Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası bacaklarımdaki hasar ve tazminat hakkı..?

ahmetcakal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
allah herkeze şifa versin inşallah
Bende yaklaşık 3 ay önce trafik kazası yaptım ve kazada %0 kusurum vardı hiç hatam yoktu sağ elde 7 parça dikiş sağ diz kapak patella 6 parça KIRIK ayrılmış KIRIK tel vida ve platin var dizde sol ayak bileği topuga kadar çatlak sağ femur KIRIK platin var kaşimda ve alnımda dikiş ler var yaklaşık 20 gündür fiziğe gidiyorum ama ayak oradayken 70 derece ben kendim 45 i gecemiom dizimin 90 dereceyi geçmesi zor dediler sizce hocam heyete girsem bu yaralanmalara % kaç rapor alabilirim yaşım 26 sikayetcı olmadım kaza allahtan diye

ahmetcakal

Sayın ahmetcakal,

Alacağınız rapor oranının tahmin edilebilmesi mümkün değildir.
MADDİ TAZMİNAT hakkınız; daimi ve geçici iş göremezlik zararınız (tedavi süresine ilişkin kayıp ile kalıcı maluliyet zararınız) bakımından; kusurları oranında, araçların trafik sigortacısına, araç sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için görevli kılınan hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

İyi günler.

Üst Alt