Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Dava mı açmalıyım, firmayla anlaşma yoluna mı gitmeliyim?

Pejmurde

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben Fatih.

1 ekim 2011 itibarıyla sağ kolumu dirsek üstü kaybettim. Şehirlerarası bir otobüs firmasında şoförün direksiyon hakimiyetini (sabaha doğru uyudu kanaatinde herkes.) kaybetmesi sonucu otobüs devrildi ve ölümlü yaralanmalı bu olaydan iki gün sonra sağ kolum ampute oldu.

Firma yetkilileri hemen anlaşalım mağdur olma diye bir yandan, aracılar sakın anlaşma bize gel diyerek bir yandan, avukatlar bu bizim işimiz diyerek başka bir yandan bastırınca ortada kalakalmış haldeyim. Firma sahibinin bir de sigorta şirketi var ve benim adıma sigortalara başvurdu. Sigortalar bana nasıl bir meblağ öderse kandırılmamış olurum bilmiyorum? Ve koluma sebebiyet veren bu kazada protez talebim ne şekilde olmalıdır bilemiyorum. Tabi dava açmak mı yoksa firmayla anlaşma yoluna gitmek mi uygun olur bilmiyorum. Daha doğrusu, okuduğum, konuştuğum ne varsa, kim varsa bendeki kafa karışıklığını arttırmaktan başka bir yardımda bulunmadılar. BEN NEREDEN BAŞLAMALIYIM VE BENİM İÇİN EN UYGUN YOL HARİTASI NASIL OLURSA MAĞDURİYETİM ASGARİYE İNER BİLMEK İSTİYORUM. Baş ağrıtan uzun bir yazı olduysa da yardım eden - etmeyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

bence dava aç zaten kamu davası da açılmıştır onun sonucuna göre tazminat davası aç adalet ne derse ona razı ol sonradan pişman olma

geçmiş olsun arkadaşım sana şunu söyleyeyim sıcagı sıcagına her sözler veriliyor malum sonrası agırdan alınır sen duruşunu kaybetme ve hakkını almaya çalış gerk davayla gerek anlaşmayla ama sana anlaşma yapacıgı teklifi bir bilen avukata danış nasıl olumlumu olumsuzmu diye gerçi avukatlarda para peşinde sana diyecekleri dava açalım daha fazlasını alırsın diyecekler ama firmaylada konuş sana her türlü garanti ve teminat veriyorlarsa bunu noeter huzurunda tasdiklet senin gibi bir arkadaşımda aynı olaylar yüzünden söz verildi ama sonra herşey unutuldu en azından alın sizin sözleriniz imzanız dersin.noter huzurunda ama dava açarsanda kazanacaksındır.inşallah yardımcı olmuşumdur. arkadaşım

Öncelikle geçmiş olsun,Rabbim beterinden korusun.

Önünüzde 2 yol var;
1-Hukuk yoluna gitmek ve hakkınızı aramak.Avukatlar,Hakimler,bilirkişi raporları,vs çetrefilli ve uzun soluklu bir süreç.İnsanı yıpratan ,üzen bir sürü gelişme.Hakimin iki dudağı arasındasınız.İç hukukta bir şey kazanamasanızda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderek yine tazminat alırsınız.Dediğim gibi uzun bir süreç.

2-Firma ile anlaşmak.Tabi bu süreçte aldatılmamak çok önemli,zira söz ile kalma durumu yüksek.Şayet firma ile anlaşabilirseniz,sizi yormayacak bir süreç olabiir.Geçmişte kazanılan emsal davalar ve kazanılan tazminatlar size bir örnek teşkil eder.Sizde firmadan bu yönde bir bedel talep edebilirsiniz,aksi dava sürecine start verirsiniz.

geçmiş olsun
öncelikle tedavinizi tam olarak yaptırın.
dava açmak için zamanaşımı sıkıntınız yok. 15 yıl içinde dava açabilirsiniz.tedaviniz bittikten sonra otobüsün trafik sigortasından ve koltuk siğortasından maddi tazminatınızı isteyebilirsiniz.poliçelerde yazan limit dahilinde özür oranınıza göre sigortadan para alabilirsiniz.tedaviniz boyunca yaptığınız harcamaları faturalandırın.otobüsün sigortaları size alabileceğiniz tazminat miktarını hesaplarlar ve öderler.bunun için herhangi bir aracıya gitmeyiniz.sizin olayınız dava lık olacağı için sağlam bir avukatla anlaşın.hem sigortalardan alacağınız maddi tazminatlar için hemde aracın işleteninden ve sürücüsünden alacağınız maddi ve manevi tazminatlar için en iyisi avukatla hareket etmektir.avukatlık ücreti olarakda % 10 ile %20 arasında kazanılan ve tahsil edilen oranlar üzerinden anlaşabilirsiniz.
siğorta takipçilerinden uzak durunuz.
acele etmeyiniz.araştırınız.
kazanız daha yeni olmuş.sigorta şirketleri ödeme yapmak için 1 yıl geçmesini beklemektedirler.

