Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçiripte engelli olan ve bu nedenle sigortadan tazminat alan var mı?

oparatör

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben 2003 yılında mermer ocağında iş makinası oparatörlüğü mesleğimi yaparken iş kazaası geçirdim buna bağlı olarak %64 orannda engelli oldum.bana ulaşan bazı arkadaşlar benm kaza yaptığım iş makinasınn kosgolu olduğunda benmde kasgo dan tazminat alabileceğimi söylüyolar bu konu kakında bilgisi olan varsa yardımcıda olursa sevinirim

kazanız trafik-iş kazası olarakmı tutanaklara geçti.kusurun tamamını sizemi verdiler.iş kazası olduğu için müfettişler ne gibi işlem yaptılar.kazanız büyük bir ihtimalle zaman aşımına uğramış görünüyor ama, yinede araştırmak lazım.yaralamalı kazalarda zamanaşımı 8 yıldır.bu zamana kadar hiç müracat etmedinizmi tazminat için.iş yerinin hiç kusuru yokmuydu kazada.hepsini detaylı olarak yazarsanız doğru bilgi verebilirler bu konuda bilgi sahibi olanlar.
%64 oranlı raporu hangi tarihte aldınız

öncelik le cevap yazdığın için teşekkrler kazazede. kazınn trafik işkazası ollarakmı tutanaklara geşti onu bilmiyorum. kusura gelince %70 işverene verdiler %30 beni kusurlu buldular yanlız şunu belirteyim ben burda iş vereni degil kullandığım işmakinası kasgolu olduğu için ve makinayı kullanırken kaza yaptığım için ben kasgodan tazminat hakkım doğuyormu onu öğrenmek istiyorum şimdiden cevaplar için teşekkrler

raporu aldığm tarih 2005

kasko dan tazminat alabileceğini şu aşamada zor görüyorum.neden dersen çünkü çok zaman geçmiş.
işverene dava açmayı düşünmüyormusun.zaten dava açarsan arabanın ruhsat sahibine ve trafik sigortasına ve kasko şirketine açacaksın.eğer kimden ne hakkın varsa alırsın.
malulen emekli olmadınmı, çalışıyormusun daha.
raporu 2005 yılında aldığın için 10 yıllık zaman aşımı süren dolmamış.iş kazalarında zaman aşımı maluliyetin öğrenildiği tarihten itibaren 10 yıl mış.yani 2015 yılına kadar dava açabilirsin.
http://www.tazminathukuku.com/gorus...ensel-zararlarda-zamanasiminin-baslangici.htm

ben malulen emekliyim , şirketi de mahkemeye verdim kazandım da mahkemeyi ama anlaşma yoluna gittik. benim kafamı karıştıran birkaç sigorta işiyle uğraşan kişinn bana gelipte sen iş makinaıyla kaza yaptı o makina kasgoludur ve sende kasgodan tazminat albilirsin olayda sakat kaldığın için dediler ben ilk başlarda ilgilenmedim sora ısrar ettiler bende bu yüzden araştırıyorum kazazede kardeşim

benzeri bir olayda benim başıma geldi arkadaşım! 2003 yılında bende iskinin kazmış olduğu bir çukur yüzünden kaza yaptım. tabi aynı senin gibi hiç bir şeyden habersiz kendi dertlerimle boğuştum! geçen sene bana tazminat davası aç dediler ama ben kaza yaptığım dosyayı bile adliyede bulamadım!!! :( kaybolmuş dediler kestirip attılar!!!

Sene 2003 de arkadaşın sürdüğü araçla kaza sonucu engelli kaldım ve sigorta şirketine dava açtım kazandım.

geçmiş olsun kardeşim

senn adına sevindim kardeşim araç kasğolumuydu ,kasgodanmı aldın tazminatı

davayı hangi tarihte açtın ve kime açtın cevaplarsan sevinirim kardeşim iyi akşamlr

Yok araçta kasko yoktu axa oyak sigortaya dava açtım ben hastanede yatarken noter geldi imza atamayacak durumda olduğum için parmak basmıştım sanırım 2004 de açıldı...

Syn operatör. Size malesef yalnış bilgi vermişler. Kasko poliçesini yapan sigorta şirketinden mahiyeti itibarı ile ek kloz(donanım) yok ise size gelen bedeni zarar için tazminat isteyemezsiniz. ancak iş kazanızda işvereninizden aldığınız ücret tazminat....vs tutar hakkında tereddütleriniz var ise paylaşın işi bilen arkadaşlar yorumlasınlar.

kadir bey sizin mağduriyetinize gelince;
geçirdiğiniz kazada aldığınız herhangi bir ad altında tazminat olmadı mı ? açılan davanız var ise detaylandırarak (bu sitede süreklibunu tekrarlıyorum ama) lütfen bi avukat arkadaşa ücret mukabilinde danışın. Sıkıntınızı anlatın yapılması muhtemel bir husus var ise vekaletinizi verin elinizde varolan bulgular ile sizin ulaşamadığınız kayıtlara ulaşılabilir.

Kimi kime şikayet edeceğiz sefa bey! on yıl geçmiş üstünden! ben artık ordan gelecek parayıda istemem o kazada suçlu olanın cazalandırılmasınıda istemem! yinede tavsiyeniz için teşekkürler.

slm öncelikle geçmiş olsunkardeş senin kazan eski ceza kanunu zamanında olmuş eski ceza kanununa göre yaralanmalarda zamanaşımı 5 yıldır 2005 yılından itibaren meydana gelen kazalarda zamanaşımı yaralanma var ise 8 yıl ölüm var ise 10 yıldır bu sebeble siz sigortadan para alamazsınız çünkü zamanaşımına uğramıştır tekrardan geçmiş olsun

Üst Alt