Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası heyet raporum %30. Ne kadar tazminat alırım?

nakres11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
09/08/2017 yılında gecırmıs oldugum kaza sonucu psikiyatrıden ankisiyete teshisi konularak 7 ay sonra heyeten %30 rapor aldım kazadan kusur %75 karsıda %25 bende ve yasım 33 elektrık teknısyenıyım evliyım 2 cocugum var gecen senekı maasım 2250tl idi buna gore nekadar para odemesı sizce?

geçmiş olsun verdiğin değerlerde190 civarı bir rakam alırsın raporun kazadan dolayı iliyet bağı kurulursa kaza önce bir sorunun olmadığı hastane kayıtlarında psikyatri tedavi görmediğin kanıtlanırsa alacağın rakam bu hiç bir aracıya yada avukata gerek kalmadan tazminatını alırsın sigorta şirketine evraklarını gönder süreci beklersin aracıya versen yüzdelik artı kdv avukata versen vekalet yüzdelik artı kdv ayretten elektrik faturasındaki gibi o parası şu parası bu parası adı altında senden para alırlar karar senin geçmiş olsun adres bilmiyorsan sigorta şirketini yaz burdan sana adres tlf yazarım iletişim için

nakres11

hocam piskiyatri oranlarına tazminat vermiyorlar bende alacaktım almadım bunun dışında ortapedik bir sıkıntı olmadı mı kazada oradan rapor alın.

ben sadece ortepedik aldım raporu pikiyatriyi hiç karıştırmadım

@nakres11 @hdoa
psikiatriden alınan rapora da tazminat verilir neden verilmesin.
sakatlık oranı kalıcıysa ve sakatlık ile trafik kazası arasında illiyet bağı kurulabiliyorsa dava açıldığında her şekilde tazminat alınır.

ancak bu olayda, herhangi bir fiziksel sakatlık meydana gelmemesine rağmen, sadece anksiyete nedeniyle %30 sakatlık raporu alınmış, bu durumda kaza ile sakatlık arasında illiyet bağı kurulamayabilir. söz konusu psikolojik rahatsızlığın kazadan sonra oluştuğuna emin misiniz?

Evet cunku heyet raporu trafik kazası sonrası tramva die yazılı yanı daha öncedende hic psikiyatriye gitmedim kaza sonrası gittim ve raporda kaza sonrası tramva ve kısmi düzlme olarak %30 verildi

ücretsiz destek

Valla abi bende söyledim bunu avukata piskiyatriden de alalım diye bana piskiyatri oranalrını sigorta ödemiyor falan dedi almadık biz ben sadece kırıklardan aldım onda da 200 bin tazminat hesaplandı. yani ben hatamı yaptım piskiyatriden oran almayarak. 1 ay sonra duruşma var avukat bu son duruşma olur diyor

hdoa

siz raporu adli tıp kurumundan aldınız sanırım. heyet sizi gördü mü yoksa dosya üzerinden inceleyerek mi rapor yazdı?
normalde adli tıp kurumunda, sizi muayene eden heyetin için psikiatrist yok, bunu özellikle belirtmeniz ve talep etmeniz gerekiyor, hatta bu bile yeterli olmuyor bazen tartışarak heyete psikiatristi zorla ekletiyorsunuz.
bizim davalarımızda, müvekkilin psikiatriden de rapor alma ihtimali varsa (kazadan sonra uyku-konuşma bozukluğu vs. yaşamışsa ya da düzenli olarak psikiatriye gidip ilaç almışsa vs) dosya üzerinden inceleme yapılmasın, müvekkil adli tıbba sevk edilsin ve muayene edilsin diyoruz, muayeneye giderken, müvekkilin yanında bir avukat da bulunuyor, daha önceki psikiatristin yazdığı reçeteleri vs. yanımızda götürüp heyette psikiatrist de olmasını talep ediyoruz, kabul etmezlerse mahkemeden bu konuda yazı alıp, ek rapor için tekrar gönderiyoruz.

sizin dosyada son aşamaya gelinmişse, bunu yapmanız zor, hiçbir hakim aktüer raporu alındıktan sonra sizi kolay kolay tekrar adli tıbba sevk etmez.

Hayır suanda adli tip raporu alınmadı normal tam teşşekülü devlet hastanesinden alındı ve kaza sonrazı duzenli olarak tedavi goruluyor ve 6 ay gectigi icşnde heyete basvurdum ve kazaya baglı tramva olarak rapor aldım daha öncesindede psikiyatri gşrmedim sadece kaza sonrası gittim. Ben sadece ilk konuda yazdıgım gibi %30 ve yas meslek maaşa göre ne alınır bunuögrenmek istiyorum adli tip icin 18 ay dolması gerek bunuda biliyorum ben meblag ogrenmek icin actım konuyu

nakres11
üstteki cevabı size değil, hdoa'ya yazdım.

sizin dosyada sigorta şirketinin %30 sakatlığı kabul edeceğini sanmıyorum. kazada bir yakınınızı kaybetmediniz, fiziksel bir sakatlık da yok ama %30 psikiatriden alınan bir rapor var. dosyaya şüpheyle yaklaşacaklardır, tazminat ödemekten kaçınırlar, dava açın derler.

