Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Çarpan şoför önce kaçtı, sonra karakola gitti..?

SelinHanım

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.gecen hafta park halindeki iki aracın arasından gecerken başka bir aracın bir diğerine carpması sonucu iki aracın arasında kaldım.sürücü beni bırakıp kaçtı.4 saat sonra karakola gitmiş.hastaneye kaldırıldım.ameliyat oldum dizimin alt tarafına platin takıldı 2 ay daha kalkamayacagım.eskıye donmem 6 ayı bulurmus.

aklımda bazı sorular var bilenler cevaplarsa cok memnun olurum.
1)platin beni cok rahatsız ediyor sizce alişabilir miym?(en az 1 sene kalması gerekırmıs cunku)
2)karsı tarafa dava acmak istiyorum ne yapmam lazım(engelli raporu..vs alsam daha iyi olur mu? Yada bana verirler mi?

Hayattaki en önemli sey saglık.herkese saglıklı günler dilerim

selin hanım; bacağında platinle uzun süre yaşamak zorunda olan arkadaşım vardı.tabi sonra alındı platin.o alışmıştı.sonuçta eski sağlığa kavuşmak için insan herşeyi göze alır. İnşallah sizde alışırsınız ve o süre zarfında sağlığınıza kavuşmuş olursunuz.

dava konusuna gelince,raporunuzun olmasında elbette fayda var.birde zaten size çarpan bırakıp giden kişilerde polis tutanaklarında mevcuttur.sağlık raporuda sizi ne kadar mağdur ettiklerinin kanıtı olabilir.burda daha bilgili arkadaşlar çıkıp daha zengin bilgiler verecektir.benim düşüncelerim bunlar.yazınızın sonunda da dediğiniz gibi en önemli şey sağlık.insan kaybedince iyi anlıyor. ama şu var hayatta hiç bir şey sebepsiz gelişmez. herşeyde vardır bir hayır.bazen şerde de vardır bir hayır..Allah sağlık sıhhat versin.

Merhaba Selin Hanım;
Öncelikle çok geçmiş olsun.Platin konusunda tecrübem yok fakat zaman içerisinde ve fizik tedavi seanslarıyla günlük yaşamınıza daha kolay adapte olacağınızı düşünüyorum.Açmak istediğiniz dava meselesine gelince;şahsın teslim olmasıyla açılan bir kamu davası dolayısıyla işlediği suç nedeniyle ceza davasının kesinleşmesi(Yargıtay süreci)gerekir.Ardından maddi ve/veya manevi tazminat davası açabilirsiniz.Ceza davasına müşteki sıfatıyla katılabilir,olayla ilgili de herhangi bir kaza tutanağı,etrafta MOBESE yada işyeri kamerası kayıtı bulunması için savcılığa başvurabilirsiz.(Savcılık genelde (!) bunları yapar zaten ama emin olmak için katılın).Ceza davasının kesinleşmesinden sonra rahatsızlığınızla ilgili yaptığınız bütün faturalandırılabilir masrafların evraklarını toplayın(maddi tazminat için).Yüzde dilim bildiren sağlık kurulu raporunuzu da alabiliyorsanız alın(olay sonrası günlük yaşamınızı düzgün şekilde sağlayamadığınız için uğradığınız zararın tazmini,yani manevi tazminat hemde ceza davası için).Başta söyleyeyim ben avukat değilim fakat benzer olaylar geçirmiş ve görmüş biriyim.Kafanızda bir kaba plan oluşması için kişisel tecrübelerimi aktardım.Tabi ki de öncelikle bir avukata danışmanızı ayrıca fizik tedavi görmenizi ve sonrasında egzersizlerinizi aksatmamanızı tavsiye ederim.

Karakola gidip şikayetci oldunuz mu ? Zaten kamu davasıda acılmıştır.Onu öğrenin sizde şikayetci olun.Ceza davası 1 yıl sürer aşağı yukarı.Ceza davası sonuclandıktan sonra maddi manevi tazminat davası açın.Ve zaman kaybetmeden bir avukat bulun.Avukat size gerekli yönlendirmeleri yapar.Zaten maluliyet raporu 1 yıl dolduğu zaman alınınca gecerli olur.Siz hem karşı tarafın sigortasından hem sürücüsünden hemde ruhsat sahibinden paranızı alırsınız.Geçmiş olsun.

MuraTTameR hastane de şikayetçi olmustum.avukat tuttum 70-80 bin alırsınz dedı. Jimy bugn egzersizlere başladım cok tsk edrm. golden_heart raporu en kısa zamanda alcm ck tsk edrm.

