Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ceza davası ne kadar sürer?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben bir trafik kazasına karıştım .ALLAH kimsenın başına vermesin.ben magdur sıfatıyla kamu davasında ilk duruşmada şikayetçi lduumu uzlaşmak ıstedığımı belirttim.lakin karsı taraf kkusurlu olmasına ragmen uzlaşmak istemediğini beyan etti.şimdi ikinci duruşmada oldu tanıklar vardı tanıklar dınlendı.daha sonra hakım bey süphelinın avukatına ek süre istiyor musunuz dedi. -evet dediler tam 5 ay sonraya 3.duruşma attı.burada sormak istediğim 3.durumanın oldugu tarih yaklasık 1 yıl olacak.3 duruşmada hakımın ısteyecegı seyler nelerdır(atıyorum bilirkişi raporu mu ister,kusur oranı nın hesaplanmasını mı ıster ne der)bu kısımda bilgisi olan ,başından mahkeme sürececi geçen arkadaslar aylasırsa sevinirim.
ayrıca ne zaman ceza davası bıter kaç duruşma olur iki yıl vs sürer mi.canım ıyıce sıkılmaya başladı :(
katkılarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım..

Dava açmadanda tazminatınızı alırsınız kalıcı sakatlığının kalmış ise dava 2,5 yıldan aşağı sürmez...

Helinize Teşekkürler katkılarinizdan dolayı

Savcılık aşamasında alınan kusur raporuna itiraz yoksa mahkeme yeniden kusur raporu almadan bitirebiliyor ancak genelde itiraz olduğu için tekrardan kusur raporu alır varsa tanıkları dinler ve davayı sonuçlandırır. Sizin davanız anladığım kadarıyla adli tatile denk geldiği için ileri bir tarihe gün verilmiştir. Ortalama olarak trafik kazalarından kaynaklı ceza davaları 1 yıl gibi bir süreçte bitiyor.

Üst Alt