Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası aldığım rapor sakatlık raporu yerine geçer mi?

persianerdavid

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar 16 ay önce trafik kazası geçirdim..trafik garanti fonundan yardım alabilmek için rapor başvuru yaptım ve heyete girdim sonucu yarın alacağım benim bu sigorta işine bakan arkadaş bu rapor sadece kaza için yani diger 2022 .ötv indirmi.vs. Raporu degildir onun için ayrı hastaneden başvuracan bu çıkarttığım rapor ile bu dediğim 2022 ve ötv indirim vs maaş için geçerli bir rapor degil midir.??.

Artı malulen emekli nasıl olunuyor bu konu hakkında hiçbir fikrim yok bilen var ise lütfen yardımcı olunuz tahminen 2022 özürlü raporu başvuru yaptım halen sonuçlanmadı tahminen % 70 civarı vardır..kazadan önce 180 gün sigortalı bir işte çalışmıştım..herhangi bir limiti var mı ödediğim sigorta günlerinin malulen emekli olabilmek için ..

Fonksiyon kaybı olarak: Solda pelvis kırığı..travmatik pnönömotoraks..lomber omurga ve pelvis birden fazla kırıklar..ilak kan damar yaralanması..kolon yaralanması..üretra yaralanması..karın ,bel ,pelvis ve toraksın ezici yaralanmaları.. Bu yazdıklarım aneztesi ve reaminasyon anabilim dalı epikriz raporunda yazmaktadır...16 ay sonra halen devam eden rahatsızlık::kolon yani kalın bağırsak dışarda ve idrar kaçır ma nörojen mesane tak raporu çıkarttım bunun için..vucut için platin ve 8 vida vardır.kırıklar kaynamış yanlız şuand atek baston ile dolaşabiliyorum fakat bastonsuz çok az mesafe sadece ev içinde yürüyebiliyorum...bu yazdıklarıma bakılarak müraccat ettiğim 2022 sayılı özürlü derecesi heyet raporunda tahminen ne kadar çıkar??malulen emeklilik için yüzde kaç oran olması lazım??

Teşekkürler

Bahsettiğiniz tüm haklardan yararlanabilmeniz için almanız gereken rapor örneği: http://www.engelliler.biz/forum/sag...da-yonetmelik-14-ocak-2012-a.html#post1005534

Bahsettiğiniz rahatsızlıklar geçici, kalıcı değil sanırım. Yani şuan varolan kırıklar iyileşinde fonksiyon kayıpları geri dönecektir.. Rapor alsanız bile en az 1 yıl sonraya kontrol muayenesi istenecektir sizden.. SGK'nız varsa, 2022 maaşı alamazsınız..

oranlar sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir ve balthazard formülü ile toplanır. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip Özürlü Sağlık Kurulu Raporu çıkartmanız gerek. O raporla 2022 maaşı ve diğer sakat haklarından yararlanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılması, en az 10 yıllık sügortalılık süresi ve 1800 gün prim bulunması şart.

İdrarı boşaltmak için TAK yapmak zorunda olmak malulen emekli olmayı sağlayabilir. Ama yukarıda da yazdığım gibi, sigortalılık süresi ve primi günü şartlarını da tamamlamanız şart.

Üst Alt