Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası açılan davada avukatımıza dair tereddütler..?

seranyilmaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar forum konularına yabancı olduğum için konu yanlış yere yanlış şekilde açıldıysa özür dilerim. Forumda bilgisi olan herkesten fikir almak istediğim bir konu var çok araştırmama rağmen aklımdaki soru işaretlerini gideremedim malesef yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim .

Sorunum şu eşim evlenmemize bir süre kala bir tanıdığının minübüsünde arka koltukta yolcu durumunda iken aracın kaza yapması sonucu ağır yaralı olarak yakındaki bir devlet hastenesine kaldırıldı. durumu ciddi olduğu için ambulans uçakla ankara dışkapı hastenesine sevkedildi. 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra bir takım ameliyat geçirdi kalçasında pelvis kemiği parçalı kırık olduğundan hala takılı olan platin yerleştirildi. bunun haricinde ameliyat ssonrası 4 ay hastanede kaldı bacağına ağırlık takıldı daha sonra ağırlık çıkarıldı.
başka bir hastanede yatmaya bağlı safra kesesinde çamurlaşma ve bunun gibi rahatsızlıklar çıktı bununla ilgilide 2 ay daha başka bir hastanede yattı
sonra yaklaşık 6 ay evde yattı ve sonrasında fizik tedavi gördü fizik tedaviden 2 ay sonra yürüteçle yürümeye başladı ve yavaş yavaş daha da iyiyileşti ama hala şu anda belli hareket kısıtlılıkları var. dizini tam bükemiyor kalçadan hareket edemiyor ve tam eğilemiyor ayakkabısını çorabını giyerken çok zorlanıyor benim yardımıma ihtiyaç duyuyor. bunun yanında zaman zaman ağrıları oluyor ve hala psikolojik olarak bir çok sorunu var

biz bu kazadan dolayı kazadan 1 sene sonra avukata vererek dava açtık ilk mahkemesi 1nci ay 2012 de görüldü ve şu an hala devam ediyor tam olarak 8 mahkeme geçti 9 ncu mahkeme için güün verildi
avukatla % 20 anlaştık ama bizi hiç bilgilendirmiyor.
Bazı araştırmalarıma göre aslında dava açılmadan önce avukat sigorta şirketinden bizim için para alıp sonra yetersiz diye dava açabiliyormuş bizde böyle bişey olmadı yada olduysa haberimiz yok.

sormak istedğim sorular bunlar dava daha ne kadar sürer sigorta şirketi temyize gider mi ne kadar tazminat alırız
avukat bizden gizli sigorta şirketinden ilk safhada para almış olabilir mi

elimden geldiğince uzun geniş yazdım okuyup cvaplıcak herkese teşekkür ederm şimdiden

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Aracın sigorta şirketini biliyorsanız telefon açaraktan her türlü bilgi alınabilir arkadaşım ve avukatta size bilgi vermekle yükümlüdür.Hala içiniz rahat etmediyse avukatınızı azledersiniz.

1-öncelikle kaza tek taraflımı yoksa karşı araba varmı kazada
2-davayı kime açtınız, sadece tek arabanın sigorta şirketinemi, araç sahiplerine veya şoföre karşı açıldımı
3-eşin tanıdığının minübüsünde ücretli olarak yolcumuydu yoksa hatır taşımasımıydı
4-trafik kaza tutanağı nasıl
5-avukat sizden habersiz sigortayla anlaşıp para alamaz, gerekli bilgiyi verir size veya mahkeme kaleminden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
6-mahkeme eşinizi adli tıp kurumuna sevkettimi, adli tıp kurumundan yüzdelik olarak maluliyet yani işgücü kaybı raporu aldırdımı.
7-evet davanın uzun sürmesi normaldir sabırlı olmak gerekir.

