Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Karşı taraf para istiyor..?

se07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba..
geçen ay bi trafik kaza geçirdim.. suç oranları %75 bende %25 diğer tarafta çıktı..
sigortadan arabalar yaptırılıyor..bi sorun yok..karşı taraf sürekli arayıp duruyor..para istiyor.. arabamın değeri 11.000 den 8.000 e düştü diye..para vermeyecekseniz mahkemeye vereceğim sizi diye.. mahkemeye verse sonuç ne olur?
yarına kadar kararınızı verin dedi..

se07
evet mahkemeye verebilir seni ve senin trafik sigortanı, adam haklı, kazalı arabanın değeri düşer, yargıtayın son içtihatlarına göre bu değer kaybını isteme hakkı var, bu değer kaybını senin trafik sigortan ödemesi gerekir ama fazla yanaşmıyorlar, arabasının değeri düşen seni ve trafik sigortanın yapıldığı şirketi hasım olarak gösterir ve dava açabilir, çok büyük bir ihtimallede kazanır, bu parayı sizden yasal yollardan alır ayrıca dava masrafları ve avukatlık parasıda eklenir.

Ben galeri işiyle ugraşiyorum araç neymişte 11 bin liradan 8 e düşmüş
çok merak ettim hasar ne ters mi dôndü araç şaseden mi darbe aldi

se07

Sayın se07,
Değer Kaybı talepleri yasaldır fakat bu sorumluluk sigorta şirketinizin üzerindedir. Karşı tarafın, ilgili evraklarla birlikte sizin sigorta şirketinize başvurması gerekmektedir. Sigorta şirketleri malesef değer kayıplarını ödemekten imtina ediyorlar bu durumda talep eden kişi durumu Sigorta Tahkim Komisyonu'na taşıyabilir.

arkadaşım karşı tarafla muhattap olma ona söyle istedği mahkemeye versin bu senı ılgılendren bı durum degıl yaralanmlı kaza değilse 11 binlik aracın bır deger kaybı olmaz olursa ya pert kaydı olur onuda sigorta karşılar zaten arabası yapılıyor sigorta bunun için var yoksa sigorta yaptırmnnda bi anlamı yok karşı taraf senden para koparmya çalışıyor açık ve net ve belli araba yaş kriterleri var benden tavsıye yaralanmalı kaza değilse muhattap olma

teşekkür ederim arkadaşlar..
kazada hiçbir yaralanma yok..
önce aracım 3000 değeri düştü onun parasını istiyordu fakat şimdi perte çıkmış..
araştırdım hiç bir hak talep edemiyor.. zaten sigorta aracı pert olduğu için parasını verecekmiş..
şimdide 1 ay çalışamadım başka yerden araç buldum işçi buldum felan diyor..
eğer resmi araç ise ancak öyle isteyebilirmiş onuda kanıtlaması lazımmış..

şu değer düşme olayı bana da saçma geliyor, araç yapılamayacak durumdaysa pert olur baştan ödenir, bu garabet pert araçların trafiğe geri sokulmasından, türk milleti arabayı bi mal değil canı gibi görüyor, ne olmuş bi parçası değişmişse, makine yahu bu, benim başıma gelmedi ama bu yuzden kasko fiyatları artacak hepimize dokunacak, diyelim araç 100 bin çarptın bi parçası değişti neymiş değeri düştü, hop 10 bin daha, iyi de o adam o aracı satıyor mu ki, ne malum 10 sene sonra satmayacağı, 10 sene sonra araç olacak zaten şimdinin 40 bini, ne oldu o zaman 10 bin, ya da zaten belki daha önce değişen parça, nerden bileceğiz ? tamam mağdriyet olmasın, gıcır gıcır araca çarpılması da yanlış da adı üstünde kaza neticesinde, bu kadar fırsatçı olununca bizim millet 11 binlik araçtan da ne koparırsam diye yapışır

yeni kanuna göre trafik kazalarında karşı taraf araç değer kaybı davası açabiliyor. fakat bu parayı alabilmesi için daha önce araç aynı bölgeden kaza yapmamış olması gerekli. bu durumu iyi araştırıp o şekilde hareket etmekte fayda var. ve sakın kimseye elden açıktan para vermeyin gerekirse dava etsin mahkeme kararı ile ödeme yapın ama süreç uzar öle hemen karar çıkmaz.

Kıymetli kardeşim yeni çıkan trf kanununa göre araçtaki hasar kayıpları olarak dava açabilir ve hakkınızı alabilirsiniz. Siz karşı tarafa nakten asla ödeme yapmayın onlarda hasar kaybı davası açabilirler isterse

Araç Değer Kaybı

01.06.2015 tarihinde yapılan değişiklikle araç değer kaybı zararları da trafik poliçesi teminat kapsamına alınmıştır. Bu nedenle siz böyle bir dava ile karşılaşırsanız aracınızın sigorta şirketine davanın ihbar edilmesini talep etmelisiniz. Çünkü bu zarardanpoliçe teminatı kapsamında sigorta şirketiniz sorumludur. Ayrıca yeni genel şartlara göre değer kaybı hesaplaması belli bir formüle bağlandığından aracın Tramer'deki önceki hasar kayıtlarının yanı sıra araç rayiç değeri ve aracın kilometresi en önemli unsurlardan biridir. Eğer aracın kilometresi 15.000'den çok ise değer kaybı oranında indirime gidilecektir. Dolayısıyla bu araç eski bir araç olduğundan aynı kısımlardan hasar kaydı olma ihtimali yüksektir. Ayrıca kilometresi de çok yüksek olacağından herhangi bir değer kaybı oluştuğunu sanmıyorum. Aracın perte çıkarılması halinde de değer kaybı talep edilemez. Dolayısıyla rahat olun aracınız sigortalıysa zararınız teminat altında.

Saygılarımızla

Analiz Hukuk & Danışmanlık

Üst Alt