Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %7 sürekli iş göremez raporu ile tazminat süreci..?

Yusuf41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım düşüncelerinizi yardımlarınızı bekliyorum.

01.07.2016 yılında şehir içi otobüs içerisinde inmek üzereyken şöförün dikkatsizliği ve ani fren yapması sonucu araç içerisinde düşerek sol ayağımda tıbia ve fıbula parçalı kırıklar oluştu olduğum ameliyat sonucunda bana %7 özür oranı verildi ayağımda iki cm kıaalık kaldı

kazada şoför yüzde yüz kusurlu olduğu bilirkişi raporunda mevcut
kaza tarıhınde asgari ücretle çalışandım 8 ay kadar iş göremez raporluydum.

sigorta şirketine tüm evrakları gönderdiğimiz halde hep bi oyalamaca içindeler axa oyak sigorta şirketi ceza mahkemesinin bitmesini kesin sonucunu kazada bilirkişi kusur oranının belli olmasını istediler cvp olarak ayriyeten kendi doktorlarına muayene olmamı istediler sanırım mahkeme açmam gerekiyor

ne yapmalıyım sizce yardımcı olursanız sevinirim . kaza tarihinde 30 yaşındaydım.raporu özel ameliyat olduğum üniversite hastanesinden aldım sanırım bundada hata yaptım oranın düşğk olduğu söylendi başka gittiğim ortopedi doktorlarından.ve ceza mahkemesinin adli tıptaki doktoru ağır 5 derece diye rapor verdi yardımlarınızı ve düşğncelerinizş bekliyorum mahkeme açmalımıyım sigorta şirketi sanırım oyalamaya çalışıyo beni.

Yusuf41

Bundan sonra tam bir sonuç almak çok zor, sigorta şirketi daha da farklı gerekçekler sunup süreci uzatabilir. Uzman bir avukat ie hareket etmekten başka seçenek kalmamış. Bir avukat ile hareket edin, tahkime ya da mahkemeye giderek hakkınızı sonuna kadar alabilirsiniz.

@Yusuf41

Yusuf Bey Öncelikle çok geçmiş olsun

Almış olduğunuz sağlık kurul raporu dediğiniz gibi düşük çıkmış adli tıptan bu oran ortalama %12 çivarı hatta biraz daha üstü çıkar sigorta şirketleri trafik kazası mağdurlarının maalesef bireysel müracaatlarında bu tür sıkıntılar çıkarıyorlar

eğerki elinizde bilirkişi raporu var ise kesin hallolur ama burada maluliyet oranınızda düşük olduğu için tavsiyemiz uzman kişilerle çalışmanız sonuca daha çabuk ulaşırsınız

kaza geçirdiğiniz tarihteki asgari ücret baz alınır 2017 yılı için 2018 de ise asgari ücret ne ise o rakamdan hesap yapılır iş göremezlikle ilgili sgk dan almadıysanız onuda alırsınız

kendi doktorlarına muayene olmanıza gerek yok göndermiş olduğunuz epikriz ve ameliyat raporlarından durum tespiti yapabilirler sormak istediğiniz soru olursa özelden yazın cevaplarız tekrardan çok geçmiş olsun

Üst Alt