SelinHanım platinler sizi nasil rahatsiz ediyo bilmiyorum benim bilegimden kalçama kadar platin var ve ben hic farkonda degilim 5 ay yattim o sirada ayak alismis olabilir yani ben varligini hissetmiyorum. Size tavsiyem kimseye guvenmeyin kendi işinizi kendiniz halledin tek yapacagıniz sigorta sirketiyle bire bir gorusup hangi evraklari gondermeniz gerektigini sorun. Iyi gunler

nedim1338 15 gn oldu.belkı de yenı dıye rahtsz edyr bılemıyrm. Ben cok kosturamam diye avukatla ilerlemeyi düsünuyorum. Zaten avukatlar ücret talep etmedı

SelinHanım Avukatlar para taleb etmiyosa bunda bir iş vardir kesin ve avukatlar vekaleti kendilerine alirlar. Yani para onlarin hesabina yatar ve size para yatmadi da diyebilir isterseniz istanbuldan bildigim biri var vekalet vermiyosunuz dava sonunda para sizin hesabiniza yatiyo ve siz %20 sini ona veriyosunuz. Avukat degil bu kişi sadece kendisinin avukatlari var ve bu isle ugrasiyo bende daha yeni tanistim ama ben davami veremiyorum zaten 2 tane avukatim var ve onlar ilgileniyolar. Bunlar hep avukatimdi o yuzden benim guvenmeme sansim yok.

Son düzenleme:
nedim1338 konuma istinaden 1-2 avukatta bana ulastı ve ucret talep etmedıklerını belırtmısler.
geçmiş olsun , Hukuk bürosu olarak dosyanızla ilgilenmek istiyoruz.Masrafınız ve riskiniz olmayacak.Numaranızı bırakırsanız en kısa sürede geri dönüş yapabilirim.

SelinHanım Islemlerle ilgilenirken masraflari karsiliyolar tabikide ama madem oyle avukatlara para cekme yetkisini vermemenizi oneririm.ilgilenmeyi cok istiyolarsa guven saglamak istiyolarsa para vekaletini almasinlar.

Mahkeme süreci bitmek bilmeyen ömür torpusu 3 yıldır surunuyorum mahkemelerde sonunda doğru düzgün bi sirket buldum hem onlarla calisiyorum hem işimi hallediyolar

Avukatla hareket etmesi daha iyi şirketle hareket etmesinden bence

geçmiş olsun, platin sonradan çıkarılabilir..

geçmiş olsun selin hanım öncelikle size şöyle bir öneride bulunmak istiyorum .ceza davasında ve tazminat girişimlerinizde çokta ümitli olmanızı tavsiye etmem.türkiyedeki sağlık ve hukuk sistemi o kadar zayıf durumdaki beklediğiniz gibi bir sonuç almanız imkansız gibi bir durum .Ben ocak 2015 tarihinden bu yana bu sorunlarla uğraşıyorum. dizimde tibia ucu parçalı kırığı oluştu ve ayağımda kalıcı platin var ayrıca 8 adet kalıcı vida var ,ceza davam mayıs ayında sonuçlanıdı ve beklediğim bi sonuç çıkmadı,sigorta şirketine tazminat için başvuruda bulunmak için mamuliyet raporuna başvurdum ve sadece %3 rapor alabildim.Eğer platininiz kalıcı olmayacaksa mamuliyet raporu alabileceğinizi bile düşünmüyorum.bana kalırsa hiç bi şekilde avukata bile ihtiyacınız yok.zaten ceza davasında ne siz nede avukatınızın konuşması izin vermiyor hakim .sigorta işlemlerini kendinizde halledebilirsin.zaten alıcağınız üç beş kuruş tazminat onuda avukatlarla paylaşmak zorunda kalmayın.ayrıca şunuda belirteyim avukatların sizden para talep etmemesinin nedeni ise zaten siz haklı taraf oldunuz için ceza davası sonunda hakim otomatik olarak avukatlık ücretini karşı taraftan tahsil etmesi .Ben bunları yaşayan bir kişi olarak sizi uyarmak istedim o kadar.Ayrıca sigorta şirketi hiç bir şekilde olay tarihi 1 sene geçmeden ödeme yapmıycak size.Allah kolaylık versin

volkan34 tecrubelerinizi paylastıgınız için tsk ederim. Beni bırakıp kacmasından ve alkollu olmasından dolayı ceza almasını istiyorum ben

illaki bi ceza alıcaktır oda para cezasına cevirilir selin hanım hapis cezası almasını bekliyorsanız bence almıycaktır benim duruşmam bitti ve yalnız 135 gün ceza aldı .ben sadece sizin bu işten en karlı çıkmanız için size nacizane fikirlerimi sunuyorum. ülkedeki sisteme göre avukat böle davalarda hiç bi işe yaramıyo sadece sizin paranızı bölüşmekten başka tabi iyi geceler .

