Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçiren arkadaşım için nasıl bir yol izlememiz lazım?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar bayramın 1. günü arkadaşım yani 4 kişi araç ile kaza geçirdi kaza sonucunda 3 kişide ufak sıyrıklar ve kırıklar var ama benim arkadaşım ağır yaralı omurilik felç li kaldı şu anda tedavisi devam ediyor.aracı kullanan çoçuğun ehliyeti yok ve 17 yaşında aracın sigortası var ve araç şirket üzerine benim arkadaş şimdi ne gibi bir yol izlemesi gerekir.

dostum aynı şeyi daha öncede başka başlıkta sordun ve ortadan kayboldun.ne istiyor arkadaşın tazminatmı istiyor.

doğru sordum da bir daha bulamadım yazdıgım konuyu geri ne gibi hakkı var kullanan arkadaşın ehliyeti yok ve yaşı küçük tazminat hakkı var mı birde ağır yaralı omurilik felç li kaldı çünkü kısaca nasıl bir yol izlememiz gerek şu anda sadece yapılan masrafların belgesini topluyor.

kusur kimde arkaşındamı nasıl kaza yapmışlar başka araç varmı

kusur aracı kullanan arkadaşında başka araç yok takla atıyor ve duvara vuruyor artı aracı kullanan arkadaşı alkollu ve ot içmiş yani bu arka koltukda 4 arkadaş gezerken oluyor 3 unde bir şey yok sadece bu ağır yani

yaralı arkadaş arabada yolcu konumunda doğrumu
kaza ne zaman oldu.

şimdi anlaştık
yaralı arkadaşın önce tedavisini yaptıracak tedavi bittikten sonra tazminat için rapor alacak.felç kaldı demişsin , tedavisi devam etmiyormu.
arkaşın her halukarda tazminat alacaktır.aracın trafik sigortasından, aracı kullanandan ve aracın ruhsat sahibinden tazminat isteyebilecek.

tedavi devam ediyorda yüzde 90 felç yani tedavisi olmayan bir olay kendimde aynı durumdayım onun için biliyorum.trafik sigortasından aldık diyelim aracı kullanan ve ruhsat sahibine dava açık tazminat mı istemek gerekir veya anlaşmak gerekir karşı tarafla yani .doğrumu verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

evet hepsine birden dava açacaksınız.şirketin mallarına tedbir koyduracaksınız.bu işte en zararlı araba sahibi şirket olacaktır.kaza yapan çocuğun mal varlığı yoktur muhtemelen.trafik sigortası yaralı arkadaşa ödeyeceği tazminatı arabayı ehliyetsiz kullanan ve uyuşturucu kullanan şöförden ve arabanın ruhsat sahibi şirketten isteyecektir.
geç kalmadan iyi bir avukatla hareket ederek hemen dava açın

Tamam mustafa kardeş anladım verdiğin bilgiler çin teşekkür ederim.

Yahu Şu Konuyu Okudum da Rabbim Beterinden Korusun, Bir Kere Daha Şükürler OLsun Dedirtiyor, Rabbim Hepimize Sabır Versin Ve Yardımcısı Olsun ..

selam arkadaşlar. mahkeme yine ertelendi 45 gün soraya attı. sebebi adli tıptan dosya gelmemesi. avkatın dedi suç duyurusunda bulunduk 45 gün sonraki mahkemede karar verilir diyor. suç duyurusunda bulun mak nedir. dosya adli tıpba gideli 9 ay oldu. 4. aydaadli tıp tedavi olduğum hastaneden tedavi aşamasıyla ilgili bütün evrakları istedi.foto cd kaç ameliyat geçirdiği gibi vb...ayak bileğim hareketsiz parmaklarımda his kaybı 6 cm uzatma oldu ve şu anda 3 cm kısa bu şikayetlerimin hepsini yazdılar son durumumlailgili. SAYGILAR SEVGİLER . ALLAHA EMANET OLUN .......

bu arada mahkeme her davayı 3 ay ileri atardı şimdi neden 45 gün ileri attı bilgisi loan varsa lütfen pahlaşsı benim gibi yüzlerce kişinin bu bilgilere ihtiyacı var

yaşar kardeş senin arkadaş tedavisi bittikten sonra özür derecesine göre tazminat alacak yalnız şöfür ehliyet olmadığından dolayı araç sahibine alınan tazminat rücü edilecek

Üst Alt