Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim. Verilen %11 rapor oranı düşürülür mü?

ibrahim1983

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler 2 sene önce trafik kazası yaptım ve 2014 ün 8 ayında yozgat devlet hastenesınin ortopedi bölümünden yüzde 11 (heyet) devamlı özür raporu aldım. sigorta şirketine dava açtım. mahkeme beni adli tıp a yönlendirdi acaba burda benım rapor oranımı düşürürlermi? yada yüzde 11 i yok sayabilirlermi?

evet adli tıp rapor oranızı değiştirebilir tarafı varsa değiştirir.
yani mevcut oranınzı azaltabilir veya artırabilir,yada olduğu oran kabul edilir.

sayın ibrahim bey dosyanız sanırım dava aşamasında ve mahkeme sizi adli tıp,a sevk etti bu durumlarda alınan rapor tamamen gecersiz hale gelmiş durumda gerekli tetkikler yapılarak rapor yazacaklardır. bazı durumlarda adli tıp kurumunun verecegi oran yüksek oldugu gibi birçok dosyada ise oran cok fazla düşürülmektedir.bunun birçok sebebi vardır.fakat sizlere şunu söyleyebiliriz yozgat devlet hastanesinden alınan rapor adli tıptan yüksek olacaktır.

şunuda belirteyim yozgat devlet hastanesinden aldığım rapor da doktora hiç birşey soylemedim oyle torpil falan istemedim. doktora benım durumum neyse onu ver dedım ve bana yüzde 11 verdi.acaba adli tıp ta bana zaten olmama gerekeni yani yüzde 11 i vermezmi?

mrb gecen ay adli tıp da muayene olduktan sonra yozgat devlet hastanesinin verdiği yüzde 11 lik özürümü adli tıp yüzde16.2 ye çıkarmış. mahkeme yozgat devlet hastanesine göremi yoksa adli tıp oranına göremi bana tazminat ödetir bilgisi olan varmı acaba?

arkadaşlar birde ne kadar alırım acaba 1983 doğumluyum evliyim 1 çocugum var maaşım asgari ücret üzerinden görünüyor ama gercekte 2000 tl.adli tıp rapor oranım yüzde 16.2 bilgisi olan biri cevap verirse sevinirim

ibrahim kardesım ben 1854 tl maaş alıyordum fakat asgari ücret üzerinden bordroda asgari ücret gözüküyodu maaşlar diğer kısmını elden alıyorduk 2010 yılında trafik kazası gecirdim karsı taraf 8/8 kusurlu hastane bana %5 heyet raporu verdi ve bu raporla ben sigorta şirketine bana tazmınatımı odemesı ıcın baskı yaptım her ne kadar ugrastırsada ödemek zorunda kaldı bana 37.000 lira ödedi ve bunu maasım uzerınden yanı 1854 tl uzerınden odendıgını soyledı bende bunu aldım sonra dısardan bılırkısıye hesaplatayım dedım bıde baktım eksik ödeme yapılmıs aktüerin hesabına göre bana o tarıhte 57.000 ödeme yapması gerekiyor dedı eksik ödemiş bende mahkemeye verdım mahkeme ise adli tıp a sevk etti raporu yenıden almam icin sımdı beklıyorum sonuc ne cıkacak ayrıca burda anlatmak ıstedıgım yanı % 5 rapor a bu üzret odenıyosa sana %16.2 ne kadar alacagını az cok hesap edebılırsın ve unutmadan asgari ödeme yapıldıgını düşünürsek dedi aktüer yinede 43.000 ödemesi gerekirdi dedi saygılar kardesım

ibrahim1983;

hesaplama adli tıp kurumunun verdiği orana göre yapılır, hukuk mahkemeleri belgeye göre karar verir, maaşının 2000 lira olduğunu belgelersen ona göre hesaplama yapılır, belgeleyemezsen asgari ücretten hesaplanır,
adli tıp oranına göre tahmini olarak 66000 ile 74000 lira arası bir rakam çıkacaktır.

