Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim, dava açarsak süreç nasıl işler?

cronaldo05

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce arkadaşımın motoruyla gezerken bir kamyonet çarptı ben arkadaydım suç tamamen kamyonette benim sol tibia parçalı kırık oluştu platin takıldı hala yürüyemiyorum sol elmacık kemiğinin orda ve anlımda yarık baya besbelli duruyor ortada.
Bu kazaları takip eden adamda durmadan arayıp duruyor 6. ayda hastaneden rapor alıp 50-60 bin tl tazminat alırız diyip duruyor ne yapmalıyım bu durumda tamam dersek ne zaman alabiliriz yok ben kendım halledeyim dersem avukat falan tutsak ne kadar süre ugraşırız şimdiden teşekkürler

öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim Allah acil şifa versin benim iş kazasına kimse yanaşmadı ankaradan tanıdık vasıtasıyla Başkent Hukuk Bürosu bu linkdeki Hakan Erdemi buldum ... sana alacağı tazminatı direk söyler evrakları tutanakları hepsinin fotokopisini göndersen yeter alıp almayacağını söyler

kemiğin kaynaması durdu 2.5 ay sonra tekrar kontrole gidicem ve doktor bakıcak ne yapıp ne yapmıyacağına karar vericek inşallah dahada uzamaz uzayacağı kadar uzadı zaten

şimdi benim tedavim devam ederken heyet raporu alıp sigortacılarla tazmnat konusunda anlaşabilirmiyiz yoksa tedavinin bitmesinimi bekliyeceğiz
illa bi süre varmı 6 ay veya bir sene geçicek üzerinden diye zaten 5 ay oldu kaza olalı

5 ay olmuş kaza yapaliğı 3 4 ay sonra rapor alabilirsiniz. Bu arada arabanın sigortası axa sigortaysa rapor almadan tedavi evraklarıni gönderin saglik kuruluşu raporlama yapıyor

dan.emre

Evet karsi aracin sigortasi axa yinede dediginiz 3 4 ayı beklemek mi gerekiyor yoksa simdi yapabilirmiyiz

bır yıl dolmadan kımse sana tazmınat odemez bu işi avukatlar beceremez avukatlar trafık sıgorta hukukunu anlamıyorlar bılen avukatlarda var fakat o avukatı bulmak mesele senın tıbıa kırıgından kalıca hasar olursa %10 dur yasına gelırıne es durumu cocuk durumuna gore ayrı hesaplanır tazmınatlar pasıf donem aktıf donem dıye ezberı bu ıslerı her kım derse yalan soylemış olur her kazalının durumu farklıdır axa sıgorta sorunlu sıgortadır ha dıyınce tazmınatı odemez dava acıcaksanız maddı tazmınat davası acarsınız
sıze carpan kısı hakkında şıkayetcı oldunuzda kamu davası acılır otomatık olarak

fulya35

Anladım peki beni arayıp duran kazaları takip eden vatandaş 6.ayda ben sana rapor aldırıcam gerisi çok basit her zaman yaptıgım iş bu benim hemen tazminatı alırız derken yalanmı soyluyor yoksa bu işde bi işmi var? kusura bakmayın bu konu hakkında hic bir bilgim yok boyle tazminat hakkımın olduğunuda bu adam beni arayınca öğrendim

yalan soyluyor evet bizde uzamanız bu konularda ampute olmayan bır organdan dırek olarak rapor alamazlar tazmanıt alamazlar alabılen var ıse cıksın karsıma benım

engelli raporu almak ıcın 1 yılı beklemek gerekıyor sıgortalar tazmınat vermez dava yolu ıle 6 ayda heyet raporu adlı tıptan alıyorsun fakat sıgortalar genede odeme yapmıyor 1 yıl sonra ıyıleşme ıhtımalı oluyor cunku

Valla ne olup olmadigini bende bilmiyirumda cok iddiali konusunca kafamda karisti inanin

kardeş bu işler de işin çivisini çıkardılar artık senden vekalet almak için oyle dıyorlar

Valla ister inan ister inanma ben bu işin içindeyim. Kardeşim sen adlı dosyanı tedavi dosyanın gönder sigortaya rapor almadan 1 ay sonra ara dosyan hakkında bilgi al o kadar beklemeye değmez

