Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Tazminat için ne yapmalıyım?

SercanCANTANK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 kasım ayında kaza yaptım 3 ay 10 gün raporluyum. Şimdi sizlere sormak istediğim ben 3 aydır çalışmıyorum ve bu raporum tam iyileşmediğim için yine uzatılacak diye düşünüyorum. Ben motokurye işinde sigortalı çalışıyorum. Taksi şoförü bana kırmızı ışıkta geçip vurdu. Mahkeme öncesi uzlaşmacı araya girip uzlaştırdı bizi 1000 tl komik bir rakamı 250 250 taksitle aldım. Zira bana çarpan taksi şoförü 20 30 tl yömye ile çalışıyormuş. Benim şu anda maduriyetim büyük 3 aydır çalışmıyorum ve belki bir süre daha çalışamayacağım borçlar kiralar gırtlağa geldi. Araç sigortasından yıpranma parası yada tazmintanı tam bilmiyorum yanlış birşey söylemekte istemiyorum. Yani böyle bi hakkım böyle bir talebim olabilirmi ?

Çok geçmiş olsun.
Kazazede isimli kullanıcının yazdıklarına katılmakla birlikte SGK'dan iş göremezlik maaşı alabilmek için çalıştığınız kurumun raporunuzu SGK'ya bildirmiş olması gerekir.Ayrıca SGK'dan alacağınız ücrete ilaveten hiç çalışamadığınız süre için taksinin trafik sigortacısına başvurarak geçici/tam iş göremezlik tazminatı talep hakkınız bulunmaktadır.SGK'dan alacağınız tazminat tenzil edilerek ödeme yapılacaktır.Ayrıca uzlaşma sırasında ödenmesi kararlaştırılan 1000 TL tazminatın hangi kapsamda belirlendiğine göre bu tutarın da tenzili gerekebilir.

Peki ben raporum bitmeden bu işgörmezlik maaşı gibi bişey alabiliyormuyum yani. Onu tam anlayamadım rapor parasından ayrı bi iş görmezlik raporumu var?

İş yeriniz ancak rapor süresi dolduktan sonra iş göremezlik halinizi SGK'ya bildirebilir. Bu bildirim yapıldıktan sonra maaş almak için başvuru yapabilirsiniz.

arkadaşım sana öncelikle tavsiyem bu işi yapan iş takip eden avukatlar yada simsarlar var paranı bunlara kaptırma kendin de takibini yapabilirsin birde sana çarpan taksi şöfürnün sigorta şirketini öğren call centera ara drumu anlat bilig iste

Öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar bu işi kendim takip etmeye çalışacağım takıldığım yerlerde sizede tekrar başvurmak istiyorum. Hepinizden allah razı olsun.

sayın sercan bey bu sitede gercekten insanlara yardım etmeye calışan gercek magdurlar var ama bir okadarda magdur adı altında bu işi gizlice yapan insanların üzerinden para kazanan ve magdurları birkezdaha magdur eden vatandaşlarda var bu arkadaşlar genelde hep aynı sözü söyler sakın aracılara verme avukatada verme sen git ver evraklarını al hakkını.zaten sigorta şirketleride öyle para elinde bekliyor trafik kaza magdurları gelsede hakkını versek diye .
bakın arkadaşlar kendinizi sigorta şirketi yerine koyun .önünüze dosya gelir ilk olarak bakarsınız bireysel başvurumu hukuksal koruma varmı diye .bireysel başvuruysa biraz oyalanırsınız peşinden gereksiz belgeler toparlarsınız .yetmez bu sefer aktüer hesabınız yapılır %50 yada %60 eksik olarak paranızı alırsınız .bu sadece varsayım degildir bu tür sonuçlanan okadar cok dosya varki bu saymakla bitmez bitmicekte .

biz şrket olarak açıkca şunu söylüyoruz siz başvurunuzu yapın tazminat miktarınız belirlensin ibranameler geldikten sonra imzalamayın şirketimizle irtibata geçin dosyanızı devralalım sizin çalışmalarınız sonucunda almış oldugunuz teklifin çok üzerinde olmaz ise sizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir .egerki kayda deger bir rakam farkı olur ise ozaman sizlerden hizmet bedeli alınacaktır bu konuda iddialıyız .

Üst Alt