Avukatla %20 fazla anlaşmışsınız,%15 kaafidir..
Avukata sakın güvenmeyin her yaptığı işi sizde takip edin,ben avukat tuttum ama ben miydim avukat o muydu bilmiyorum..Bir evrak alınacak verilecek bana yap diyordu sen yapsana deyince başlıyorduk kavgaya..
Adli vaka olduğu için uzun sürer mahkeme benim 9 sene sürdü,trafik sigorta şirketinden ve araç sürücüsüne karşı açtığım davayı kazandım fakat çok uyanık olun avukat sizden habersiz sigorta şirketinden parayı çekebilir..Benim .erefsiz çekti oyuna getirip ve işin içinde çok güvendiğim var diyerek güvendirdi kendisine nöbetten çıkmıştım uyku sersemi okumadan bir kağıda imza attım daha mahkeme sonuçlanmadan sigortadan parayı çekmiş ve yarısını aldı...Ama ben hiç para ödemedim iş bitimine diye anlaşmıştım..
Firmalar var işinizi biz takip edelim,paranızıda alırız diyorlar sakın onlarada kanmayın..
Eşinizi mahkeme Adli tıp kurumuna sevk edecek eşinizde olan hasar engel durumunu ispatlayacak rapor alacaksınız en çok uzun süren süreçte orası o safhaya gelirseniz işiniz kolaylayacak inşallah..
Size şunu söyliyeyim bir hakem hastaneden rapor alın engelini belirten ve dosyanın içine koysun avukat onu,ben gerizekalı avukata ben akıl vermiştim bunuda koyalım diye göz önünde bulunduruluyor o raporda..

uyap sisteminde dava dosyalarınızı kolayca takip edebilirsiniz

Arkadaşlar hepinize cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim.
Kazazede arkadaşıma cevap vermeye çalışayım.
1 )Kaza tek taraflı karşı araba yok karlı yolda kayarak yana devriliyor.
2)Davayı hem sigorta şirketine hem şöföre açtık şöför ve araç sahibi aynı kişi .
3)Normalde minibüs hatlı yani çalışan bi dolmuş hattı fakat eşim çalışmadığı saatlerde hatır taşıması yani ücretsiz şekilde araçta bulunuyordu.
4)Kaza tutanağında şöförün kusurlu olduğu ve olay sonrasında olay yerinden kaçtığı belirtiliyor ayrıca şöför mahallinde ve araçtaki diğer arkadaşların ifadelerinde şöförün alkol aldığı kullandığı yazılı.
Son olarakta avukatla dün görüştüm adli tıpa gönderilen son durum bildirir raporlarımız hala aadli tıptan mahkemeye ulaşmamış yani maluliyet bildirir raporu bekleniyormuş adli tıptan o sbeble son 2 mahkemeye mazaret bildirerek girmemiş avukatımız. bidahaki mahkemeye kadar yetişirse dava sonuçlanır zaten diyor.

Tekrar yorumlarınızı bekliyorum bu durumlarla alakalı teşekkür ediyorum

tamam doğru demiş avukatınız, bak ne güzel bilgilendirmiş ,adli tıp raporunun mahkemeye ulaşmasını bekliceksiniz, rapor gelmediği müddet herhangi bir işlem yapılmaz, sadece duruşma ertelenir.

Avukatınızın sizden habersiz davadan önce sigorta şirketinden tazminatınızı almaya yetkisi vardır. Genel vekaletname bunun için yeterdir. Ancak benim şahsi kanaatim haberiniz olmadan böyle birşey yapmaz. Eğer böyle bir şüpheniz varsa dava sonunda "gerekçeli kararı" avukatınızdan isteyebilirsiniz. davadan önce ödeme var mı, lehinize çıkan tazminatı orada görebilirsiniz.

Dosyanın Adli Tıpta olması uzun süren bir süreçtir. Bazen 1 yılı bulabiliyor. Rapor gelmeden herhangi beyanda bulunulmasına gerek yoktur. Bu sebeple avukatınız mazeret göstererek duruşmaya gitmemesi olağan bir durumdur.

Dosya ATK dan geldikten sonra tazminat hesabı için tekrar bilirkişiye gidecektir. Eğer tazminat hesabında bir yanlışlık yoksa sonraki celse dosya karara çıkar.

çok teşekkürler çok açıklayıcı olmuş. Peki miktar ile ilgili aşağı yukarı ortalama bişey söyleyebilirmisiniz. biz sigorta şirketine 100,000 TL maddi manevi araç şöförüne de 10.000 tl maddi manevi açtık

burdakı soylentıler yerıne avukatınıza guvenınız sayın seran. bır hatası varsada hukukı ve cezai sorumluluğu vardır merak etmeyınız. gecmıs olsun

Avukatınızın dediğiniz şekilde sizden habersiz para alması ve size vermemesi gibi yanlış bir tutum içinde olduğunu düşünüyorsanız şikayette bulunun. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanarak cezalandırılacak ve meslekten men edilecektir.

