Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Karşı taraf çarpıp kaçtı! Ne yapmam gerek?

Efeser1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 Kasım ayında trafik kazası geçirdim karşı taraf çarpıp kaçtı henüz bulunamadı olay gece saat 01.15 te oldu hayati tehlikem vardı kafa tası hasar gördü sol dizde menisküs yırtığı ve ezilme belde ise 3 diskte kayma ve bel fıtığı var dizden ameliyat oldum fakat ağrılar devam ediyor sigortalı çalışanım 5 ay rapor aldım daha sonra iş başı yaptım fakat düzelemediğim için ara ara raporlar alıyorum 1. Asliye mahkemesinde duruşmam olacak dava Türkiye Sigorta birliğine karşı açıldı sizce ne kadar tazminat alırım kazada benim kusurum yok motorluydum arkadan çarpıp kaçtı bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler.

Efeser1903

Sayın Efeser1903,

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)

- Doğum tarihi (ay-yıl)

- Kaza tarihindeki net gelir

- Kesin sakatlık oranı

- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir. Bu bilgileri iletmeniz halinde derneğimize aktüer hesap uzmanlarıtarafından tazminat tutarınız ücretsiz olarak hesaplanabilecektir.

Kaza tarihi 18.11.2014 saat 01.15 sakatlık sol bacak menisküs yırtığı ezilme belde 3 fıtık kafa tasında çatlak doğum tarihim 08.10.1995 aylık net gelirim o tarihte 1200 tl idi 5 ay raporu yattım daha sonra ara raporlarlar aldım 20 gün 10 gün o şekilde hala da sağlığıma tam olarak kavuşmuş değilim

Üst Alt