Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası 4 yıl süren dava sonucu tazminat hakkım ne olur?

UgurCelikbas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba

Ben 2014 Haziran ayında büyük diyebileceğim bir motosiklet kazası geçirdim. Sürücü bendim. Yaklaşık 3 yıl boyunca toplamda 10-12 ameliyat geçirdim. Sol kalça, femur, şaft ve diz üzerinde toplamda 4 el kırıkla beraber el bileğim ve parmaklarımda da kurumlar oluştu. Şu an bacağımda kısalık, platin ve vidalar mevcut. Bağlarda gevşeklik ve güç kayıpları var bacakta. Toplam tedavim 3 yıl sürdü.

Aynı yıl avukatımız belli haklarımızdan bahsedip beraber konuşup gerekli ceza ve tazminat davalarını karşı tarafın sürücüsüne açtık.
Ceza mahkemesinde eşit kusurlarla 3 yılın sonunda dava kapandı. Hukuk tazminat mahkemesinde ise dava devam etmekte.

Hukuk mahkemesinde mevcut durumda %80 haklı bulundum, ayrıca maaşım mesleğimden ötürü o dönemden bu döneme 2014den itibaren 1500 ve 1600$ Dolar olarak hesaplandı. Mesleğim gemi vardiya Zabitiydim.

Aynı şekilde kazayı yaptığımda 24 yaşındaydım. Şu an 28. Dosya şu anda Adli tıp kurumuna gitti ve puan beklemekteyiz.
Avukatım İnşallah sınırı alabileceğimizi söylüyor 268 bin TL.

Sizce bu parayı alma durumum nedir, Adli tıp kurumundan en az kaç puan gelmesi gerekli ? Teşekkürler.

geçmiş olsun sakatlık dereceni belirtmemişsin 100/10 olarak baz alırsak maaşın 1500x6400:9600
9600/100x10:9600
492x9600:590400 yüzde 50 kusura göre alacağın 295 civarı artı 4 yıllık faiz

ibrahim arslan
Hocam kazayı yaptığım tarihte dolar 2 2,5 tl civarıydı. Kur ortalama mı hesaplanıyor yoksa güncel kura göremi hesaplanıyor acaba?

İron

Hocam mahkeme kaza 5 yıla yakın olacak neredeyse benim maaşım ve kur sabit kalmadığı gibi, hesaplamada da tek bir kuru ba almazla diye düşünüyorum. Sadece 2014 kurunu mu baz alacaklar yani.

@UgurCelikbas
kardeşim 10 yıl sürse bile davan kaza tarihinde kur 2tl desek 2tl *1500usd *12 ay = 36bintl yıllık gelirin yapar. Geriye kalan 9 yıllık faiz 36bin tl üzerinde %9 olarak hesaplanır yani 9yıl*36binl = 324bin tl bunun yıllık faizi %9 =29.160tl yapar

kaza günü aldığın maaş ve kur üzerinden hesaplama yapılır. şuan usd 10 tl olsa bile sana faydası olmaz. Kaza tarihinde kur sabitlenmiş olur öbür türlü hesaplama yapsak köşeyi dönerdin. kanunda haksız fiilden zenginleştirmeme maddesi var yani fakir fakir kalsın sistemi.

Benim davam 12yıl oldu 30 aydır Yargıtay da dosyam mahkemem bitti benim gibi nice insanlar var 10 yıl süren 11 yıl süren biz ne yapalım ben trafik kazası geçirdiğimde yıl 2006 şimdi bana verilen yıllık faiz %9 tamamen zarar dolar Euro altın 2006 yılında ne kadarmış bir bak şimdi ne kadar yıllık faiz %9 olduğu için davalarda uzun sürdüğü için alacağın tazminat hiç oluyor.

İron

Hocam hesap yanlış. Belki daha tecrübelisinizdir ama ben avukatımla vs. Konuştum. Faiz hesaplama maaş üzerinden değil, alacağın tazminat üzerinden yapılır. Ayrıca Örn. 100binTl tazminat alacaksanız eğer ve dava 5 yıl sürmüşse %9'dan 145bin tl değil her sene %9 faiz binen totalin üzerine %9 ekleme yapılır.

Ayrıca ortada haksız zenginleştirme gibi bir durum olamaz çünkü her sene alabileceğin Maximum üst tazminat limiti belirlidir. Yine Örn. 2014 bu limit 268 bin TL idi. Yani alabileceğim Max. Rakam bu. Sadece dava uzadıkça yıllık alacağın zatminata yasal %9 faiz biniyor.

ya arkadaşım ben bu forumda kaza günü 1000tl maaşla çalışan adamın 9 sene süren davası için ben bugün 5bin tl maaş alıyorum tazminat 5bin tl den hesaplanır diyen cahiller tanıdım.
bana sistemi bilirkişi hesaplamasını anlatma yıllık faiz %9 sigorta poliçe limitin neyse o miktarı alırsın.
tazminat poliçe limitini geçerse karşı tarafın araç sürücüsünden parayı alacaksın. Seninki tek taraflı uzatmaya gerek yok poliçe de ne yazıyorsa o bugün dolar 10tl olsa da seni bağlamaz.