Dava zaten acık. Kazalarda illa fızıksel magdurıyet olması gerekmez ruhsal magdurıyette gecerli bence kol bacak kopmasına gerek yok

Benim yazdığım cevapta, illa fiziksel bir mağduriyet olmalı, ruhsal rahatsızlık geçersiz, kol bacak kopmasına gerek var yazmıyor zaten. Benim cevabı bir kere daha okuyun. Bir de soru sorarken her şeyi tam olarak yazın, dava açmış olduğunuzu ve davanın devam ettiğini şimdi yazmışsınız. Davanız devam ediyorsa elinizdeki raporun hiçbir hükmü yok, mahkeme sizi adli tıp kurumuna sevk edecektir, sakatlık oranını da orası tespit edecektir.

Bencensiz avukat degüştirin ben adli tip olmadan suana kadar para aldım ben üstüne basa basa sordugum tek soru %30 ve yas meslek maas la alımabilcek meblagımsordum alabilirmiyim die sormadım alıcami ben biliyorum savas trafik kazasi iş meslek hastlıkları anksiyete girer araştırın insanları yamlış yönlendirmeyin kaza sonunankiyete raporu alan be daha once psikiyatriye gitmeyen herkz kaza sonrası bu raporu alırsa para alır herkezin bilgisine bana sadece odenec3k meblag rakamı lazım.

Hasar danısmanlıkla degil avukatlarla çalışın bu işlerde yoksa 100bin alacagını rakam 40bine düşer vekaletler avukata olucak arkadaslar hasar danısmadıki ahmet mehmete degil

ücretsiz destek

Adli tıpa gidip muhayene oldum fakat piskiyatriyi söylemedim ben. bacağımdaki kırıklardan oran aldım şimdiki aşama duruşma devam ediyor bilir kişi tazminatı hesapladı abi bu durumda itiraz etsek nasıl olur veya değer mi tüm bunlara çünkü çok uzun sürüyor tekrardan rapor almak vs vs. 1 ay sonra duruşma var avukat bu son olur diyor parayı yatırırlar diyor. kazadan sonra piskiyatrı gidip uzun bir süre ilçlı tedavi gördüm bu arada.

hdoa

aktüer raporu geldikten sonra adli tıp raporuna itiraz edip, ek rapor almak ve dosyayı 1 sene önceki haline döndürmek zor. siz genel olarak rapora itirazınızı yapın, dava değerini artırın, fazlaya ilişkin haklarınızı da saklı tutun.

sonra istinaf ve yargıtay aşamasında, adli tıp kurumundan verilen raporun yanlış olduğunu, psikiyatristten almış olduğunuz evrakın incelenmediğini söyleyip karara itiraz edersiniz.

sigorta şirketi karara itiraz etmezse, paranızı yatırır, böylece hem 200 bini almış hem de fazlası için çabalamış olursunuz.

kaza sonrasında yaşadığınız ruhsal durumlarınızı belgelendirirseniz elbet alınabilir raporunuza etki sağlayabilir. Kazadan sonra kullanılan ilaç dökümanları gibi ancak bunun kalıcılık durumu olmayabilir verilen raporda.

A.G Hasar Takip ve D

Kalıcı olmadıgı zaman ödeme yapılmazmı? Yada sonucta kalıcıda olmasa rapor bir magduriyet var ortada psikiolojik olarak bunun icinde bir ödeme yapılmıyormu.?

Psikiyatriye ödeme yapılmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hastane raporu olmaz. Adli tıp raporu geçerlidir ve psikoloji için verilen oranlar geçersizdir tazminat ödemesi yoktur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

canengin

Yaralanmalı trafik kazalarında, yaralanma sebebiyle harcanacak giderler, geçici iş göremezlik hali, tedavi süresi gibi faktörler hesaba dâhil edilir. Uzvu kaybetme ve felç olma gibi kalıcı hasarlı trafik kazalarında kayıplarının çalışma hayatlarına ne derece engel olduğu, yakınlarının bu durumdan maddi anlamda ne kadar etkileneceği ve kalıcı zarara uğrayan mağdurun psikolojik sağlık kaybı da göz önüne alınarak trafik kaza tazminatı miktarı belirlenir. Söz konusu faktörler göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık olarak 225.000 TL'ye kadar trafik kazası tazminatı almak mümkündür.

