Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %21 oran verildi..?

emrah1986

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Konuyu özetleyip konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını minnet ediyorum.

07.04.2011 tarihinde kaldırımda trafik kazasına uğradım.Bu kaza sonucu sol diz ve ayak bileği arasında travmatik amputasyon teşhisi kondu.
Ameliyattan sonra bacağımı kazandım.Daha sonra bir düzeltme ameliyatı daha oldum kemikler kaynmadığı için.Daha sonra ilazarov ile ayak uzatma ameliyatı oldum.9 cm'den 4 cm'e kadar kısalık giderildi.Şu an özel tabanlık yaptırıp öyle yürüyebiliyorum.Ayak uzatma ameliyatından sonra artrodez (ayak bileği dondurma) ameliyatı oldum.Şu an 4 cm kısalığim var ve ayak bileği dahil olmak üzere parmaklarımda hareket yok.
Mesleğim teknik ressam olarak geçiyor.Adli tıptan % 21 oranında meslekte kazanma gücünden kaybetmiş diye bir rapor verdiler.

Şimdi benim merak ettiğim bir kaç soru var;

-Bu oranı belirlerken mesleğe göre belirliyorlarsa bu oran bana düşük gelmedi fakat ben daha fazla oran bekliyordum.Bu oran adil bir oran mı? Hakkımdan fazlasını istemiyorum yanlış anlamayın.
-Eğer bu oran düşük ise itiraz edebilir miyim? İtiraz ettikten sonraki süreç nasıl olur? Daha düşük vermesinler :)
-Bu oranla aracın sigortası ne kadar ödeme yapar? (1986 doğumluyum kazayı geçirdiğimde maaşım 1250 tl idi şuan 2100 tl)

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.İş yerinde olduğumdan dolayı tam detaylı anlatamadım.Bu işlerden anlayacak arkadaşlara raporumun bir nüshasını gönderebilirim.

geçmiş olsun
kazada sizin kusurunuzun olmadığını varsayarak tahmini bir hesaplamayla çıkacak olan tazminat miktarı tahmini olarak 150.000 ile 170.000 tl arasında bir rakam çıkacaktır, yaşınızın genç olması nedeniyle tazminat yüksek çıkacaktır, sigorta şirketi sadece 2011 yılının poliçede yazan miktarından sorumlu olacaktır , geri kalanını size çarpan aracın ruhsat sahibinden almaya çalışacaksınız,

rapor oranının düşük olup olmadığı hakkında bir bilgim yok, itiraz edebilirsiniz ama süreç uzayacaktır, raporu hangi adli tıp kurumundan aldınız.

teşekkür ederim.%100 karşı taraf kusurlu.kaldırımda çarpmıştı.ruhsat sahibine de dava açmıştım zaten...
cevap için teşekkürler :)

ben bu sakatlık oranı ile meslekten kazanma gücünde güç kaybı oranı arasındaki farkı çözemedim.
üzülerek söylüyorum ki aldığım oran ne işime yarayacak onu dahi bilmiyorum.ya ben araştırmayı beceremedim ya da okuduğumu anlayamadım.
sakatlık oranı ile ilgili olan raporu almama gerek var mıdır? yoksa adli tıbbın verdiği meslekten kazanma gücünde güç kaybı raporu tek başına yeterli midir?

bu almış olduğun oran sadece tazminat davasında işine yarayacaktır, sakatlık oranı ayrı bir şeydir, sakatlık raporunu tam teşekküllü resmi bir hastaneden alabilirsin, adli tıpın verdiği oran sakatlık oranı değildir.
sakatlık oranı ile ilgili oranı istersen alabilirsin , davanla bir ilgisi yoktur

Bugün avukatım aradı ve sigorta şirketi 81 bin teklif etmiş.Eylül'ün sonunda duruşmam var ve dosya hala bilirkişide.Onların hesaplamasının ne kadar süreceğini bilmiyorum.Sizce bu miktarı kabul etmeli miyim? Avukatım bilirkişi daha düşük bir fiyat çıkarabilir diye konuştu.Kafam karıştı.

Bence Sizin avukatınız bir işe yaramıyor.Adamlar seni sakat bırakmış karşılığı 81 bin mi _? daha fazlasını vermeleri gerekir.Bu benim fikrim o fiyat az

Bana da az gibi geldi.Avukatım zaten daha öncesinde 40-50bin arasında alırsan iyidir diyordu :D

bugün bilirkişi mahkemeye göndermiş hazırlamış olduğu raporu.183 bin hesaplamışlar.para verip hesaplattığımız aktüer 7-8 bin daha düşük çıkarmıştı.demek ki yorum farkı oluyor bu tür hesaplamalarda.

Üst Alt