Kimse yede vekalet verme kendin yapabilirsin dosyanı

Takildigin yerde ben sana yardimci olurum istersen arayabilirsin özelden numaramı gönderdim

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun,
1 yıl meselesi kesin bir kural değil ancak ortopedik vakalarda genelde tam iyileşme süreci 1 yılı bulduğu için genel kural sigorta şirketleri bu süre dolmadan ödeme yapmaya yanaşmıyorlar. Ancak sağlık kurulundan rapor alabildikten sonra sigorta şirketinin böyle bir hakkı kalmıyor. Ödeme yapmak zorunda, eğer raporda bir eksiklik görüyorsa zaten ödeme yapmaz ve uzlaşma yoluna gitmez. Bu durumda dava yoluna gidilir ve mahkeme seni adli tıpa sevkederek yeni rapor aldırır. Bu sıkıntıları yaşamamak için en doğrusu tedavi süreci tamamen bittikten sonra hastaneye başvurmak ve süresiz bir engelli sağlık raporu almak.
Avukat yolu ile hakkını aramanı tavsiye ederim. Tabiki uzmanlık alanı sigorta hukuku ve tazminat davaları olan bir avukatla anlaşman hakkını en iyi şekilde ve en kısa sürede elde etmeni sağlayacaktır.

Saygılarımla

sayın cronoldo05 hastaneden alıcagınız heyet rapor oran sonucunu bilmeden asla tazminat hesaplanması yapılamaz.sizi arayan kişiler veya kuruluşlar ortalama bir hesap yapıp dosyayı almak için fiyat konusuna girmişler.oran sonucu alınmadan hesaplama yapılamaz.tazmınat hesaplanması için ;

heyet oran raporu
net kazancınız
kusur oranı
dogum tarihi
kaza tarihi

bu maddeler bilinmeden net bir tazminat hesaplanması yapılamaz.

Tazmınat hakkınızın oldugu acıktır,yanlız tazmınat rakamınız şimdiden belirlenemez.Sağlıklı günler dileriz.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Trafik kazasında maddi tazminat haketme süreciniz tam 1 yıl sonra başlar.Bu süre dolmadan önce tabiki başvurma hakkınız var ama sizi hep oyalayıp dururlar.Ki sigorta şirketinizin AXA Sigorta olduğunu belirtmişşiniz ki tazminat olaylarını en profesyonelce ve ayrıntıcı olarak iuygulayan sigorta şirketidir.İstersen evrakları kendin gönder istersen danışmanla ister avukatla karar senin.

arkadaşlar sıze bahsetmıstım 2007 trafık kazası yolcu konumundaydım aracta , 8 vida 2 yapay dısk takılmıstı omurga kırıgı nedenıyle, o trhte calısmıyordum, şimdi avukat anlaşmalı görusmüş sigorta sırketıyle ve 32 000 cıktıgını söyledı, fakat ne zmn ödenır nasıl yatacak hesaba hıcbır bılgı vermedı 1 ayı gectı, huzursuz oldum acaba sigortayı aramalımıyım nasıl ulaşabılırım ne kdr cıktı ne zmn yollarlar dıye :S

Bence arayın tabiki hem çıkan tazminat in miktarı dogrumu diye öğrenmiş olursunuz avukatlara para konusunda pek güvenme bence

Merhaba arkadaslar bir konu hakkinda sizlere aciklama yapmak istedim.bahsetmis oldugunuz heyet raporu kazadan sonra 6.ayinbitiminde alinabilir fakat olusan hasar ne nerede 2. Ve 3. Ameliyat gereklimi 1. Ameliyatlardan sonra iyilesme surecimi bekleniyor.önce bunlarin iyi tespit edilmesi gerekiyor.6 aylik kaza icinde tazminat alindigi oldu hatta yüzlerce kez 1yili asan kazalarin 6 ay daha beklenmesi gerektigide oldu.onun icin bu cok dereceli bir is bu karari uzman dosya sorumlusu olarak bizlerin vermeside cok zor bu konusunda uzman adli tip deneyimi olan uzmanlarin isidir o karari onlar verir onun icin bu konu her dosyada ayri ayri degerlendirilir.axa sigorta konusuda farkli bir hesapla yurumektedir.bu tur dosyalarin axa sigortadaki ismi muallak dosyadir.yani tibbi danismanlarin hazirladigi rapor 2 oran icerir ornegin olusan kaza sonucu vucut fonksiyon kaybi en düşük % 8 en yüksek % 25 .....diye bir rapor gelir axa sigorta bu gelen oranlarin en dusugunu yani % 8 idegerlendirir ve odemeyi yapar bu calisma bir yönden dogrudur neden kazazedenin hizlica bir ön ödenek alip en azindan iyilesme suresince maddi sıkınti yasamamasini saglar.fakat bu tazminati alirken atacaginiz imzalarada dikkat etmelisiniz.