Sizin yapacağınız şey bir avukatla anlaşmak. Anlaşma yoluna gidilecekse bile avukatınız bu konuyu görüşerek halledecektir. Yasalarda böyle bir imkan mevcuttur. Yani taraflar anlaşıp davadan vazgeçebilirler.

Ancak konulara pek hakim olmadığınız anlaşılıyor. O zaman konuyu bilen kişilerden (avukatlardan) yardım almalısınız. Gerekirse dava da açar, anlaşma yoluna da gider.

slm öncelikle geçmiş olsun bende senin gibi 24 nisan 2009 da trafik kazası geçirdim benim belim kırıldı vertebra fraktürü teşhisi koydular senin anlatığın gibi sigortacılar alırız halederiz dediler en son ankaradan bir tanıdığın vesiylesi ile avukat birini tanıdık davayı açtılar davam 14 ay sürdü adli tıpa gittim bana /36 rapor verdi mahkeme dosyamı bilirkişiye gönderdi bilirkişi asgari ücret özerinden bana 101 milyar çıkartı ben avukata herhangi bir ücret ödemedim ilk başta davam bittikten sonra aldığım paranın %liğini verdim hiç bir şekilde extra ödemedim eğer istersen telefonumu verim size sizi görüştürüm msn mvcakmak@hotmail.com gsm 0507 9582349 ismim veysi ha bu arada benim bilirkişi raporumda var msnde size mailde atabilirim belki inanmazsınız diye tekrar geçmiş olsun

Mehmet Veysi abim teşekkür ederim. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
Ben gerekli evraklarımı hazırlayıp bir sigorta şirketi aracılığıyla ferdi kaza ve trafik sigortalarına göndererek başvurdum. Ama 2 haftayı geçmesine rağmen bana kimseden karşı cevap gelmedi. Oysa sigorta şirketinin evraklarımı aldıktan sonra 8 iş günü içinde bana ödeme yapmak zorunda olduğu yazıyor kanunda. Merak ediyorum da acaba ben mi birşeyleri anlamıyorum, yoksa adamların umrunda mı değil?

Ben sigortadan alacağım haklara avukatları ortak etmek istemediğim için sigortacı bir tanıdık vasıtasıyla kendim başvurdum. Ama bir müddet sonra benim evraklara otobüs biletimin fotokopisini eklememi de istemişler arkadaş aracılığıyla. Oysa bunu istemeye kesinlikle hakları yok diyor kanunlar. Ben yaralı acildeyken doktorlar üstümdeki afedersiniz don hariç herşeyi makasla kesip çöpe attılar. ayakkabı bile kalmadı. bir tek cüzdanıma zor ulaşabildim. Bu haldeyken bilet nerden aklıma gelsin? Acaba bu tür şeyler sigortacıların oyalama süreçleri mi?Kaldı ki biletin örneğini pekala firma kayıtlarından temin edebilirler. Ben yine de 2 hafta kadar daha beklemeyi düşünüyorum. Şayet bu savsaklama devam ederse sigorta şirketlerini de dava etmeyi düşünüyorum.

Otobüs firması, otobüs sahibi ve şoför hakkında açacağım maddi manevi tazminatlar için avukat tutmayı düşünüyorum sadece. tabi bir de sigortayla anlaşamazsak.

Benim en çok merak ettiğim husus şu ; sigorta şirketleri benim trafik sigortasından alacağım parayı hesaplarken bunu kendi aktüerlerine hesaplatıyorlar. Acaba bu aktüerler hesap yaparken standart bir ölçütleri mi var , yoksa kendi ölçütlerine göre mi hesap yapıyorlar? Daha doğrusu hesap yaparken göz önüne aldıkları başlıca hususlar neler? Bir sitede okumuştum, sigorta şirketlerine bağlı aktüerlerin hesaplamaları gerçekçi değil diye. Bu mümkün mü?

Çok sorup başınızı ağrıttıysam özür dilerim. Teşekkürler.

'Ben sigortadan alacağım haklara avukatları ortak etmek istemediğim için sigortacı bir tanıdık vasıtasıyla kendim başvurdum.'

sigortacı senin işini bedevayamı takip ediyor.daha fazla hak kaybın olacak şimdi.daha çok zaman kaybın olacak. hiç bir zaman yasal olandan şaşma. avukata her halukarda ihtiyacın olacak.avukatsız bu davaları takip edemezsin.sigortadan para alındıktan sonrada hiç bir avukat senin davanı almaya yanaşmaz veya alırsada öylesine takip eder.
neyse bunları zamanla öğreneceksin.
bir nusubet bin nasihattan daha iyidir.
bu atasözünü çok seviyorum.
ha ben avukat değilim.senin gibi kaza magduruyum.aklına yanlış bişi gelmesin.

