Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası karayolları kusuru açısından neler yapabilirim?

Faefuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler.

istanbul basın ekspres yolunda resmi motosiklet ile giderken kaza yaptım.olay kısaca görev halinde seyrederken 23.00 saatleri sırası basın ekspres yolunda ilerlerken yolun durdugunu görüp en sag seride gectim 40-50 km hızla ilerlerken karayolu calısması var sandım. fakat yolda kum mıcır çamur çimento vb. maddelerden aracların kaydıgını gördüm. önümde giden 2 motosiklet kaydı düştü. o an fark ettigimde bende o bölgeye girdigimi gördüm. motosiklet kaydı düştü resmi motosikletle kaza yaptım. kaza raporu tutuldu.

tek kusurlu yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluş kusurlu oldugu belirtildi. ayrıca benden 2 saat önce baska resmi motosiklet kaza yapmıs orda yine yol yapım ve bakımından sorumlu kurulusa kusur verilmiş o raporda var bende yani ihmal üstüne ihmal yapmışlar, kazada kaskım motorcu kıyafetim motorcu botum zarar gördü.bunları rapora yazdırdım bunlar için maddi diger konular için manevi tazminat acmak istiyorum. ayrıca benden sonra da kayan düşen oldu fakat bişey olmadı onlara onlar ayrıldılar.

daha sonra olay yerine gelen temizlik ekibini uzunca videoya aldım. daha sonra yok yolda bişey demesinler diye iyice videoya aldım yolu temizlerlerken neyse bakırköy sadi konuga geçtim kaza sonrası sol kol dirsekte kırık oldugu anlasıldı kol alcıya alındı. 15 gün iş göremez raporu verdi şimdilik 13 temmuzda kontrolüm var kol su an sarılı kırık var.

bu arada e-nabız programında gördüm temmuz 4 de adli tıpa yazı yazılmıs sanırım adli rapora dönüşmesi için bu konu nasıl oluyor bilgim yok süreç hakkında ;

gelelim soruma karsıda sigorta şirketi muhatap yok olsa basvurup dava acıp safhaları biraz biliyorum. peki karayolları veya belediye sorumlulugunda ikisinden birin şimdi yapacagım aşamalar nasıl idareye basvuracak mıyım ne kadar nasıl talep edebilirim alabilecegim tazminat konusunda yardımcı olabilecek varsa yazabilir mi?

ayrıca 1991 dogum tarihi
maaş 4500
yaş 26
istanbul

son olarak yüzdelik rapor kaç gelir ? işin uzmanı bir avukat arkadaş ulaşır yazarsa uygun olur.

teşekkürler

cevap verebilecek avukat arkadaş yok mudur ?

bilgi verecek yok mu ?

geçmiş olsun tedavinin bitiminde kolunda sakatlık olursa tazminat hakkın doğar.başvuracağın kuruluş karayolları bölge müdürlüğüdür kaza tespit tutanağında kusur verilmişse yada o yolun o şekilde bırakılmasını sağlayan hangi kurumsa muhatabın orasıdır.

Öncelikle geçmiş olsun.

2008 yilinda yol hatasindan dolayi geçirdiğim kaza sonucu şuan yürüyemiyorum. Kazada yolcu konumundaydim ve yolda ki kusurdan dolayi kaza yaptigimiz trafik tespit tutanaginda belirtilmişti, kaza yeri Devlet Su İsleri bölgesiydi. Maddi tazminat davasi actim. Kusur tamamen yolda, yolcu konumundaydim ve yerel mahkemenin 2 yil sonraki karari;

"Yolda hata olabilir ama o yola girmek sizin sorumluluğunuz" karari ile dava düştü.

Evet yola girmek bizim sorumlulugumuzsa o yolu tamir etmemek ve herhangi bir tabela koymamak da sizin hataniz diyerek temyize yolladim. 5 sene kadar sürdü ve Danıştay yerel mahkemenin kararini bozmadi. Devletin kendi kurumlarina acilmis davalarda pek bi olumlu sonuç beklemeyin ama yinede hakkinizi aramaktan vazgeçmeyin.

Üst Alt