Tüm yorumları okumadım ama avukat düşmanı, sigorta simsarı insanlar başınıza üşüşmüş gibi duruyor :) Sigortacıyız veya aracıyız size tazminat alırız deyip sizi arayıp duran kişiler suç işliyor. Burada avukatlar anlamaz bize gelin biz halledelim diyenler de öyle. Avukat olmadan insanlara hukuki danışma veremezsiniz. Öte yandan avukat bile olsanız vatandaşı arayıp işinize talibim diyemezsiniz. Lütfen bu kuralları bilelim. Eğer bir kişi hukuk kurallarını çiğneyerek size ulaşıyorsa sizin haklarınızı da çiğneyerek gasp edebilir değil mi? Selamlar

adem supcin sen engelli degilsin senin ne derdin var hayırdır bu bahsettıgın kısıler avukatlardanda uzman kişiler aksini ispatın varsa soyle çakalı varmı var ama herkesı bır tuttma o işi yapanların firmaları var sen sigorta simsarı diyorsun denizlide ne işi yaparsın adem bey

Benim yazdıklarım sizi niye rahatsız ediyor? Siz de insanları arayıp onların mağduriyetini kullanıp size şu kadar tazminat alırız bize gelin mi diyorsunuz?
Benim Denizli'de ne iş yaptığımı herkes bilir, çok merak ediyorsanız kolayca bulursunuz....
Engelim "yok" diye yazdım zaten.
Avukattan da uzman zaten? Neye göre ? Ben ispat edecekmişim öyle mi? Benim ispatım bütün avukatların diplomaları, baro levhasındaki isimleri, sigorta hukuku konusundaki mesleki çalışma ve sertifikaları... Siz lafla ispat ededurun. Ben insanları uyarmak istedim. O çok iyi şirketler de eninde sonunda olayı bir avukata yönlendiriyorlar değil mi? Ağız dalaşına gerek yok, insanlara "siz" demeyi öğrenememiş biriyle de tartışmanın hiç manası yok.

adem bey siz demem için senin gibi birkaç ademin olması lazım lugatta dimi siz cogul kelımedır degılmı sızde bılırsınız sen kelımesı tek kışı ıcın kullanılır o manada dedım guzel konuşmayı senden ogrenecek degılım senınde bu sıteyı gırme amacın buradan magdur bulup kendınıze yonlendırmek senın o bahsettıgın sırketlerın kendı bunyelerınde hukukcular var zaten siz avukatlar trafik sigorta hukukunu cok ıyı bılıyorsunuz bizim avukatlar konusundakı sıkıntımız herkes degıl ısını bılmeyen avukatlar beyfendi avukatların şimdiki lakabı avkap sen işini yapıyor olabılırsın başkası senın gıbı degıl denızlıden benım kaza magdurumu 3 avukat magdur etmışler 500 bin tlnın uzerınde alacagı cıkıyor hala magdurlar avukat arıyorlar avukata dava acamayız demişler avukatlık kanunda magdurun hakkına aramamkmıdır magdur etmekmıdır adem bey madem bu işleri cok bılıyorsunuz size bir araştıralım bakalım elim uzun her yere bakalım dediğiniz kadar varmı kimler tanıyor kimler tanımıyor

adem efendi verecek cvp bulamadın bır gulucuk koyabıldın dımı sızın verebılıcegınız cvp ancak bukadar olur zaten

Hey Allah'ım :) Yok mu sizin ilgilenecek "mağdurunuz" niye cevap vereyim, cevap verilecek bir tarzınız mı var ki? Ne diyeyim he he :D

Üst Alt