kazazade, evet bedava takip ediyor. daha doğrusu takip sayılmaz. Dosya açılıp takip numarası verilene kadar gerekli evrakları ve benim adıma başvuruyu yaptı sadece. Dosya numarası belli olduktan sonra kendim takip edicem.
Avukatlar sigorta dışında kalan maddi manevi tazminatlar için neden yanaşmıyorlar? Neticede iki durum birbirinden ayrı şeyler. Bilgilerinden istifade etmek için soruyırum. Elbette yanlış bir yoldaysam doğrusunu görüp düzeltmek isterim.

hocam kusura bakmayın benim bütün evraklarımı hazırladım hatta sgk dan gelir bağlanıp bağlanılmadığını bile söylediler onuda halletim en son beni rapora gönderdi fakülte hastanesinde rapora girdim rapor aldım sadece alt kısmında bir yıl sonra kontrol demişlerdi diye beni 2011 haziran ayına atılar en son avukatla görüştüm kendisi bana dedi zaten dava ortalama 1 yıl sürüyor davamı verdim davayı açtık işte 1 yıl bitti aldım paramı o paraylada kendime bir ev aldıminşalah sende alırsın hakını inan içten söylüyom sen dava yoluna gitmesen sigorta yoluyla seni en az 1.5 yıl daha böyle götürür getirirler ya benim kazadan sonra psikolojim bozuldu vallahi ben axa sigortayı aradım genel müdürüne kadar küfür attım o derece insanı bıktırıyorlar inan şu an senin yazdıklarını okuyunca aynısını sanki tekrardan yaşıyorum telefonum var

hocam bu arada benim emg de şunlar yazıyo ne anlama geldiğini söylersen sevinirimBU EMG SOL L3 INNERVASYONLU KASLARDA KRONİK NOROJENİK TUTLUM LİLE UYUMLUDUR AKTİF DENERVASYON YOKTUR diye yazmış

sen kendim hallettiğim kadarını ben halledeyim , geri kalanı avukat halletsin diyorsun.peki sen sigortadan parayı alırsn eger avukat neyle uğraşacak.maddi ve manevi tazminat davası.uğraşmazlar arkadaşım.sende olsan uğraşmazsın.zaten bu işlerde sigortadan alınacak para önemli.manevi tazminatlardan fazla bişi beklememek lazım.inşallah tüm haklarını alırsın.canı gönülden istiyorum.fazlası ile al haklarını.
bu hukuk mücadelesi avukat olmayınca olmuyor arkadaşım.avukatın alacağı yüzde 10 ile 20 arasındaki parayı gözden çıkar ve rahat et bence .
ama sen siğortadan parayı alabilirsen yine al.

davanı bırakma

kendin takip etmeye bak kimseye güvenme sakınn her türlü davayı aç aracın kaskosundan sigrtasından para alırsın kolun gitmiş kolay bişe değil bu sigorta 100 milyar öderse 100 milyarda medikal ürünü alma hakkınn var protez mesela hiç olmazsa hayatını kolaylaştırır sen takibini bırakma sakın avukatlada para konuş ne kadar gelirse yüzdesini konuşma iyi biirni tut bence geçmiş olsun allah acil şifalar versin

geçmiş olsun kardeş otobüslerde zorunlu ferdi koltuk kaza sigortasından ödeme alman için yolcu bileti şartır.hangi firmadan bilet aldıysan alt nushası firmadadır.firma sahiplerinden iste .sigortacıyla işe başlaman doğru karar .8 günde ödeme yapılır diyorsun 8 gün dediğin işlemler biter para ibrası sana gelir imzalar banka hesap bilgileri eklendikten sonra ibrayı sigorta şirketine gönderip işleme alındıktan sonra 8 günde ödemek zorundalar bende kazalardan dolayı takip işi yapıyorum burda sana yanıt yazanlar ya avukat yada avukatın elemanıdır avukatı talep ettiklerine göre sigorta için haklarını yolunu çizmişsin kazadan dolayı otobüsten iki poliçeden tazminat hakkın var.bunları aldıktan sonra manevi tazminat için avukatın birini tutabilirsin dava açma için dava harcı avukatlık ücreti acacağın tazminat içinde 1000/65 oranında ödemeyi yaparsın bu şekilde hangi avukata gidersen davan için elini öperler.bu konuda endişen olmasın sigorta konusunda takıldığın nokta olursa sana yardımcı olurum karşılık beklemeden yanlız bir nokta var otobüsün koltuk sigorta euro sigorta ise allah yardımcın olsun ödeme ve dosya işlem uzun bir zaman olur.kazalarda uzuv kaybında tedavinin bitmesine gerek yok hastaneden çıktıktan sonra sağlık kurulundan rapora başvur raporu almanla işlemin bitmiş sayılır.
takıldığın bir nokta olursa tlf yazıyorum
05327495986
ibrahim ARSLAN

merhaba benim oglum özel araç içerisinde yolcu konumunda iken yaralanmıştı. biz sigortadan tazminatı aldık
2010 yılında meydana gelmişti kimseye para kaptırma

kaza tespit tutanağı, sigorta poliçesi, maluliyet raporu, sürücünün alkol raporu, alınan ifadeler nüfus cüzdan sureti hastsanede yattığına dair epikrizler hepsini sigorta şirketine gönder değerlendirip gerekli ödemeyi yapıyorlar. yardım istersen yardımcı olmak isterim şimdiden geçmiş olsun... tlf: 0 505 225 80 49 ben bayağı uğraştım ama sonunda aldım akbabalar senin etrafında dört dönerler beni kimler aramadıki bu senin yasal hakkın

