Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %45 raporla ne kadar tazminat alırım?

elifsu2010

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
elifsu2010]sa öncelikle hayırlı akşamlar 18 02 2012de geçirdiğim trafik kazası sonucu %14femur kırıkları,%25pisikiyatrik,%14de işitme kaybı toplamda %45olarak onaylanan raporum ve vergi indirimim var..

1.sorum 10 10 2012de açtığım mahkeme hem sigorta şirketine ve karşı tarafa hala devam ediyor..ve ne kadar tazminatla sonuçlanır,

2. 04 08 1994 giriş 2900gün pirimim var 1994ile 2000 arası111,+ve askerlik borçlanırsam440gün,2000 ile 2008 arası 900gün,2008ile 2016yılı 7.aya kadar1900 gün,askerliği borçlanayımmı borçlanırsam seneye nasipse bu zamanlarda emekli olucam ne kadar emekli maaşı bağlanır...02 09 2013 ten itibarenasgari ücretin biraz üstünden ama ikramiye yakacak erzak vbsosyal haklar bodro ya işleniyor,

saygılarımla...ya arkadaşlar mesajlarıma cvp alamıyorum nerede yanlış ypıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...

1 - mahkemenin ne kadar tazminat kararlaştıracağını bilemezsin .
2 - askerlik borçlanması vergi indirimi alıp erken emeklilikte hiç birşey fark ettirmez boşuna ödeme , gününü doldur emekliliğini ver.
3 - asgari ücret maaş alan kişinin maaşı oldukça düşük olur hayal kırıklığına uğrama , https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ hesap yaptığın
ay itibariyle güncel maaşını otomatik hesaplarsın.

maaşım 3yıldan beri asgari ücretin biraz üstünden yatıyor askerliği borçlanırsam seneye buzamanlarda emekli oluyorum birde askerlik borçlanması 440 gün yaparsam 2000 den önce olması avantaj sağlamazmı...

gününü tamamlayıp emekli olmak için olur askerliğini ödeyebilirsin , fakat bu senin maaşında olağanüstü bir artış getirmez .

smyrna1922 [FONT=sans-serif]maaşım 3yıldan beri asgari ücretin biraz üstünden yatıyor askerliği borçlanırsam seneye buzamanlarda emekli oluyorum birde askerlik borçlanması 440 gün yaparsam 2000 den önce olması avantaj sağlamazmı..[/FONT]
[FONT=sans-serif]maaşım 3yıldan beri asgari ücretin biraz üstünden yatıyor askerliği borçlanırsam seneye buzamanlarda emekli oluyorum birde askerlik borçlanması 440 gün yaparsam 2000 den önce olması avantaj sağlamazmı..[/FONT][FONT=sans-serif]maaşım 3yıldan beri asgari ücretin biraz üstünden yatıyor askerliği borçlanırsam seneye buzamanlarda emekli oluyorum birde askerlik borçlanması 440 gün yaparsam 2000 den önce olması avantaj sağlamazmı..[/FONT]

yani 1sene önce emekli olmam iyi olmazmı
smyrna1922 yazdığın sitede bide emekli maaş.com da 3041 günle 955tl çıktı

[FONT=sans-serif]@[/FONT]smyrna1922 750gün eksikle hesapladı bu siteler 750günde doldurduğum zaman çıkan ücret yükselirmi

tabloda görüldüğü üzere 3. derece vergi indirimine tabi olarak 04/08/94 girişine göre 16 yıl ve 3760 güne ihtiyacın var
yılın tamam (bu arada 2 gün sonrası girişin olsaymış 3920 güne tabi olacakmışsın ) 2900 günüm var diyorsun seneye askerliğide ödersen günlerin tam gelecek emekli olabilirsin , emekli olduktan sonra engelli statüsü ile emekli maaşın kesilmeden tekrar çalışabilirsin . üzücü fakat maaşının yükselmesini bekleyip hayal kırıklığı yaşama maaş hesaplama linkinden maaşını her ay pirimlerin işlendikçe hesaplarsın ufak ufak arttığını göreceksin . bence şu şartlarda emekli olmalısın sonra gücün yeterse çalışıp çift maaş alma imkanı olacak.
yVLW4M.png

1000 TL. olarak tahmin etmiştim seneye tahminen 1200 civarı olur.

cvpların için teşekkür ederim.., kazadan dolayı mahkeme adli tıpada gönderdi 4ay oldu fakat sonuç daha ulaşmamış adli tıpta sadece muayanede femur kırıklarımdan dolayı ölçüm yaptılar diğer iş gücü kayıplarımıla ilgili bi muayane yapmadılar sadece raporlarım işitme testleri,hasta epikıriz raporuyla beraber teslim ettim..acaba adli tıp neye göre hesap yapıcak..
smyrna1922 [FONT=sans-serif]cvpların için teşekkür ederim.., kazadan dolayı mahkeme adli tıpada gönderdi 4ay oldu fakat sonuç daha ulaşmamış adli tıpta sadece muayanede femur kırıklarımdan dolayı ölçüm yaptılar diğer iş gücü kayıplarımıla ilgili bi muayane yapmadılar sadece raporlarım işitme testleri,hasta epikıriz raporuyla beraber teslim ettim..acaba adli tıp neye göre hesap yapıcak..[/FONT]