Bu yazıyı mapfre sigorta sırketi sitesinden alıntı yaparak yazdım burada okursanız PSİKOLOJİK SAGLIK KAYBI DA GÖZ ONÜNE ALINARAK yazıyor. Demmek alınıyor.

Hastanede kaldığı süre boyunca psikiyatrik tedavi gördüyse eğer bunlara ilişkin raporlarla birlikte tazminat alınabilir.

A.G Hasar Takip ve D

üstat benim dava sona gelindi geçen hafat duruşma vardı son duruşma oldu mahkeme kabul etti karşı taraf temyize gitmez ise parayı alıcam ben bu durumda ne yapabilirim sadece ortapedik raporumla alıyorum tazminatı piskiyatriyi vermiyorlar para diye söylemdim rapor alırken ama hala piskiyatrik tedavi görüyorum 2 yıldır kazayı yapalı 4 yıl oldu

psikiyatri ile ilgili tedavilerini mahkemeye bildirmen ve tekrar rapor alman gerekiyor dava sonuna gelindiyse para kesinleştikten sonra tekrar dava açamazsınız.

karşı taraf temyize gitmezse, hakim de gerekçeli kararı hızlı bir şekilde yazarsa, paranızı 1 aya kadar alırsınız.

psikolojik sakatlık için de belirli şartlar sağlanmışsa ikinci bir dava açma şansınız var, ama önce bu davanın kesinleşmesi lazım.

psikolojik sakatlık için, karşı tarafın temyize gidip gitmeme durumuna göre yolunuzu çizeceksiniz. şimdi biraz yoğunum, yapmanız gerekenleri daha sonra ayrıntılı bir şekilde buraya yazarım.

ücretsiz destek

Allah razı olsun abi. Bu durum çok kafamı karıştırıyordu maalesef eksik bilgilendirildiğim için piskiyatrik sorunumu söylemedim adli tıptan rapor alırken uğraşmadım yani ama yaklaşık 2 yıldır ilaçlı ve aynı zamanda haftada 1 piskologla yüz yüze tedavi görüyorum piskiyatriden.

kazayı yapalı 4 yıl oldu tam (2014) te yaptım 2 yıldır da piskiyatriden tedavi görüyorum. Aslında adli tıpa muheyene olmaya giderken pikiyatriden bir rapor alıp onuda götürmüştüm ama ordakiler bana piskiyatriyede çıkmak istiyorsan onun içinde ayrı bir gün randuvu verip piskiyatri doktoru tarafındna değerlendirileceksin demişti ama dediğim gibi eksik bilgilendirildiğim için uğraşmadım.

Şunki durum bana denilen :''mahkeme kabul etti karşı taraf temyize gitmezse 50 gün içinde yatırırlar parayı temyize giderlerse 1-2 yıl daha uzar ama yasal faiz işler'' denildi 50 güne kadar belli olur herşey dedi. avukat sanırım şimdi icra başlatacakmış. ben temyize gidilmesini istemiyorum abi çünkü 1-2 yıl daha uzaması demek bana zarar demek çünkü TL- DOLAR karşısında sürekli değer kaybediyor örneğin 2 yıl önce 100 bin teleye alabildiğimiz bir otomabil şimdi alamıyoruz 2 katı pağlandı ve pahalanıyor herşey. yasal faiz işliyor evet ama yasal faiz bu zararı karşılamıyor yüzde 9 yasal faiz az TL KUR karşısında çok daha fazla değer kaybediyor ve yasal faizden gelen para bunu karşılamıyor. Eğer temyize giderlerse ne yapabilirmi abi dava 2015.5 ayında açıldı yani şuan tam 3.5 yıllık yasal faiz var.

E devletten baktığımda yeni duruşma günü verilmemiş. birde abi davalı olarak ikitane şirket görünüyor biri AXA SİGORTA diğeri ALLİANZ SİGORTA fakat sadece ALLİANZ SİGORANIN avukatları var öyle gözüküyor

Benimde bir sorum olacak arkadaşlar ben iş kazası geçirdim oran daha çıkmadı izmir sağlık kurulu tekrar tetkik istedi doktor rapor yazmadı aynı muayeneyi cd ye atıp göndeririz dediler ara karar oldu dedi polokilinik şefliği 3 parmak ampute oldu 2-3-4. parmaklar serçe parmağından kısa kaldı 2-2,5mm sağ el buna kaç oran gelir pansuman yapan hemşire 33 felan olur dedi bu işle uğraşan avukat 25 den aşağı olmaz dedi bilen bir arkadaş bilgilendirebilir mi teşekkürler şimdiden

Üst Alt