Sigorta sadece teminatlar kapsamında ödeme yapar. Ayrıca bu ödemeyi yaparken size başka tazminat istemeyeceğinize dair de bir belge imzalatır. Aslında sizin muhatabınız otobüs firmasıdır. Sigortadan tazminatı alıp size ulaştırması gereken de odur. Çünkü buradaki sigortanın amacı otobüs firmasını bu tür durumlarda çok yüksek paralar ödemekten kurtarmaktır.

Şimdi sigorta tazminat limiti 10.000TL ise ne yapacaksınız? Size bu parayı verip aradan çekilecektir. Eninde sonunda mahkemeye başvurmanız gerekecek. Pek çok avukat bu tür davaları hiç bir ücret almadan bakar. Belki sadece dosya masraflarını isteyebilir. Çünkü bu davalardan alacakları yasal vekalet ücreti zaten az değildir. Vekalet ücretini kaybeden taraf öder. Bu tür davaları da sizin durumunuzdaki kişiler pek kaybetmezler.

hocam sana benim bilirkişi raporumun[SIZE=3]4.327,62 tl + 75.421,84 tl +21.532,49 tl [/SIZE]= 101.281,95 TL
SONUÇ

1- 24.04.2009 tarihinde meydana gelen trafik (iş ) kazası sonucu % 36 oranında malul olan ve kusursuz olduğu tespit edilen davacı Mehmet Veysi Çakmak için mahkemenin 14.03.2011 günlü ara kararı doğrultusunda asgari ücret ile aylık 1.200,00 TL'lik gelir esas alınarak ayrı arı tazminat hesabı yapılmıştır.

Davacı Mehmet Veysi Çakmak'ın aylık 1.200,00 TL gelir elde ettiğinin kabulü halinde toplam 175.255,92 TL,

Asgari ücret düzeyinde gelir elde ettiğinin kabulü halinde ise toplam 101.281,95 TL işgücü kaybı yönünden maddi tazminat hesaplanmıştır.

2- Hesaplanan tazminat'an davalı Axa Sigorta A.Ş kaza yapan 72 DA 125 plakalı aracı KTK Zorunlu Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesiyle sigorta etmesi sebebiyle poliçe limiti dahilinde sorumludur.
[FONT=Times New Roman]3- [/FONT]Davacı tarafından sigorta bedelinin ödenmesi konusunda gerekli belgelerle birlikte 30.03.2010 tarihinde davalı Axa Sigorta A.Ş'ye başvuruda bulunulduğu, Karayolları Trafik Kanunun 99. maddesi uyarınca başvuruyu takip eden 8 işgünü sonunda davalının temerrüde düşürüldüğü anlaşılmakla, 12.04.2010 tarihi itibariyle yasal faiz takdir edilmesi gerekmektedir.
[FONT=Times New Roman]4- [/FONT]Olayın iş kazası niteliği taşıdığı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından davacının sürekli iş göremezlik durumuıun incelendiği kurum yazsından anlaşılmakla, ön sorun olarak yapılacak işlemin sonucunun beklenip değerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.
BİLİRKİŞİ AvTevfık DİNÇ Hukukçu - Aktüer

Takdiri Sayın Mahkemeye ait olmak üzere, saygı ile sunarım. 05.05.2011
sonucunu gönderim bir bak sigortacılara verme adamlar bana 50 60 alırsın

sayın pejmurde.değerli kareşim öncelikle geçmiş olsun bi yazı yolamıştım ama galiba yayınlanamadı. 1.ekim 2011 de kaza geçirmişsin neden şimdiyekadar tazminatını almamışsış doğrusu şaşırtıcı bi durum ve bu konu hakkında kardeşime daha tefeuratlı bilgi için yüzyüz yada tlfonla konuşmak gerek 10 yıldır bu işle ilgileniyorum en fazla 2 ay sürer konuşmakta fayda var hiç olmassa fikir almış olursun bu arada firmayla anlaşma tekrar geçmiş olsun allah yar ve yardımcın olsun..

slm önce geçmiş olsun anladığım kadarı ile trf kazası geçirmişininiz sigorta ile irtibat kurup evrakları gönderdikten sonra hasar dosyası açtırmanız lazım kimseye paranı kaptırma maluliyet raporu aldıktan sonra tüm evrakları sigortaya gönder takip et birtaz sıkılırsın ama cayma ben aldım çocouğum trafik kazası geçirmişti daha net sonuç almak itersen cep: 05052258049 avukata ve aracı kurumlara para kaptırma maluliyet durumuna göre "Oran" tazminatını alırsın

aklına yanlış bir düşünce gelmesin..... ben aracı falan değilim

acılı bir babayım tekrar geçmiş olsun dileklerimle...............

