Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası (motor) sonrası ne kadar tazminat alırım?

alicanizmir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
motorla ana yolda giderken tali yoldan 3 şerit anayolu kapatarak karşıya kontrolsüz frensiz geçen itfaiye aracına çarptım. solumda otobusten dolayı kör noktadaydı itfaiye video kaydı mevcut frensiz anayola cıkıyor. kaza yerinde tutulan raporda beni geçiş üstünlüğü olan araca yol vermemekten karşıyıda can ve mal kurtarmaya giderken can alamazsın konusundan dikkatsiz geçtiği için suçlamışlar. sağ bacağım kalcadan ayak bileğine kadar komple platin 20 tane vida var. atelaktezi geçirdim iki akciğerim kapandı yoğun bakımdaydım. yüzüm komple kırıldı ve göçmeler mevcut sağ tarafında komple. dizim bükülmüyor kaslarım kısalmış. şuan dava devam ediyor deliller toplanıyor bi karara varılmadı. şayet ben haklıysam ne kadar alırım? haksızsam ne kadar alırım? yaş 23 harita ve kadastro mezunuyum çalışıyordum.

şuan 8 ay oldu hala tedavim devam ediyor bacağım kırık vs.

%75 beni %25 onu suçlamışlar onların yalan beyanlarına göre.

Kardeşim Öncelikle çok çok çok geçmiş olsun büyük bir kaza atlatmış sın bir an önce Tedavinin bitmesini bekle �nşallah sağlığına kavuşursun önce sağlık kesin tazminat sigortadan alırsın diye düşünüyorum burada sana cevap verebilecek daha Bilgin avukatlar ve sigortacılar var Ben de kaza yaptım o yüzden ne olduğunu çok iyi anlıyorum Tekrar geçmiş olsun önce sağlık

alicanizmir

sakatlık oranını bilmeden tazminat tutarı söylemek mümkün değil.
keşke hastaneden raporunuzu alıp o raporla şirkete başvurup paranızı alsaydınız. sonra da kalan kısım için dava açardınız. şimdi davanın sonucunu beklemek zorundasınız, dava sonunda karşı taraf istinaf-temyiz vs uğraşırsa sizin davanızız sonuçlanması 4-5 seneyi de bulabilir.

geçmiş olsun tedavin bittikten sonra alacağın rapor tazminatı belirler anlatımınla alacağın rapor % 40 varsayarsak % 75 kusurdan dolayı raporun % 10,a düşer genç olman kadastroda çalışman emsal maaş üzerinde değerlendirmeye alınır .iyimser bir rakam dava sonucu faiz talebiyle birlikte 100 000 endeksli bir rakam alırsın

ibrahim arslan
bu kadar güzel sallanabilirdi. 100.000 endeksli bir rakam ne demektir yahu?

@alicanizmir
sakatlık oranı belli olmadan kimse tazminatı tahmin edemez, 50 bin de alınabilir 500 bin de alınabilir.
kusur konusunda da kesin bir rapor yok, o husus da tartışmalı. mahkeme dosyayı kusur bilirkişisine gönderdiğinde tüm kusur davacıya ya da davalıya verilebilir.
bu kazayla ilgili yapılan ceza yargılamasında mutlaka kusur incelemesi yapılmıştır, ceza dosyasını inceleyip ordaki kusur oranını öğrenin.

ücretsiz danışma burası tartışma yeri değil pek salama meraklısı değilim vatandaşın anlatımıyla örnek olarak yazdım sende ben aktuer bilir kişiyim diyordun vatandaşın anlatımından yola çıkarak % 75 kusur oranına göre bir hesaplama yapasaydın daha faydalı olurdun .kaldıkı burda yazanların çoğu olayını bir meslektaşına dosyasını vermiştir meslektaşın vatandaşı yeterince aydınlatmadığı için onlarda burda arayış içindeler dosyayı almadan önce ahkam keserler vatandaşı dosyası hakkında bilgi sorduğu zamanda verecek cevabı yok çok acil işim var der burodaki elemana gelen misafire çay ver der benim çıkmam lazım ortadan kaybolur olan dosyayı meslektaşına verene olur burdan bilgi al şuna buna sormakla geçer yani kısacası anlayacağın damdan düşeni arar hangi yoldan geçmiş oda ordan geçmeye çalışır

Üst Alt