Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası alınan raporları sigorta şirketleri kabul etmiyormuş..?

Hamitsam

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar buradaki bilirkişilere soruyorum hastaneden aldığımız heyet raporuna sigorta şirketleri çoğunlukla kabul etmiyormuş neden kabul etmiyorlar yani kabul etmezlerse mecbur dava açacağız dogru mu sonuçta kalıcı bir sakatlık varsa bu sigorta şirketleri için daha kötü olmaz mı adli tıptan alınan rapor ona itiraz edemezler herhalde bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Hamitsam

Hastane raporunu kabul eden ve hemen ödeme yapan sigorta şirketleri var ama işi yokuşa sürüp adli tıp raporu isteyen sigorta şirketleri de var. Adli tıp raporunu genel kuruldan alırsan kimse itiraz edemez.

iron@ Peki anladım o zaman kaza yapıldığı zaman hastanelerden değil de direk adli tıptan rapor alsak olmaz mı Benim bildiğim kadarıyla dava açarsak Adli Tıp'a sevk ediyormuş Mesela ben hastaneden aldım Ama herhangi bir itiraz gelmedi bu zamana kadar Demek ki kabul edildi diye düşünüyorum Anadolu Sigorta

Kaç ay yada yıl oldu? Normal şartlar da 6 ay yada 2 yıl içinde avukatın trafik sigortasindan bu parayı alır daha net yaz adlı tip a girdin mi ne zaman dava açtın

Hayır ben dava açmadım benim Ayağım kırık 7 tane video var yüzde 24 heyet raporu bütün evrakları sigortaya gönderdik ne istedilerse verdim Şu anda hesaplanmaya gitmiş anlaşarak almayı tercih ettim evrakları gönderelim 2 ayı geçti sigortayı aradım aradığımda size dönüş yapılacaktır diye bilgi veriyorlar

sigorta şirketinin hastane raporunu kabul etmediğini nerden çıkardınız, kimden duydunuz?

rapor usulüne uygunsa şirket kabul edip ödeme yapacaktır. (özel hastaneden alınan raporları genelde kabul etmezler, o raporları anlaşmalı oldukları danışmanlık firmalarına gönderip yeniden değerlendirirler ya da size devlet hastanesine gitmenizi söylerler)

adli tıp kurumundan siz rapor alamazsınız, adli tıp kurumu sadece mahkemelerden gelen talep doğrultusunda inceleme yapar, vatandaş tek başına gidip adli tıp kurumuna başvuramaz.

Ben bu platformda okuduğumuz zaman Hastaneden alınan heyet raporlarında sigorta şirketleri genellikle kabul etmiyorlar diye yazılara rastladım milletin kafası karışıyor o zaman kabul ediyorlarsa bunların kabul ettikleri yerden almamız daha mantıklıdır diye düşündüm Benim de bildiğim adli tıptan dava açılırsa alınır

Hamitsam genellikle ilçe d.hastanesinden alınan raporları kabul etmiyorlar ve itiraz hakkını kullanıyorlar adli tıp ve üniversite hastaneleri raporları için itiraz edemzler ikincisi olay yeri tespit tutanağı tutulmuş da olay adliyeye intikal etmişse mecbur ödemek zorundalar

Üst Alt