2 yıl içerisinde sigortaya müracaaat etmelisin yoksa zaman aşımına sokarlar bir şey alamazsın

:)))
Arkadaşlar bir süre sonra siteye aktif girişi durdurmayı düşünüyorum. malesef ... Yanlı ve yanlışş anlayışı engellemek için sarfettğim efor ile kendimi avukat hakları komisyon başkanı gibi hissetmeye başladım ve gerçekten üzülüyorum.

1- Acaba avukat niye sigorta tazminatı önceden alınmış dosyalarda dava almak istemez?

geçirilen kazada tek mağduriyet vardır. Ve bu sitede izah edilenin aksine her türlü sigorta da işveren de kusurlu karşı tarafta tek maddi zararı ödemek için birleşirler. yani geçirilen zararlandırıcı olayda gerçek anlamdaki kaybınız 100 tl ise ve siz 80 tl aldı iseniz. hatta elinizden diğer 20 liranın tahsilini engelleyecek evrak da alındı ise olması muhtemel 10 tl için (onunda bu sitede olduğu gibi avukata % 10 u reva görülüyor ise yani bu rakam 1 tl tekabül ediyor ) siz olsanız belki beş yılınızı alacak işe girişirmisiniz.

2- Avukatların aldıkları vekalet ücretini sorgulayan ve bi kuruş verme diyen avukatlar; avukatın cebinden para harcamasının yasakk olduğunu bilmiyorlar sanırım. Yine bir kaza sebebi ile tek dava yahut başvuru yapıldığını sanıyorlar...

3- Avukatsız olarak açılan davalarda mahkeme avukatlık ücretine hükmetmez. Mahkeme kararında vekalet ücreti olarak yazan tutar ASGARİ ÜCRET olarak belirlenen avukatın hakkıdır. Ve avukat bu ücreti tahsil ettiği kişiye (mahkede gösterilen başarı sebebi ile hakim tarafından kanuna tarifeye göre belirlenir) daha icradan parayı çekerken makbuz keser. Avukatı bu para benim diye parayı icrada görüp hemen azil ederseniz. Para yine size ödenmez. Avukatın hakkıdır.

4- Avukatlar geçerken uğrayım iki bardak çayını içeyim gelmişken şunu da soruvereyim deniliveren; sonrasında ne yapıverdi yahuu taş attı da kolu mu yoruldu denilerek para vermekten imtina edilen makamlar değildir... Nasıl özel doktora gittiğinizde iyileşmeniz şüpheli iken bile 5 dakikalık zamanını versin diye gidip muayene ücretini veriyorsunuz ve bu parayı hak ettiğini biliniyor. Halbuki avukat göremediği , tek taraflı dinlediği , hatta çoğu zaman derdini kendisi bile anlayamamış kişiyle muhataptır çoğu zaman.... Avukatlığın da hukuki uyuşmazlık doktorluğu olduğunu kavramak gerekliii.

Avukatlığa tepkili tümmm şahısların çocukları avukat olsun.Dua ediyorumm
Çekilen zahmeti ve çok sevdiğiniz çocuğunuzun tüm özverisine rağmen toplumda karşı karşıya bırakıldığı kötü intibayı temizlemek için önce pişman olup; sonra en az benim kadar uğraşacaksınız emin olun. Avukatsızzz Hukuk arayışınızda başarılar dilerim.

valla ben bugüne kadar kimle yazışmışsam davasını avukata hiç bir şekilde hasar danışmanlık yada sigortacılara versin demedim sürekli diyom avukatlara versin avukatın en azından bir sorumluluğu vardır kimse dolandıramaz ve kandıramaz böyle bir durumda gerekli mercilere şikayete bulunup hakınızı geri alabilirsiniz ama sigortacılardan veya hasar danışmanlıktan biraz zor alırsınız tşk