mahkemeler ömür törpüsü ve amerikadaki gibi tazminatlar ödemekten imtina ediyorlar sebepsiz zenginleşme diye bir şey tutturuyor ve 3 kuruş tazminata karar veriyor temyize gidiyorsun oda 1.5 sene sürüyor allah kolaylık versin mahkeme kapalı kutu kötü sürpriz bir karar çıkar
benimde farklı konularda mahkeme ile ilgili maceralarım var o yüzden söylüyorum . sana büyük geçmiş olsun umarım maddi beklentilerin karşılanır.

kazazede iyi günler 18 02 2012'de geçirdiğim trafik kazası için adli tıp üniversite hastanesine femur başı ve femur boyun parçalı kırıklar için nötral metoduna göre incelenmesi ve yeni grafilerin çekilmesi istedi bende ikamet ettiğim BURSA uludağ üniversiteye mahkemenin verdiği kağıt ,dilekçeyle müracat ettim 19 12 2016 pts gününe randevu verdiler ama bana randevu veren görevli muayene film grafiler vs için ücret yatırıcan ve yatırdığın ücretleri dava dosyana ekler karşı taraftan alırsın dedi.ama ne kadar öderim dedim bilemem dedi acaba çok ücret çıkarmı..birde kaza olayı motorsikletin arkasından karşı şerite uçtum davayı karşı tarafın sigortası ve ruhsat sahibine 10.10.2012'de açtık.1 yıl süreli rapor ve ardından sürekli rapor %14 sağ ayağımda kalçamda 3 ad vida ve kalçadan dize kadar 9 ad vidayla takılmış platin var,%25 psikiyatri anksiyete uym bozukluğu,%14 işitme kaybı toplam'da %45 vergi indirimli raporum mevcut..burada benim dikkatimi çeken mahkeme sadece ortapedi muayenesi istemiş diğer kayıplar'la ilgili işlem yapılmayacakmı avukatıma sordum o'da kazayla oluşan genel muayene olucaktı dedi.sen muayeni ol diğerlerini hakim'le görüşürüz dedi.sizce normalmi..bilgisi olan arkadaşlardan cevap beklerim selamet'le..

Durumumuzda benzerlik var.

Alacağın tazminat için gerekli olan verileri yazarsa bir bilen ne kadar bir tazminat alacağını sana çok rahat hesaplaya bilir.
1.Kaza tespit tutanağı bilir kişi sana %? karşıtarafa %? verdi.
2.Mahkemenin sevk ettiği Adli tıp raporu %?
3.Kazadan zamanındaki yaşın ?
4.Kazadan zamanındaki maaşın.

Ben 2014 yılı
1.Kaza tespit tutanağı bilir kişi sana %50 karşıtarafa %50 verdi.Hemde yaya geçidinde gecen yaya olarak.
2.Ceza davası açtım.Bitti
3.2016 ticari davaya geçtik 2017 hesaplanması bekliyorum.
Çok kafanı karıştırma Avukatına güvenmeye çalış.
(BU KADAR KAFA KARIŞTIRMAYA GELEN VARKEN NASIL OLACAKSA???)

Ben adli tıp için 650 tl vermiştim.

Ortopedi + %25 psikiyatri anksiyete uyum bozukluğu .... hepsi için gerçeklik payı var ise % yansır...

Son durum:
O zamanın Asgari Ücretinden 100,150 Tl Gibi Fazla Hesaplandı.
Bu Arada Sadece Kalçam Ayağımda'ki Kiriklardan Dolayı%15 Kalıcı Sürekli Özür Durumu Mevcut.
Kaza Yaptığımda 35 Yaşında idim.
Yolcu Konumunda Toplam %50 Kusur ile 65.000 TL Tazminat Hak Ettim..
Tabi Bunun Aktüer Hesapları Yaş gibi konular Farklı Çıkıyor..

Peki Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba..iyi günler benim trafik kazasi sonucu karşı taraf sigorta,ve sürücü ruhsat sahibine açtığımız davada.e devlet'te incelerken hukuk mahkemesinde ihbar olunan karşı taraf sigorta firmasının avukatı.ve ayrıca ihbar olunan sosyal güvenlik kurumu başkanlığı ve Avukat'ları yazıyor.kendi avukatima sordum bizimle alakası yok dedi.sizce Doğrumu söylüyor..

@ arkadaşlar mahkeme süreci 6 sene oldu avukat 65.000 tl olan tazminatı 100.000tl yükseldi dedi..peki %9 olan faiz her yıl olarakmı hesaplanır.yani %9 u 6 ilemi çarpılır.hesabı yapan varsa 100.000 tl tazminatım % 9 la 6 yıl zaman sonra kaç para tazminat alırım..selametle..

Üst Alt