Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ağrılarım var. Tazminat için ne yapabilirim?

htbys

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Trafik kazası sonrası kırık ve ağrılarım var. Tazminat için ne yapabilirim?

İyi aksamlar arkadaşlar. Mart 2018 de yolcu olarak bulunduğum araç içinde trafik kazası geçirdim. 30 Yaşındayım. Karşı taraf %100 suçlu ve alkollüydü. Kaza sonrası Omurgamda kırık var 10 gün iş göremez raporu aldım (3 ay Heyet raporu alabilirdim kırık kaynaması için ama acı ile çalışmayı tercih etmek istediğimi belirttim doktora) Boynumda sinir kopukluğu ve parmakta uyuşmalar mevcut. Şuan işime devam etmekteyim acı olmasına rağmen Omurgadaki transfer proses kırığı kaynaması 3 ay sürecekmiş bu süreçte acı ile işime devam etmekteyim. İşimi yapmamda ağrı ve çok az kısıtlama dışında bir etkisi yok şuan.

Maaş: 9 bin tl
Kaza tarihi: Mart 2018

Alacağım tazminat özür oranına göre belirlenmekte bunu biliyorum. Fakat bu durumda bana tahmini 40bin alabileceğim söylendi ortalama. Bilen arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Heyet raporu hariç bu durumda alacağım minimum tutar nedir (Heyeti %1 varsayarsak). Teşekürler

Son düzenleme:
htbys

Kırık tedavisi biraz uzun sürüyor. Tedavinin bittikten sonra alacağınız rapor sonrası alacağınız tazminat netleşir. Maaşınızı yüksek gencsiniz. %1 bile çıksa yüksek bir tazminat alırsınız.

Sigortaya kediniz başvuru yapabilirsiniz bunun için kimseye ihtiyaç yok. Engelli raporuju aldıktan sonra sigorta şirketi ile iletişime geçin istedikleri belgeleri öğrenin. Belgeleri gönderdikten sonra sigorta şirketi ödeme yapar. Kalan bakiye için bir avukat ile tahkime gidip kalan bakiyeyi de tahsil edersiniz. Geçmiş olsun.

Kalan bakiye olarak nasıl bi durum mevcut oluyor hiç bilgim yok. Danışmanlık şirketi yüzde 20 istedi bu işler için. Şimdi yapmam gerek önce iyileşip sonra heyet raporu almak değil mi
kafası kırık

htbys

Sakın danışmanlıklara, aracılara dosyanızı vermeyin. Sizin göndereceğiniz belgeleri onlar gönderecekler ve pay alacaklar.

Evet önce kazadan dolayı oluşan vücut hasarinin belli olması gerekiyor.

Sigorta şirketlerinin yaptığı hesaplamadan dolayı geride bakiye kalıyor. Kalan bakiye için resmi bir kanal gerekiyor. Mahkeme ya da tahkim.

kafası kırık

Çok teşekkür ederim. Yüksek bi rakam alabilirim ve aracilar sigorta aşamasında gerçekten bu parayı haketmiyorlar dediğiniz gibi. Destek için teşekkürler. Bu arada sigortanile iletişime erken geçmemde herhangi bir avantaj olurmu? Yoksa tamamen iyileşmeyi beklemelimiyim acaba? Teşekkürler

beklemeniz gerekmez, ama sigota şirketleri olabildiğince düşük ödeme yapma eğilimindedir

tazminathesapla

Kaza olalı 3 hafta olduğundan ve kırık olduğundan şuan heyet için rapor alamam sanıyorum yaz sonuna kadar beklemem gerekli

makul bir iyileşme süresi beklemeniz gerekebilir. ancak her sağlık sorunu için bekleme icap etmez. her olayın kendine özgü özellikleri vardır. Hukukçu yardımı almanız faydanıza olur.

Üst Alt