Ben Trafik kazası mağdurlarına şunu söyleyeyim;
Ekim 2011 de yolcu otobüsü kazasında sağ kolumu dirsek üstünden kaybettim.
Beni yığınla Avukatlar, aracı şirketler vs aradı. Her biri bir diğerinden farklı davrandı. Nihayetinde günlerce tazminat hukuku sitelerinde araştırmalar yaptım. Ferdi kaza koltuk sigortalarından hakkım olanı son kuruşuna kadar ve fazlaya dair hakkımı da mahfuz tutmak kaydıyla tazminatımı kendim aldım.
Siz süreci ve haklarınızı layıkıyla öğrendikten sonra sigorta şirketleri size tıpış tıpış ödeme yapıyor.
Benim sakatlık oranım %57 olduğu için koltuk sigortası bana %57 üzerinden ödeme yapmak istedi ve ben koltuk sigortası genel şartnamesini baz alarak sakatlık oranım üzerinden değil, Sigorta şartnamesi oranı üzerinden sağ kol veya elin kaybını %60 gösteren oranı onlardan aldım. Sigorta şirketi beni kandırmak isteyince onlar hakkında evraklarım eksiksiz olduğu halde hakkım olan ödemeyi geciktirdikleri için Cum. Savcılığına yasal gecikme farkıyla beraber şikayet edeceğimi söyleyince % 60 üzerinden hakkımı aldım.
Kaza esnasında sosyal güvencemin olmaması ( işsiz olduğum) ve bir çok bahane öne sürülerek Trafik Sigortasından hakkımı Asgari ücret üzerinden hesaplayacaklarını söylediler. Oysa ben mesleğimi icra etmiyor olsam bile öğretmenlik diploması sahibi olduğum için beni öğretmen maaşı baz alınarak hesab etmeleri gerektiğini belirttim. Bu ayrıntı aramızdaki anlaşmazlığı mahkemeye taşıdı ve şuan öğretmen maaşı baz alınarak tüm poliçe limitini ödemek şartıyla sulh teklif etti sigorta şirketi. Eğer ki mesleki durumum ve gelirim net olsa idi Trafik sigortasını da avukat gereği duymadan son kuruşuna kadar almam içten bile değildi.
Bu yüzden siz siz olun çok kolay bir şekilde ve kısa süre içinde kendi başvurunuzla zaten alabileceğiniz tazminat hakkınızı, size süreci çok zorlu ve aşırı formaliter gösteren danışman, aracı veya avukatlara paylaştırmayın. Zaten canınızdan bir parça kaybediyorsunuz, bir de güvenceniz olan parayı kaptırmayın. Ve gerçekten çok karmaşık, çok aktörlü kazalar olmadıkça tek yönlü, kusur oranı etkisi bulunmayan, yolcu taşıma şirketlerinin neden olduğu veya buna paralel iş kazaları tazminatı için hemen bir başka şahıs veya şirketi hakkınıza ortak etmeyin. Çünkü bu tür tazminatlar için uzmanlık gerekmediği gibi az biraz süreç bilgisi ve dikkat size yeterli olabiliyor.
Hepimize sağlıklı ve huzurlu günler...

evet aynen katılıyorum, benimde yorumlarımda anlatmak istediğim buydu, tebrik ediyorum

tazminat hakkı ve bu süreci kısaltmak

Merhaba Sayın Üye;
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah tan şifa diliyorum. şöyle başlıyayım.Öncelikle kaza sonrası bir kaybınız olduğu için kazaya sebebiyet veren aracın zorunlu mali mesuliyet sigortasına ve ayrıca otobus fırması olduğu için ferdi kaza sigortasına basvuru hakkınız bulunmaktadır.
Bu tazminatları sigorta firmaları normal şartlar altında 8 gün içerisinde ödemek zorundadırlar, ancak bu durum sadece kağıt üstünde kalmaktadır. Sigorta firmaları bu süreyi takmamaktadırlar. Sigorta firmanız iyi bir sigorta fırması ise (aviva, axa, anadolu gibi) bu süre kısalmakta, bazı fırmalarda ise (sbn, ray, euro ) bu süreç uzadıkça uzamaktadır. Şimdi gelelim başvuru ve bu işi takip konusuna; bu konuda kanunlarında verdiği yetki ile kazaya uğrsyan şahsa vekalet etme avukatın görevi ve işidir. ancak maalesef bu alanda vatandasın mağdurıyetını kullanan yuzlerce sigorta sımsarı olup vatandastan 0 % 40 gıbı fahıs oranlar alarak vatandası bınevı soymaktadır. Avukat ile işi takıp etmenın avantajına gelınce ilk olarak bu surec kısalmaktadır. (yakın bır tarıhte basvurusunu kendı yapıp 2 aydır odeme bekleyen bır mağdur bızım mudahıl olmamız sonucu 1 hafta ıcerısınde aldı tazmınatı)
- ikıncı olarak avukat gıbı resmı yerı yurdu bellı bır muhatabınız vardır ve kanunen de sıze karsı sorumludur.<ve 3 olarak ve en onemlısı : sigorta fırmaları hıcbır zaman hakedılen tazmınatı tam olarak odememktedır ve bu eksık odeme sonucu kalan mıktar ıcın yıne dava acmak gerekmektedır. ve bıldığınız uzere dava acma yetkısı de sadece avukatlara aıttır

kesınlıkle bır hukukcuya vekalet verın bınlerce mağdur ıle karsılasıyoruz bu konuda. Sımsarlara karsı dıkkatlı olun.

tekrar gecmıs olsun ve acıl sıfa dılerım...

