Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafık kazası sonrası %8 kalıcı sakatlık oluştu. Tazminat miktarım ne olur?

Asigenc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaslar

1.09.2015 tarihinde araba carpti raporda kusur agirli karsi tarafa verildi
kaza tarihinde yasim 23
ben 20 gun once avukatima butun evraklari verdim.Sol bacakta kirik var var platin takildi heyet raporum % 8 kalici verdiler (ömür boyu) yani

sigorta sirketi ne kadar tazminat verse razi olayim bide bir ay icinde cevap geliyormus sigorta sirketinden dogrumu.simdiden herkese tesekkur ederim

Bu tazminat miktarları öyle bu kadarcık bilgiyle belli olacak şeyler değildir. Avukata başvurmuşsun zaten, mahkeme kanalıyla bilirkişi vasıtasıyla belirlenecek tazminat miktarı.

Ben mahkemeye basvurmadan direk sigorta sirketiyle anlasmaya gidecem benm merak ettigim kac gun icinde tazminat hakkin belli oluyor

yardımcı olacak kimse yokmu

Asigenc

Avukatsız yola çıkarsan sonradan başın çok ağlar.Bugün yanında olanlar komisyonlarını aldıklarında yarın problemler çıktığında kimse tanımaz muhatap olmaz.

Kardeşim biz senin hakkediğini verdik derler bu sonradan kurum yada şirketin açtığı dava kaybettiğinde bu yaparız ederiz diyenleri yanında bulamazsın onlara ödediğin parayı bile senden alırlar.
Bu şekilde mağdurda çok var.İyi düşün taşın.Geçmiş olsun.

Dost acı söyler....

Metehan41 zaten avukta vekaleti verdim tanidigimiz guvendigimiz bir avukattir kendisi

Asigenc

Ortalama bir ay içinde, en fazla iki ayda ödemeyi yapar şirket. Anlaşma yapma. Ödemeyi aldıktan sonra kalan bakiye için mahkemeye git.
Bir avukat ile hareket et.

Asigenc

Kardeşim geçmiş olsun bende 1 ay önce kaza mağduruyum senin durumdayım bende %5 rapor aldım. Ne oldu gelişme var mı ne kadar alacağın belli oldu mu?

@Asıgenc
Geçmiş olsun
Alınacak tazminet miktarını birçok faktör etkiler , kaza sırasındaki maaşın , yaşın ,varsa bakmakla yükümlü oldugun kişiler onların yaşı
işin yoksa asgari ucretden hesaplanır
Zaten avukatın varmış işlemlerın sıgorta kabul ederse en fazla ıkı ayda sonuçlanır , sıgorta şirketin verecegı mıktarı kabul edersen bu sure ıçınde alırsın tazmınatını
avukatında tazmınat alanında calısıyorsa alabılecegın tazmınat mıktarını rahat alırsın

Emre-Dylan kardeşim bugün yarın açıklanır burdan yazarım sana
slymn38 kaza tarihinde 23 yaşındaydım bekarım ve sigortasız işte çalışıyordum

ademsupcin aynen öle sabırla bekliyorum ama merak ettiğim ne kadar tazminat verebilirler

hala bekliyoruz neden bu kadar uzatıyorlarr

2016 mayıs ayında yolcu konumunda trafik kazası yaptım sağ kolumda humerus kemiği kırıldı şu an platin var tedavi süreci bitti %8 engelli raporum var gerekli başvuruları yaptım sizce ne kadar tazminat alırım kaza yaptığım tarihte çalışmıyordum yaşım 26

muratC4
Geçmiş olsun
Alınacak tazminet miktarını birçok faktör etkiler , kaza sırasındaki maaşın , yaşın ,varsa bakmakla yükümlü oldugun kişiler onların yaşı
işin yoksa asgari ucretden hesaplanır
bu hesabıda yapmak zordur aktuerler hesaplar

Asigenc

Avukatınla görüştün mü net bir zaman söylemedi mi? Bende bekliyorum bakalım yarın arayacağım avukatı

tüm evraklarımı teslim ettim bir ayı geçti henüz ortada bişey yok süreçle ilgili 2 ayı bulduğunu söylüyorlar

MURATC4@bende evrakları teslim ettim bekliyorum size dönüş yapıldımı

Arkadaşlar tazminat miktarım belli oldu iyi bi rakam elime geçti bir buçuk ay önce 30 bin küsür gibi ilaç gibi geldi herkese acil şifalar diliyorum keşke be kaza yapsaydım ne böyle bir olay yaşasaydım ama şükür halimize

Evrakları verdikten sonra kaç ayda aldın Hangi Sigorta anlaşarak mı aldım biraz geniş bilgi verir misin sana zahmet

Evrakları verdikten bir ay sonra çözüme ulaştı merkez hasar sigortayla anlaştım hiç bi zorluk zahmet çekmeden tazminatım elime ulaştı

muratC4

zorluk çekmeden almanız çok normal.
sigorta şirketi size 70 bin TL civarında ödeme yapmalıydı, 30 bin küsür ödemiş..
hadi küsürat için 35 diyelim, %20 de grup merkez hasar almış olsun, sigorta şirketinin cebinden çıkan para 45 bin liradır en fazla.

bu durumda şirket 25 bin lira az ödemiş oluyor, bir de üstüne zorluk çıkartırlarsa ayıp olurdu zaten.

şimdi zaman kaybetmeden sigorta tahkim komisyonuna başvurun ve kalan kısmı talep edin.

kendi kendinize, sadece şirketi arayıp, hangi belgeleri istiyorsunuz diye sorsaydınız ve o belgeleri şirkete gönderseydiniz, merkez hasara verdiğiniz 10 bin lira cebinizde kalacaktı.
geçmiş olsun.

Arkadaşlar tahkime başvurdum şu an avukatım aracılığı ile yasal süreç başlamış durumda gelişmeleri burdan tekrar yazacağım belki birinin işine yarar

Üst Alt