allaha şükür sadece 2 kere gecirdim ondan sonra olmadı.doktorum bana ağır kaldırma , ve kendini iyi bakmamı söyledi.geçen hafta doktorunda kontrolüm vardı benden mr istedi ve hala travma izlerini taşıdığını ilaca devam etmemi istedi ve doktoruma bu askerlik için sorun olur mu diyince ; bana seni askerlikten yüzde 70 muaf ederler eğer etmezlerse rahat bir yerde yaparsın dedi.
Sizden bu konu hakkında bilgi alacaktım sizce bana veriler mi ?

Kaza sonrası ne oldu mesela travma ama kolunuz bacaginiz zarar gören iyileşmeyen yer neresi büyük ihtimalle muaf olursunuz doktor da söylediyse

Melaşef epidural hematom gecirdim beyin kanaması.hastalığım süreçte ellerimde kuvvet kaybı oldu ama zamanla geçti allaha şükür ama beynimde mr sonucumda t2 kesitlerde sol temporal
ve frontal lobda ensefalomalazik alan komşulugünda milimetrik boyutta kanama ile uyumlu hipointens odaklar izlendi. Ve doktorum ilaca devam dedi.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla muaf olursunuz tabi en net cevabı hastane verecektir. Sivil hastaneden alıyorsunuz artık raporu askeri hastaneler kapandığı için

Peki benim dosyam fakulte hastanesinde fakulte hastaneleri rapor veriyor mu?

Benim bildiğim kadarı ile bütün devlet ile ilgili hastaneler rapor veriyor.

Askerlik şubesinden nereye sevk ederlerse oraya gidersin. Rastgele değil. Ama rapor epikriz ne varsa al yanına giderken

Kağıt kürek elinde ne varsa şubenin sevk verdiği hastaneye giderken yanına al ve götür. Askerlik esnasında ben şuna kanaat getirdim söz uçar yazı kalır. Herkes o kağıt parçasında yazanları dikkate alıyor. Bahsettiklerinden bir kanaate varmak biz sıradan insanlar için çok zor. Fakat fiziksel rahatsızlıklara karşı gösterilen refleks çok net olabiliyor.

geçmiş olsun.Rahatsızlıgın kalıcı değil yıl içersinde geçeçekse askerliğine 1 yıl muaflık verip sonraki sene tekrar muayeneye alabilirler. önçeki yıllara nazaran şu anki doktorlar daha temkinli davranıyor.

Üst Alt