slm lar ilk öncelikle geçmiş olsun aynı şekilde bende mağdurum yaklaşık 1 senedir ugrasıyorum sigortadan tazminat hakkımı alamadım ilk raporumu kabul etmediler tekrardan hakem heyet hastanesine sevk ettirdiler tekrardan raporu gönderdim yaklaşık 55 gün geçti hale bi ses seda yok ummadık gereksiz evraklar istiyorlar ama hayırlısı ile önümüzdeki hafta sonuclanacak evraklarınız dediler sonunda yaniiiiii umarım beklenmedik bir olayla karşılaşmam ama avukatla bu işe girmek en iyisi derim ben sakın sigorta şirketi ile felan anlaşmaya girme hani sigorta şirketi derken aracılık yapan sigortalarla belli bir yüzdede onlar ister aryı avukat olacak birde işin içinde ne alacanki ne vereceksin en iyisi sadece avukatla belli yüzdeye anlaş derim geçmiş olsun...

ona yazdığım tecrübelerimi sana aktarayım sakın ama sakın işverenle anlaşma zaralı çıkarsın iyi bir avukat tut ile anlaş avukatla ve iş trafik kazası yaşadığın için gerekli proşüdürü hemen başlat . Sana sürekli iş görememezlik ödeneği bağlanacak ve maddi manevi tazminat davası açacaksın asliye hukuk mahkemeleri bu işleme bakıyor taksirli adam öldürme ve yaralanmasına sebeb verme adı altında . Volkan la görüşmemi ekliyorum aşağıya Allah yardımcınız olsun zor ve uzun bir süreç sizi bekliyor ama başarırsınız ben başardım sizde yaparsınız sakın pes etmeyin sakin ve akıllı hareket edip prosüdür neyse onu yapın ama sakın işverenle anlaşma canın yanar. Diğer haklarınıda kaybetme bence.

Pejmurde rumuzlu arkadaşım Volkan ile aynı kaderi paylaşıyorsunuz birbirinize destek olun bence . Volkan şuan raporlu ve ameliyatları devam ediyor bu yüzden il sağlık müdürlüğüne başvurusunu yapamıyor tedavisi bittiği zaman gerekli işlemleri yapacak. Sana Volkan kardeşimle yapmış olduğum yazışmayı ekliyorum aynı şeyler senin içinde geçerli

Volkan'a yazdığım mesaj:
Volkan tel. konuşamadık kapandı . Neyse sana burdan yapman gerekeni söylüyorum .
1) çalıştığın otobüs firması başına gelen bu talihsiz kazayı iş trafik kazası olarak bildirdimi? Bu çok önemli eğer bildirmediyse firmanın bağlı olduğu il sağlık müdürlüğüne gidip hemen dilek yaz ve şikayetçi ve başından geçen kazayı kısa ve öz yaz dilekçenin sonuna engelini belir ve sürekli iş görememezlik ödeneği almak istiyorum diye ekle.
2) Tedavi gördüğün hastahane tam teşekküllü devlet hastanesimi yoksa özel hastanemi sana sürekli iş görememez raporu vermeye ve özür oranı tespit etmeye yatkisimi varmı bunu başhekime çık ve sor?
3) İl sağlık müdürlüğü çalıştığın firmaya bir müfettiş yollayacak iş tarfik kazası olup olmadığını araştırmak için 2 ay sürer ve müfettiş kararı bağlar ise iş trafik kazası olarak alsan bile hastane raporundan sürekli iş göreme geliri bağlanır. Bundan sonra yapacağın işlem engeli sağlık kurulu raporu alman en az %40 alıp engelli kadrosundan bir işe gir ve işyerinin bağlı olduğu deftadrlığa giderek vergi indirimi almal istiyorum diye raporunu ve işyerinden aldığın evrakları verki engel oranına göre emeki ol %40 alırsan en az 1998 yılında sigorta girişin varsa 4080 günden emekli olur ve yüksek olan maaşının tamamını diğerinin yarısını alırsın. ayrıca engelli kadrosundan çalışırkende sürekli iş görememez ödeniğini kesintisiz alırsın. Bir nevi çift maaş almış sayılırsın.
4) çok akıllı hareket et çogu işyeri iş kazası olarak sgk bildirimde bulunmak istemez çünkü para onlar için senin sağlığandan daha önemlidir ve para kaybetmektense seni kaybetmeyi göze alırlar ve şikayetçi olma gel burda masa başı iş verelim diyerek seni kandırmaya çalışırlar 2-3 yıl sonradan işden atıp ortada bırakırlar kardeşim.
5) Hast. tedavin ve rapor sürecin ne kadar sürer bilmiyorum ama sen çok dikkatli ol ve bence zaman kaybetmeden sürekli iş göremezlik ödeneğini bağlatmaya bak.
6) Avukatının asliye hukuk mahkemesinden davayı açması sanırım iş kazası olarak açmasından daha avantajlı diye biliyorum çünkü daha fazla tazminat alma hakkın doğuyor yinede sen bu konuyu avukatına danış. Ayrıca ben 2006 yılında dava açtım ist.da hala sürüyor o kadar basit değil bu olaylar avukat tutmadan falanda alırsın falan yazmış kazazede diye bir arkadaş ama ben sana yaşadıklarımı ve başımdan geçen tecrübelirimi iletiyorum.