UgurCelikbas

bilir kişi raporunu mu bekliyorsun? dosya ne aşamada tazminat hesabına gitti mi? birde ceza davası ne oldu tam olarak orayı anlamadım

hdoa
Hocam ATK raporu bekliyorum sadece, o da e devlette görünmüyor muhtemelen mahkemeye gitti bayramdan sonra sorgulatacağım.
Caza mahkemesi sonuçlandı ve karşı taraf 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Dosya aşaması ise şu an sadece hesaplamaya gitmesi kaldı.

İron
Hocam haklısınızdır, herkes bir şey söylüyor beni de anlayın, buraya yazmamın sebebi de zaten Bilgiç insanlar tarafından aydınlanmaya çalışmak. Peki mevcut durumda sizce ATKdan %10 gibi bir puan gelse yukarıda ki bilgilere dayanarak ne kadar tazminata hükmedilir tahminen sizce.

Karşı taraf yazmış sın tek taraflı kaza değil o zaman tazminatın poliçe limitini geçerse karşı tarafa dava açıp üzerinde mal mülk ne varsa tedbir koydur. Karşı tarafın sürücüsünde ev arsa araba yoksa eğer çalışıyorsa maaşının 4/1 haciz uygulanır çalışmıyor ve emekli ise hiç bir şey alamazsın.

Ne kadar alacağını avukatın bile net bir rakam diyemez maaş 1500usd 1600usd mi hakim onayladı mı ? senin kazada kusur oranın ne? yaşın kaç? ne mezunusun? avukatla%? kaç anlaştın atk raporun %? kaç bunlar netleşmeden tazminat hesaplanmaz.

Hocam yukarıda zaten bir çoğunu yazdım

Kazayı yaptığımda yaş:24
Yüksek okul mezunuyum, kusur oranı 80 ben haklı görüldüm, ticaret odasından yıllara göre 1500-1600-1700 dolar olarak resmi yazı alındı ve mahkeme kabul etti. Zaten davamı 1 Sene daha geciktiren bu yazıyı beklemek oldu. Ben gemi vardiya zabitliği bitirdim, gemi kaptanlığız. Şu an sadece dediğim gibi ATK raporu beklemekteyim.
Bu arada karşı taraf doçent =)))

%20 kusur oranın tazminattan düşecek ve atk raporun alacağın parayı etkiler bekle ver gör şuan hesaplama yapılamaz.

UgurCelikbas

ATK Raporu geldikten sonraki ilk duruşmada dosyan bilir kişiye hesaplamaya gider bi 2-3 ay da bu sürer sonrasında sigorta şirketi işi yokuşa sürmek için ek süre ister mazeret uydurur falan uğraştırıyorlar yani Orhan abininde dediği gibi tazminat limitin üstü çıkarsa fazlasını karşıdan alabilirsin bunlara ek olarak manevi tazminatta açabilirsin karşıya. benim rapor bilir kişiden geldi 4 ay oldu geleli tazminat hesaplandı yani sona geldik ama hala tazminatı alamadık şerefsiz sigorta şirketi ek süre isteyip duruşmaları erteliyor işi yokuşa sürüyor sürekli tabi dolar la birlikte tazminatta eriyor maalesef. karşı taraf verilen ceza davası sonucunu parayamı çevirtti

hdoa

Hocam mahkeme cazasını ertelemiş. Şartlı tahliye durumu. Sigorta şirketi avukatımın söylediğine göre 180Bin TL önermiş, kabul etmedik. Karşı taraf güneş sigorta yani devlet bankasının sigorta şirketi o yönden biraz içim rahat. Ama dediğiniz gibi işi yokuşa sürmeleri muhtemel. Sürseler de yasal faiz İşler bir yandan da aleyhlerine olmuyor mu bu durum? Kaç defa ek süre isteyebiliyorlar? Sınırsız mı?

ya kardeşim sen kaza geçirdiğinde dolar ne kadar şimdi ne kadar ? biraz düşünerek yaz yıllık %9 faiz alsan ne olur. Ev fiyatları uçtu araba fiyatlarına 40bin tl ile 100bin tl arası zam geldi.
Alacağın tazminat miktarı küllüm zarar yani süreç uzadıkça dibe vuruyoruz.
sigortadan paranı %9 faizle yakında alırsın adli tıp raporun çıktıktan sonraki mahkemede avukatın icra kaldırır ve paran avukatının hesabına geçer.
Ceza davası paraya döner ödemezse suçlu kişi hapis yatar.

