Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası güvence hesabının yanı sıra alınabilecek tazminat..?

Sena.hnm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2009 yılında otobüs ile yolculuk yaparken kaza geçirdim. Aynı kazada 8 vefat ve 5 sakat kalma oldu. Sakat kalanlardan biri benim.
Kolum koptu onlarca ameliyat sonrası yerine dikildi.tedavi sürecim bittikten sonra %40 engelli olarak hayatıma devam ediyorum.

2011 dava açtık güvence hesabından 175.000 tl para aldık. Dava devam ediyor halen sonuclanmadı. dava sonuçlanınca eksik olan ne kadar daha tazminat alabilirim

Kaza yaptığımda üni öğrencisi idim 2012 de işe başladım 2000 tl ile
doğum 1.1.1988 kaza kusurum sıfır engel oranım %40 sürekli

yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Sena.hnm

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Kaza tarihi 2010 olabilir mi? Çünkü 2009 yılında limit 150.000-TL, 2010 yılında 175.000-TL idi.

Sigorta şirketi limitin üstünde ödeme yapmaz zaten.Siz de anladığım kadarıyla sigorta limitini almışsınız. Eksik olan kısmı sigortadan değil, karşı tarafın kendisinden alabilirsiniz. Buna göre olay tarihinde asgari ücret üzerinden dahi hesaplanma yapılsa 275.000-TL tazminat hakkınız var yaklaşık olarak.

Syg.

Bende daha sonra araştırdım 150.000 tl yazıyor ama kazayı 6.2009 da yaptım tutanaklar ile sabit güvence hesabına başvuruyu 2010 yaptık yatan para 176.500 gibi bişeydi küsurat yanlış olabilir. Bu paranın zorunlu ferdi koltuk sigortası kapsamında verilmiş olabilirmi. Çünkü e-devlet te dava bilgilerinde sigorta şirketi ismi belli kaza yapan otobüsü işleten firmanın ismi belli ve şoförün ismi belli üç kişide davalı durumunda ben davacı durumundayım. Egerki aldığım miktar ferdi koltuk sigortası kapsamında ise dava sonucun da tazminatından indirim yapılmadan tarafıma ödenmesi gerekmiyormu.

Ferdi koltuk sigortası direk şöyle ödeme yapıyor poliçe limiti ve engel oranı neyse direk onun üstünden oran alarak ödeme yapıyor bana öyle yaptılar 150 bin ise oranda 10 ise direk bunun yüzde 10 alıp ödüyor yani 15 bin hem trafi ksigortası hemde ferdi koltuk sigotsından almış olabilirsiniz yada otobüs şirketinden dava dosyanızda hepsi vardır zaten

Merhaba syn @simader

2009 yılında otobüs ile yolculuk yaparken kaza geçirdim. Aynı kazada 8 vefat ve 5 sakat kalma oldu. Sakat kalanlardan biri benim. Kolum koptu onlarca ameliyat sonrası yerine dikildi.tedavi sürecim bittikten sonra %40 engelli olarak hayatıma devam ediyorum.

2011 dava açtık.güvence hesabından 2010 yılında 176.500 tl para aldık. Dava devam ediyor halen sonuclanmadı. dava sonuçlanınca eksik olan ne kadar daha tazminat alabilirim

Kaza yaptığımda üni öğrencisi idim 2012 de işe başladım 2000 tl ile doğum 1.1.1988 kaza kusurum sıfır engel oranım %40 sürekli Dava dosyasında sigorta belli otobüs firması belli sürücü belli ve üçüde davalı konumunda

Güvence hesabından aldığımız para zorunlu ferdi koltuk sigortası kapsamında olabilirmi eğer öyle ise devam eden davadan alacağım tazminattan indirilmemesi gerekiyor diye biliyorum. Çünkü koltuk sigortası can sigortası ve poliçe miktarı kadar direk ödenir.

yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Sena.hnm

Tazminatı alırken bir ibraname imzalamış olmalısınız. Orada net olarak hangi poliçe için ne kadar ödendiği belirtilmiş olmalı. Ferdi kaza sigortası kapsamında ödenecek tazminat, sürekli sakatlık tazminat tutarından veye trafik sigortası teminatından indirilemez, bu konuda haklısınız.

Syg.

Çok zahmet veriyordum değerli zamanınızdan da alıyorum kafamda takılı bir konu daha var . Avkatim ile iletişim sorunu yaşadık söylediğiniz ibranameyi onlar biliyor öğrenmeye çalışayım . Sorum su ki bu kaza sonucunda hem ferdi koltuk sigortası hemde trafik sigortasından ayrı ayrı tazminat hak edermiyim.

Sayın @Sena.hnm,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Yargılaması devam eden davalarla ilgili bilgi verilmesi yasal ve etik olmadığından tarafınıza ayrıntılı bilgi verilmesi mümkün değildir. Genel hukuk ilkelerine ilişkin verilebilecek bilgiler ise şöyledir:

- İş göremezlik/sakatlık tazminatı miktarınız dosya kapsamında yargı kabullerine göre yapılacağından, bu hukuki kabuller bilinmeden tarafımızca hesaplama yapılamaz.
- Otobüs Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası meblağ sigortası türünde olduğundan, ZMMS (Trafik) - Zorunlu Yolcu Taşımacılığı ve İMMS (Kasko) poliçelerindeki zarar sigortası teminatları kapsamında ödenecek tazminattan mahsup edilemez.
- Güvence Hesabı'nın sorumluluğu bazı hallerde gündeme gelmekte olup, en sık karşılaşılan haller;
* Poliçeyi düzenleyen sigorta şirketinin iflas etmiş olması
* Kazaya sebebiyet veren aracın zorunlu sigortalarının bulunmaması (ZMMS veya Zorunlu Koltuk Ferdi)
- Dava dosyanızın tümünün incelenmeden, ne sebeple Güvence Hesabının sorumlu olduğu ve yapılan ödemenin hangi sigorta branşından yapıldığını söylemek mümkün değildir.
- Ferdi kaza sigortası kapsamındaki koltuk sigortası kapsamında;
Ölüm halinde kişi başına teminat limitinin hepsi ödenmektedir.
Sakatlanma halinde ise, ekli ferdi kaza sigortası cetvelinde, gerçekleşen sakatlık için öngörülen oranda tazminat ödemesi yapılmaktadır.

İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Üst Alt