Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %5 heyet raporu ile ne kadar tazminat alınabilir?

zm4568807

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
2013 eylül ayında bir trafik kazasına yolcu olarak karışmıştım.
- Karşı taraf %100 (8/8) kusurlu bulundu.
- doğum yılım 1988
- kaza tarihindeki maaşım 2803 TL
- şimdiki maaşım 4724 TL
- tam teşekküllü eğitim araştırma hastanesinden almış olduğum heyet raporu oranı %5.
sorum kazada kusurlu olan sigorta şirketi aşağı yukarı aktüeryal hesapta ne kadar çıkarır ve tahmini ne kadar teklif eder.
sizce kendim mi başvurayım yoksa %15 pay karşılığı avukatla mı başvurayım.
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Dişinizin çekilmesi lazım kendim mi çekeyim yoksa doktora mı gideyim gibi soru olmuş.Profesyonel yardım her konu da en iyisidir.Burada verilen tahmini rakamlar gerçeği yansıtmaz.Avukatla yapacağınız başvurular da kandırılma olanağınız çok düşüktür.Çünkü sigorta şirketine vatandaşın yaptığı başvurularda tek taraflı kaza olsun mesela sigorta şirketi parayı öderiz ama araç sürücüsüne rücu ederiz diyor ve vatandaşın dava açma istediğini ortadan kaldırıyor.Çıkacak rakamlar mahkeme kararlarında yazdığı için dolandırılma ihtimaliniz yoktur.Dikkat edilecek nokta çantacı lakaplı iş takipcisi olan kişilere vekalet vermeyin.Gözünüzle gördüğünüz bir baroya kayıtlı olan avukata vekalet veriniz.Geçmiş olsun

HUKUKCU06 kardeşim
avukatla başvurayım mı diye sormakta ki maksatım
benim başvurum ile avukatın başvurusunda sigorta şirketinin teklifinin arasında rakamsal fark olur mu onu öğrenmek istemiştim malum ekonomik durumlar ülkemizde ortada
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

olur tabii ki avukatlar aşağı yukarı tahmin eder ve yüzdeli çalışıldığı için rakamı yukarı çekmeye çabalar.Prosedürleri bildiğimiz için bizi kandırma olasılıkları daha düşüktür.Sigorta şirketi inat yaparsa davayı açar fazlasıyla alırız.Vatandaş örneğin 250 bin alabilme imkanı varken 100 bin teklifi kabul etme olasılığı mevcuttur.Bu nedenle profesyonel yardım daha iyidir.Tekrardan geçmiş olsun

zm4568807

kaza 2013te meydana geldiği için, o zamanın hesap yöntemi uygulanacak.
o dönemde hazine müsteşarlığı cso tablosunu kullanılsın, teknik faiz uygulansın diyordu. yargıtay ise pmf tablosu kullanılsın ve teknik faiz uygulanmasın diyordu. bu yüzden sigorta şirketinin ödediği tutarla, dava sonunda tahsil edeceğiniz tutar farklı oluyordu.

siz zaten sakatlık raporunuzu almışsınız, elinizde kusur raporu, gelir belgesi vs de var.
bu aşamada şirkete kendiniz başvurabilirsiniz.

şirket csoya göre hesap yapar ve size tazminatınızı öder.
sonrasında bir avukatla anlaşırsınız, ödenmeyen kısım için dava açarsınız, mahekeme pmfye göre hesap yapar ve başta eksik ödenen paranızı alırsınız.
dava yoluyla aldığınız tazminat üzerinden de avukatınıza vekalet ücretini ödersiniz.

ilk başvuruda şirket sizden ibraname isteyebilir, onu imzalayabilirsiniz sorun olmaz. ama size pilot dava açın derlerse kabul etmeyin, tek dikkat etmeniz gereken husus bu, pilot dava teklifini kabul etmeyeceksiniz.

Üst Alt