RTE geçenlerde Kemal Kılıçdaroğlu na hakaret davası açtı 6 ayda dava sonuçlandı 100bin tl aldı:mad: vatandaşa gelince sigortadan 4 yılda para almaya çalışır dava 10 yılı geçer adalet herkese lazım bu ülkede adalet yargı sistemi zenginden ve güçlüden yana uyanın artık.

UgurCelikbas

Yanlış yapmışsınız teklif edilen 180 bini alacaktınız ve üstü içinde yani kalanı içinde dava açıcaktınız yine aynı yani bilir kişinin hesapladığı tüm miktarı alacaktınız tek fark 180 bini önden almış olacaktınız ve 180 bini, tl daha fazla değer kaybetmeden kullanacaktınız umarım anlatabilmişimdir yada bir örnek vereyim bilir kişi normalde 250 bin hesaplıyacak diyelim siz şimdi dava sonuçlandıktan sonra bu parayı alacaksınız fakat kim bilir ne zaman sonuçlanacak dava. ama şimdi sigorta şirketinin teklif ettiği 180 bini almış olsaydınız o para şu an sizde olacaktı ve üstü için yani kalan 70 bin tl içinde sigorta şirketine dava açıcaktınız onuda dava bittikten sonra alacaktınız ama şimdi 250 binin tamamını dava bitmeden alamazsınız çok büyük hata etmişsiniz. diğer meseleye gelirsek orhan abide söylemiş zaten siz yasal faize güvenmeyin örneğin yasal faizle 1 yılda 20 bin tl kazanacaksınız diyelim ama o 1 yılda tl bunun iki misli değer kaybedecek yani sen şimdi almış olsan oparayı 100 bine x marka bir araba alabilrisin diyelim 1 yıl sonra o yüzbinin üzerine kazandın 20 bin tl yide ekleyelim ve 120 bine geçen sene almış olduğun 100 bin tl lik aracı 1 sen sonra 120 ye alamayacaksın yani tl yasal faizin kazandırdığından çok daha hızlı ve fazla değer kaybediyor

Kolay gelsin 2015 Kasım ayında durakta beklerken bi araba bana çarptı yaşım 25'ti. Kusur olarak ben durakta beklerken beni görüpte arabayla almak için duran biri ve bana çarpan kişi %50/ % 50 kusurlu bulundu. Beyin kanaması kalp krizi geçirdim ve hastanede 3 gün komada kaldım.

Sol Omuzumda kırıklar omurgamda ve kaburgamda çatlak. Kafatasım 3 yerden çatlak ve Kafatasımin sağ tarafı komple hissiz. Sağ kulağımda yırtık var biraz.ben bu sürede askerden mart (19.03.2018) ayında geldim ve adli tıpa sevk ettiler.% 12.49 kalıcı hasar verildi. Bir avukatım var ve itiraz etti dilekçeye.

Herkes bişey söylüyor ben burdanda bişeyler öğrenmek istiyorum. Kazayı geçirdiğimde fabrikada çalışıyordum ve 2 hafta sonra okuduğum üniversite sınavına girecektim.

Geçmiş olsun tek yapman gereken avukatınasor senin davanla birlikte bu güne kadar kaç tane tazminat davası çözmüş senin davan ilkse öyle bilki marmara çırası gibi yandın 10 dan fazla dava çözmüşse rahat ol en iyi sonucu alacağınndan emin ol

ibrahim arslan

Teşekkür derim hocam, avukatlarım kendinden emin o konuda rahatım. Ekip olarak çalışıyorlar ellerinden yüzlerce dava geçmiş durumda ve bana örnekler vererek konuşuyorlar.

Bana en yakın söylenen şey şu: davamın istense 2 senede biteceği ancak böyle bir durumda maaşım asgari ücretten hesaplanacağı ve çok daha düşük tazminat alacağım konusu. Dediğim gibi ben yabancı bayraklı gemilerde kaptanlık yaptığım için belgelerimi resmî Ticaret odasına sunduk. Sadece bu prosedür 1 senemizi aldı ancak maaş yıllara göre en düşük 1700-1600 ve 1500$ olarak hesaplandı. Kur yükseldikçe maaşta kesinti hesaplandı haliyle ve mahkemeye sunulup ettirildi. Şimdi iş sadece ATK raporu ve hesaplamaya kaldı. Buda gerçekteştikten sonra inşallah süreç çok daha fazla uzamaz.