ayrıca volkan birden fazla sağşık kurulu raporu alma gerekecek . engelli sağlık raporu - sürekli iş görememezlik geliri bağlanması için bir rapor - asliye hukuk mahkemesi seni devlet hastanesini yollayacak ordan bir rapor - sonra mahkeme seni bu sefer adli tıpa bileğine mühür vurarak yollayacak ve adli tıptan da mahkemeye bir rapor bu işlemler kazazede arkadaşımın anlattığı kadar basit ve kolay değil yani kendisi belki Türkiye de yaşadığını unutmuş.

Gelen cevap:
tşkr ederim orhan bey
ewet devlet hastanes.i bu ayın 22 sinde 3 ay daha rapor yazacaklar ve yazmaya devam edicekler.çünkü yine ameliyat olucam. ya bu sürekli iş göremezlik için dilekçe işini anlamadım. tedavi bitmeden yapılmıyo dedi bana antalya sgk daki memur. avukat da ne sorsam bilmiyom diyor bu konularda. ama yapmam gerekeni anladım eywallah

Arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. Yorum yazanları biraz okudumda kimisi çok doğru cevaplar vermiş kimisi çok çok sapıttırmış konuyu. Tabi ki, benimde cevaplarım var senin bu soruna karşılık.
Trafik kazası geçirmiş kimseler sakat kalmış vücuda her hangi bir platin veya çivi çakılmış ise 1 yıl süre beklemek durumundasın. Belirli sigorta şirketleri ile yani kaza yapan aracın sigortasından bahsediyorum. Eğer anlaşmaya gidilirse ki bazı sigorta şirketleri yapar bu anlaşmayı paranı alabilirsin. Fakat senin durumunda biz kayıp söz konusu ölüm halinde 1 yıl beklemek gerekmediği gibi senin bu durumunda da 1 yıl beklemene gerek yok. 45 gün içersin de paranı alabilirsin. 2011 sigorta poliçesine göre de senin alacağın para olarak ; 150 000 civarında bir para

Tekrar çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın insallah.

Geçmiş olsun kardeşim.sana öz olanı anlatayım önce.
Kazada yolcusun bazı konuları ve haklarını az çok öğrenmişsiniz.söylenenlere istinaden söyleyeceğim ferdi veya münferit hangi durumda tazminat almak için nasıl hareket edersen et:

1.kim tarafından ne şekilde şahsına ne ödeme yapılacaksa yapılsın ödemeye esas imzalayacağın ''ibraname '' de ''fazlaya ilişkin haklarının saklı''saklı olması ibaresini imzalayarak tazminat ödemesini almanda sakınca yok.

ödeme sonrasındaki bu durum söz konusu olduğunda ''eksik veya kandırılmış olduğunu hissettiğin anda'' bana yazarsın burda esas şudur.
Ibra tarihinden sonrası tekrar müracat için gerekçe 2(iki) yılı geçirmediğin sürece tekrar dava hakkın sigorta şti.ne karşı saklıdır.açabilir devam ettirebilirsin..
Saygılarımla

Mer. Cahit bey öncelikle geçmiş olsun sizlere

Size kazadan dolayı en yararlı ,samimi bilgi vermek adına yazıyorum.Geçirdiğiniz kazada yolcusunuz,kazaya hiç bir tesiriniz olmadığı için tüm sigortasal tazminat alacaklarında kusurunuz olmadığı için hiç bir teklifi kabul etmeyin.

Hakkınız olan konular nelerdir:

1- FİRMADAN VE SÜRÜCÜSÜNDEN (Sürücü ceza alsın isteyebilir,manevi tazminat talebiniz olur ve ayrıca maddi tazminat hakkınız var
2- Otobüsün bir sürü sigortası var (Trafik Sigortası-Kasko-Koltuk sigortası ve Taşımacılık sigortası) bunların hepsinden vucut kayıp oranı (% olarak ) miktarı ne ise tazminat alırsın.

*Bu işlemi yaparken firma sana anlaşalım dicektir.( sakın anlaşma senin kayıp oranın sabit olup sana firmanın ödeyeceği parayı firma sigortadan ödettirecektir.) burda yanılma sakın
* Ayrıca anlaşırsan ki eğer Feragatname imzalatacaklardır sana sakın o anlaşmada aracın sigortasından dogacak haklarından feragat etme)
* Sigorta şirketine sakın olaki Av. kanalıyla dava açma normal muracat ederek bu işi hallet.Yoksa dava konusu olduğunda işlemin yıllarca sürecektir....

Daha fazla bilgi istersen yardımcı olurum mutlaka sizlere

Saygılarımla ...

Üst Alt