nedim1338

Nedim bey insanları yanlış yönlendirmeyin. Bu işler hukuki işlerdir ve avukata danışılmalıdır. Avukat, mağdur olan kişileri tekrar mağdur etmemek adına sizden para talep etmiyor. Alınan tazminattan yüzde üzerinden anlaşıyor. Bunda garipsenecek bir durum yok. Hiçbir avukat hakkı olmayan parayı almaz ya da para geldiği halde gelmedi demez. Mahkeme dosyasını her zaman mahkemesinden ve e-devletten takip edebilirsiniz. Paranın yatıp yatmadığı yatmış ise kimin aldığını sigorta şirketinden ya da sigortanın avukatından öğrenebilirsiniz. Öyle afaki konuşmalarla burada insanları yanlış yönlendirmeyin ve avukatlık mesleğini de kötülemeyin. Sizin o vekaletsiz iş yapan aracılarınız sigortaya sadece bir başvuru dilekçesi yazıyor ve sanki iş yapmış gibi bir de %20 alıyor. Bu dilekçeyi siz de yazıp sigortaya başvurabilirsiniz. Neden boş yere ne olduğu belli olmayan kişilere %20 komisyon vereceksiniz. Ayrıca hiçbir komisyoncunun avukatı olmaz bunlar mağdur olan insanları bir kez daha mağdur ediyorlar. Sakın böyle kişilerle anlaşma sağlamayın. Daha önce söylediğim gibi bu bir hukuki bir durumdur ve bu işi avukat yardımı olmadan asla başka kişilerle halletmeyin. Bu ülkede boşuna hukuk fakülteleri kurulmuyor. İnsanlar boşuna hukuk okumuyorlar.

Ne kadar oran ve tazminat alabilirim?

6 ay önce tibia kemiğim trafk kazası sonucu kırıldı.platin takıldı.suan cok iyiyim hiçbir sorunum kalmadı.yüzde kac rapor alabilirm?diyelim ki %3 aldım 4 bucuk ay raporluydum.29 yasındayım.calısmıyorum.ne kdr tazmınat alabilirim?

Once raporu alın hesaplama sonra. Çünkü kimse su oranı alırsınız deyip hesaplama yapamaz

SelinHanım

Selin hanım geliriniz olmadığı için asgari ücretten geliriniz hesaplanacak.Diyelim %3 kalıcı iş göremezlik durumunuz oldu. 65 yaşına kadar yaşıyacağınız farz ediliyor.Benim hesaplama ma göre 17 bin tl civarı alırsınız.Tabi bunun faizi de olur siz parayı alana kadar. 4 ay rapor vermiş ise size adli kurum.Burda 1 aylık maaşınız 1300 diyelim 4 aylık 4.200 TL olur bu para raporlu olduğunuz için bu 4 ay süreyle tam malül sayılacaksınız.Aşağı yukarı 25 bin tl ve üstü bir rakam alacağınızı düşünüyorum.Tabi kazada sizde hiç suç oranı yoksa karşı taraf %100 hatalı ise. Tabi bu benim yaptığım kaba taslak bir hesaplama :)

SelinHanım

Selin Hanım , bende sizin gibi trafik kazası geçirdim . Platinlere zamanla alışırsınız soğuk havalarda his kaybı ağrı olur ama zamanla geçer.
tazminat için sakın danışma firmaları ile anlaşma sadece iyi bir avukatla çalış. Tam teşekkülü bir hastaneye gidip sağlık raporu çıkarıp avukatınıza verip dava açmanız gerekiyor. Siz zaten hastanede polislere şikayetçi olduğunuzu söylemişsiniz. Kamu davası otamatik olarak açılmıştır. Ceza davası 2 yıl sürer ve karşı taraf hatalı ise ; devlete tazminat öder. Siz tazminat almak için önce sağlık raporu çıkarmalı ve dava açmalısınız . tazminat miktarı sizin kaza geçirdiğiniz tarihte yaşınız aldığınız brüt maaş ve sağlık raporu oranına göre bilirkişi tarafından hesaplanır. mahkeme sizi adli tıpa yollar yaşınız genç olduğu için 65 yaşına kadar yaşama süresi ile aldığınız maaş kat sayıları ile çarpılır aracın sigortasından en az 50bin tl ile 90bin tl arası para alırsın bunun %20 ni avukat alır . araç soförlerinden tazminat almanda mümkün. konu çok uzun anlatsam roman olur mahkemeler uzun sürer kafanıza takılan bir şey varsa arayın lütfen! aynı kaderi paylaşmışız yardımcı olurum. 0535 587 1202

Alkollü sürücü bana carptı bacagıma platin takıldı

8 ay önce 107 promil alkollü sürücü bana carpıp kactı. Benim tibia kemiğime platin takıldı. Suan iyiyim. %4 gecici rapor aldım. Kalıcı alamadım. Benim merak ettiğim hapis cezası alır mı? Sigortadan ve manevi olarak ne kadar alırım? Bana çarpan kişi bir havayolu şirketinde calısıyor. Adli tıpın alkol yazısını işyerine göndersem işten cıkartırlar mı? Maddi manevi zarar vermek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederım :)

Üst Alt