Hocam bir yöne haklısınız ancak avukatım sınır olan 268bin tl ve yasal faizi almakta emin duruyorlar. Kısmetse tabiki. 268Bin + 100bin TL'ye yakın bir yasal faiz ortaya çıkıyor. Bunu alabilir miyiz Allah bilir tabiki yasanın takdiri. Belki dediğiniz gibi yapsaydık doğru olabilirdi anca ülke son 1 yılda resmen dönüşüm geçirdi maalesef. Bakalım sonuç ne olacak. Burada sürece dair bilgileri vermeye devam edeceğim.
Benim gibi araştıran ve merak eden insanlarda sürecin ve miktar hesabının işleyişini görsünler maksat. Hayırlısı inşallah.

UgurCelikbas

100 bin tl ye yakın yasal faiz nasıl alıyorsunuz kim hesapladı bunu ve kaç yıl oldu yasal faiz başlayalı

hdoa
Avukat söyledi 2014 Den bu yana yıllık %9 san işleyen faiz rakamı. Ancak şöyle birşey var avukatım faizi tazminat miktarı üzerinden hesapladı. Atıyorum 268bin + %9+%9+%9+%9. Ne kader doğrudur bilemem tabiki.

UgurCelikbas

siz sigorta şirketine davayı ne zaman açtınız. yasal faiz kaza tarihinde değil sigortaya açtığınız dava tarihinden itibaren başlıyor. evet mevcut tazminatın üzerinden hesaplanıyor. mesela benim kaza 2014 kasım ayında oldu ama sigorta şirketine davayı 2015 iin 5 ayında açtık tam net olarka yasal faiz hesabındna anlayan bir arkadaş olsa bende hesaplatıracağım bakalım kaç çıkacak

hdoa

2014 haziran ayında ben hastahanede yatarken avukat ile konuşup dava açılması için karar almıştık. 2014 de dava açılmış olması gerekiyor.

UgurCelikbas

o zaman o tarihte başlamıştır faiz fakat niye bu kadar uzun sürdü? birde avukat ile kaça anlaştın

@hdoa

Hocam %20 anlaştık. Usun sürmesinin bir sebebi ticaret odası diğer sebebi ise tedavimin uzun sürmesi. Aralıklarla yaklaşık 10-12 ameliyat geçirdik el ve bacaktan. Zaten ilk 18 ay dolmadan ATK süreci başlamadığı için birde bunlar eklenince bu günlere geldik.

Atk raporu için beni Adana Çukurova üniversitesine yönlendirdi mahkeme 1,5 sene önce gidip el,kalça ve bacaktan muayenemi olup Raporu ATKya gönderdik. 7-8 ay sonra tekrar ATK san yazı geldi el ve el bileğinden tekrar muayene istemişler. Tekrar Çukurova Üniversitene gidip aynı şeyleri tekrarladık bu en a 6-7 ay daha uzattı.

Şimdi e devletten baktığımda ATK dosyası adli kısım bölümünden kalkmış. Bu gün avukatımı arayacağım umarım sonuçlanmıştır. Buradan Bilgi veririm Hocam.

UgurCelikbas

Anladım muhtemelen yüksek bir oran alırsınız ve tazminat limiti aşar. rapor oranı geldiğinde bilgilendirin bizide

@UgurCelikbas Kardeşim Çok Geçmiş Olsun.

Benim Durumda Aynı Kaza2012 2.Ayında Oldu Motor'un Arkasında Yolcu Olarak Kaza Yaptık.Karşı Taraf 8 ' 6 Kusurlu Ama Bizim Motor Kullanan Ehliyet Yok Mahkeme%50 %50 Kusyr Verdi.Ve Adli Tıp Herşey Hesaplandı %14 Femur ve Femur Başı Kırıkları %25 Anksiyete Bozukluğu %14 te İşitme Kaybı. Ama Hesaplamada Sadece%14 Femur Kırıkları Dikkat e Alınmış.

Bu Orana Göre Hesap Yapıldı Neyse 70.000 TL Olan Tazminat Avukat Söylediğine Göre 100.000 TL Oldu.2012 10.ayda Trafik Sigorta Şirket ine Karşı Dava Açıldı.Şimdi Benim Alacağım Tazminat Ve Yasal Faiz le Toplam Ne Kadar.100.000 + 6 Yil. Ve Hala Devam Eden Bir Süreç % 9 Faiz + =

Karşı Taraf Sürücüsüne Ve Ruhsat Sahibine Maddi Ve Manevi Tazminat ta Açtık..

elifsu2010
Geçmiş olsun. olay yeri incelemesinden sonra mı kusur oranını yarı yarıya verdiler anlamdım orasını. adli tıpa rapor için mahkeme mi gönderdi sizi? femur kırığına iyi oran vermişler. diğer anksiyete ve işitme kaybını kazadan sonramı oldu öncesinde yani kazadan önce pikiyatriye gidip bu hastalık varmıydı ve adli tıpa gitmeden önce kaç ay piskolojik tedavi aldın? hesaplamada femur kırığı dikkate alındı diyorsun hesaplamayı mahkemenin gönderdiği bilr kişimi yaptı.

Üst Alt