Normal şartlar altında hiçbir avukatın kazanacağı bir dosya için mesleğini ve hürriyetini riske edeceğini düşünmüyorum.

Eğer varsa böyle bir durum mutlaka şikayet yoluna gidilmeli.

Teşekkür ederim inşallah yoktur da ne kendisini ne de bizi bir şekilde sıkıntıya sokmamış olsun. Sigorta şirketiyle görüşmeye çalışıyorum mailde attım ama konuyla ilgili ulaşamıyorum kimseye hiç ir şekilde dönüş olmuyor bilgi almam nasıl mümkün olabilir acaba ?

Herkese tekrardan iyi günler sizlerle paylaşmak istediğim son bir durum var eşimin bugun adli tıptan raporu gelmiş avukat aradı ve raporda %24.2 rapor çıktığını ve iyi bir oran olduğunu söyledi. eşimin şu an çalıştığı yerden maaş bordrosu almasını ve martın 9 unda olan mahkemesine yetiştirmemizi söyledi. eşimin bodrosunda maaşı asgari ücret üzerinden gözzüküyor aslında daha yüksek maaş alıyor yksek gözükmesi iyiymiş ama işyeri yüksek bodro vermiyor. Şimdi size somak istedğim bundan sonraki süreç neolur ne kadar zamanda tazminat hesaplanır ve alırız. Ve tahmini ne kadar alırız şimdidden teşekkür ederim hepinize

asgari ücrete göre eşinizin alacağı maddi tazminat 103.000 ila 121.000 lira arasında bir rakam çıkacaktır, asgari ücretten fazla aldığını yazmışsınız bunu belgelerseniz aldığı ücrete göre hesaplanır, ama belgelemeniz biraz zor olur, manevi tazminat hakimin iki dudağı arasındadır herhangi bir tahminde bulunulmaz,

peki bu yasal faiz oranı buna dahilmidir. dava 2012 yılında açıldı ve o taihten itibaren yasal faiz oranı işlediğini söyledi avukatımız. artı olarak önümüzde ne kadarlık bir süreç kalmıştır tahminen ortalama 2 ayda 1 mahkeme yapılıyor

yasal faiz oranı bu hesaba dahil değildir, faiz oranı yıllık %9 dur, dava tarihinden itibaren yasal faiz hesaplanıp çıkan tazminata eklenecektir,mahkeme bundan sonraki ilk duruşmada dosyayı hesap bilirkişisine gönderip tazminat hesabını yaptıracaktır, dosya hesap bilirkişisinden mahkemeye intikal ettikten sonraki ilk duruşmada karar çıkabilir

ÇOk teşekkür ederim hesap bilirkişi uzmanı heralde adli tıp gibi çok fazla uztamaz 1-2 ayda hesaplanır değilmi yoksa oda uzun sürermi ?

<>Ozaman biz ortalama 3-4 ay içerisinde parayı almış oluruz yani değilmi ?

karar çıktıktan sonra karşı taraf kararı temyiz etmezse alabilirsiniz, temyiz ederlerse temyiz sonucunu beklersiniz.

AVUKATIMIZ raporun adli tıptan beklenip alındığı için karşı tarafın temyize gitmesine gerek kalmıycağını çünkü gitsede kararın değişmeyeceğini bildikklerini söylemişti sizce temyize giderlermi ?

Tekrardan selamlar arkadaşlar nihayet bugün mahkeme bitti kararını verdi bilirkişinin hesapladığı toplam 120.000 TL tazminatı mahkeme onayladı.
Yalnız şimdi beklememiz gereken bir süreç varmış gerekçeli kararın yazılması ve kararın tebliği sonrada tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük temyiz süreci 1nci sorum sigorta şirketinin temyize gitme olasılığı nedir ? 2nci sorum gerekçeli kararın yazılması tebliğ tarihi kaç gün sürer ??

Üst Alt