Mrb ben trafik kazası sonrası dava açtım paramı aldım yalnız benim 2012 adana adli tıp kurumundan aldığım %64 raporu sigorta şirketinin itirazı üzerine yeniden muayane yapıldı ve istanbul adli tıp kurumu 3 ihtisas dairesi %39.2 olarak gönderdi oranın düşük olduğunu bildiğim halde rapora itiraz etmedim çünkü paraya ihtiyacım vardı ve dava zaten 3.5 yılı geçmişti beklemeye tahamülüm olmadığından itiraz etmedim ve %39.2orandan tazminatı aldım sizce istanbul adli tıp verdiğine göre son raporu ve itirazda etmediğim için yapabileceğim her şey bittimi bendeki problem l3 kırığı %50 çökme kırığı ve sol ayakta düşük ayak oluştu tek kaladyen kullanıyorum bakıyorum ssk sağlık işlemleri tüzüğünde minumum %64 oran benim durumumda olanların siz hukukçulardan tavsiye bekliyorum ne dersiniz artık dava bittiğine göre yapılacak her şey bittimi yada istanbul adli tıp kurumunun raporu olduğu halde tekrar rapor alıp yüksek olursa yeniden fark davasımı açalım

osmanlı23 ve kazazede arkadaşlarım çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilere. bilirkişi raporum geldi 67000 tl çıkmış ama dediğim gibi asfari ücret üzerinden. acaba dava bittikten sonra tekrar emsal ücret talep etme hakkım varmıdır?

yararlı olabıldıysek ne mutlu ibrahim kardesim bence fark alabilirsin diye düşünüyorum ispat edilince ama bunun icin mutlaka elınden gelen cabayı göster yani sonraya bırakma biliyorsun ki mahkeme süreci kısa bir sürec degıl

ibrahim kardes senin adli tıp raporun kaç günde geldi benim ödeme az yapıldıgı için sigorta sirketini mahkemeye verdim mahkeme de yeniden rapor icin kasım ayında adli tıp kurumuna sevk etti 3 ay gecti ama halen adli tıp kurumundan rapor gelmedi ne kadar sürede geliyor bu

benim raporum adli tıpa muayene olduktan 1 ay sonra geldi kardeşim

ama bak şuda olabilir adli tıp sana rapor göndermez mahkemeye gönderir direk. sen kendine bekliyorsan olmaz.belkide mahkemeye coktan gitmiştir kardeşim

arkadaşlar benim maaş bodrom asgari ama,mahkeme ilgili meslek odasından benim maaş durumumu sormuş oda cevaben brüt 4300 tl olarak belirtmiş ve ben internette bir yazıya rasladım şöyleki ' Desteğin veya bedensel zarara uğrayan kişinin bir işi, mesleği, kazancı varsa, mutlaka “gerçek kazançlar”ın araştırılması gerekecektir. Gerçek kazanç, imzalı dahi olsa ücret bordrolarındaki, vergi bildirimlerindeki kazançlar değildir. Eğer kesin saptanamıyorsa, ilgili meslek kuruluşlarından (olay tarihinden rapor (hüküm) tarihine kadar) “emsal kazançlar” sorulacak; tazminat hesabı buna göre yapılacaktır. buna göre mahkeme neyi baz alır.bu yazı yargıtayın destek tazminatı hesabında geçiyormuş bilen biri cevap verirse çok sevinirim teşekkürler

ibrahim kardesim ben en son çalıştıgım iş yerinde 2010 yılında 1854 olarak belirttiğim maasım vardı dıyordum hatırlarsan şimdi senın bu konuya bıraz yakın olarak su var ben 2012 yılında bu iş yerinden anlasmazlık oldu ayrıldım 1854 tl den ve tazmınat davası actım işyerine tazmınatımı ödemediği için benim avukatım maaşımı belirleyebılmek için ilgili meslek odasından meslegıme dair önmuhasebe personelinin aldıgı maas olarak 2500 tl gıbı bır rakam vermıslerdı yanı sımdı mahkeme kabul ettı bunu su an dosya sonuclanmak için yargıtayda oda beklıyoruz sonucunu halen bellı degıl yani meslek odasından alınabılıyo mahkeme kabul eder dıye dusunuyorum

Teşekkür ederim osmanlı kardeşim çok sağol.inşallah kabul eder

Sende sağol kardesim Allah kimsenin emeğini boşa vermesin

arkadaşlar bişey soracam.bilen biri varsa lütfen cevap yazsın. ben sigorta şirketini dava etmiştim dava sonunda süre istedik anlaşacagız diye ve anlaşıldı. 64000 tl ile anlaştık. lakin bu asgari ücret üzerinden hesaplanan bi ücret.benim maaşım asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı. ben şimdi bu kalan paramın devamını nasıl alabilirim. bilen biri bana ulaşırsa sevinirim.iyi günler

Sayın ibrahim bey anlatmak istediğiniz tazminatınızı alabilmek için sigorta şirketine dava actınız ve davanın daha fazla uzamaması için uzlaşmaya girdiniz.Ve doğal olarakta sigorta şirketinin kendi aktüeri asgari ücret üzerinden hesaplama yaparak sizlere 64.000 bin tl tazminat bedeli cıkartıp ödemeyi yaptı.Sizde bu ödemeyi alabilmek için uzlaşma teklifini ve feragatnameyi imzalayarak şirkete teslim ettiniz yada mahkemeye sundunuz.Eğer ki böyle ise artık hiçbir hak talebinde bulunamazsınız.Kapatılan bir dosya bir daha acılamaz.Fakat yine de biz anlamış oldugumuz kadarını sizlere anlatmaya çalıştık,olay bizlerin anlattıgınız dışında farklı bir şekilde olduysa ayrıntılı yazarsanız sizlere daha net cevaplar verebiliriz.Sağlıklı günler dileriz

ben avukata vekaletname verdim ne oldu ne bitti bilmiyorum. özetle yazdım. ama bir şekilde hakkımı tazmin etmem gerekmez mi? avukata vekalet verdim o herseyi bitirmiş olmuş bitmiş parayı almış beni aradı şu kadar para geldi diye. sonunda anlaşma da yapılmış olsa kalan hakkım için tekrar sigorta şirketine başvuramazmıyız. ?

Sayın ibrahim sigorta şirketine dava acıldıgı an itibari ile mahkeme gerekli tazminata karar verir,ve sigorta şirketide bunu öder.Mahkeme kararı kesinleştikten sonra artık bu konu ile ilgili sigorta şirketine talepte bulunamazsınız.

sayın hasar.destek yardımlarınız için teşekkür ederim. peki bisey daha bilmek istıyorum yardımcı olabılırsenız sevınırım. ben kazayı yaptıgımda yol çalışması olan yolda yaptım ve hiç bir uyarıcı levha tabela yoktu. bu polis tutanakların da da mevcut. büyükşehir belediyesi çalışması idi ben büyük şehire manevi tazminatta bulunabılırmıyım sonucta % 16 oranında çalışma gücü kaybettim ve tamamen bunların suçu?

Sayın ibrahim bey kaza ile ilgili acıklamada bulunursanız daha ayrıntılı bılgı verebılırız.tek taraflı mı,kusur oranı kımlere verildi gibi.

biz 3 kişi seyehat halınde idik. ben arka koltukta yolcu konumundaydım. hızımız biraz fazlaydı 110/120 gibi yolda büyükşehir belediyesi çalışma yapıyormuş. ankarada 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olan buyuk bır yol. akşam olmuş hava kararmıştı. yol beton bariyerler ile kapatılmış komple. biz bariyerleri görmemizle vurmamız bir anda oldu. kusur kime verildi bilmiyorum ama durum bu. yolda hiç bir uyarı levha tabela yok. bunu çağırdığımız polis gelip gördü ve kaza tutanağına yazdı. ama suç kaçta kaç bizde yada belediyeye verildi hiç bilmiyorum.tek bildiğim normal yolda giderken aniden yol bitti ve uyarıcı hiç bir tabela ışık vs yoktu. şimdi ise bu yüzden % 16 oranında kalıcı iş gücü kaybım var. aracın sigortasından aldım paramı.ama oda asgari ücret üzerinden ödendi.çünkü maaşım asgariden görünüyor.normal aylığım 2000 tl.200.000 lira almam gerekirken 67000 tl aaldım.şimdi bu halde ölene kadar yaşamak zorundayım.sağ kolumu yukarı kaldıramıyorum omuzumda sakatlık kaldı. bunun için belediyeden manevi tazminat almak istiyorum.yardımcı olabilecek varsa iletişime geçelim lütfen. iyi günler

Sayın ibrahim bey kazada buyuksehır belediyesinin kusur oranı mevcutsa dava acabilirsiniz.ama kusur dagılımında buyuksehır belediyesi kusurlu bulunmadıysa dava acamazsınız.

arkadaşlar ben trafik kazası yaptım ve iş kazası olarak kayıtlara geçti.çünkü şehir dışına iş için gitmiştim ve dönüşte oldu kaza.ben yolcu konumundaydım.aracın trafik sıgortasını dava ettim ve destekten yoksun kalma tazminatı aldım. adli tıp bana 2014 de %16 iş gücü kaybı raporu verdi. benım kaza yapmamda yolda çalışma yapan belediyenin kusuru var dıye bılıyorum.şimdi ben iş verene mi yoksa belediyeye mi dava açacam. açsam da trafık sıgortasından para aldıgım için tazmınat çıkmayabılır mı ?

Üst Alt