Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası işlemler nedir?

oktay_ermis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar saygılar

Değerli bilirkişi dostlarım sizlere bir sorum olacak lütfen yardımcı olunuz şimdiden teşekkür ederim.

Ben 03.12.2013 tarihinde ankarada kamu görevlisi olarak motosikletle görev yaparken tali yoldan çıkan bir araça çarptım. Kaza sonucu tutulan kaza tutanağında bütün hata karşı tarafa verildi. Kazada sağ kolum dirseğinden çıktı ve aynı yerden parça kopararak kemiği kırdı ayrıca bileğimin ucunuda kırdı (radius kemiğinin ucu). Kaza sonucu adli rapor aldım ve raporda 'orta derece hayati tehlike yazıyor'. Kazayla ilgili gazi hastanesinden 6 hafta ve 6 hafta olmak üzere 90 gün rapor aldım. Bu raporun son 20 günü fiziktedavi ile geçti. Daha sonrada işime geri döndüm. Ortalama maaşım 2800 tl. Yaşım 28. Şuan üzerinden 6 ay geçti. Sağ kolumda ciddi derecede güç kaybı ve hareket kısıtlılığı oldu. Ama henüz bununla ilgili herhangibir yerden rapor almadım. Kazayla ilgili ceza davası haZiranda. Konuyla ilgili birçok kişi avukat vs ile görüştüysemde hepsi farklı cevaplar verdiler. şimdi sorularım şu şekilde

1- malıliyet raporu almak için 1 yıl beklemem gerektiği söylendi böyle birley var mı? Sonuçta ben artık işe başladım çalışıyorum maluliyet raporunu alabilir miyim?

2- raporu tedavi gördüğüm gazi hastanesinden alabilirmiyim?

3- evrakları toparlayıp direk olarak sigarta şirketine kendimiz göndersek oluyor mu?

4- sigorta şirketine evrakları yollamak için ceza davasının sonucunu beklemem gerekiyor mu?

5- Karşı taraf beni ölümden döndürmesine rapmen bir kez bile aramadığı için manevi tazminat davasıda açıcam bunun için ceza davasının sonucunu beklemem gerektiğini biliyorum ama bu manevi tazminat davasını siortayla işim bittikten sonra mı başlatayım yoksa herhangibir alakası olmadığı için ceza davasından hemen sonra başlatabilir miyim.?

6- sigorta şirketine gönderilecek olan evraklar nelerdir?

Herkese şimdiden teşekkür ederim saygılarımı sunarım

1-1 yıl iyileşme süresi olarak kabul edilir , uzuv kaybı olursa 1 yıl beklemeye gerek yoktur, 1 yıldan önce alınan raporları sigorta şirketleri genelde kabul etmezler.
2-raporu tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya devlet üniversitesi hastanesinden alabilirsin
3-evet kendin gönderebilirsin
4-beklemen gerekmez
5-manevi tazminat davasını sigortayla işin bitmeden açabilirsin hatta yapacağın en doğru hareket hemen karşı arabanın ruhsat sahibine ve ayrıysa sürücüye maddi ve manevi, sigorta şirketinede maddi tazminat davası açmandır, dava tarihi itibarıyla temerrüde düşmüş olurlar, dava devam ederken sigortayla anlaşma yoluna gidebilirsin
6-aşağıdaki konuyu incele

trafik-sigortasindan-tazminat-almak

Gecmis olsun. Maluliyet raporu icin bir sure yoktur. Fakat tedavinin tamamlanmasi gerekmektedir. Eger tedaviniz tamamlandi ve kalici hasar var ise, bence maddi tazminatiniz icin sigorta sirketine muracaat edin. Yine hemen manevi tazminat icin dava acmaniz gerekiyor. Davanizi hemen acin. Mahkeme sizin maluliyetinizin tespiti icin sizi Adli Tip Kurumuna sevkedecek. Ordan gelecek maluliyet oraniniza gore manevi tazminat alacaksiniz. Davayi hemen acin. Cunku Adli Tip icin 1 yila yakin sure bekliyorsunuz. Ayrica dava acip kazaya karisan araca ihtiyati tedbir koydurun. Yoksa karsi taraf mal kacirabilir. Tazminat kazansaniz da, parayi tahsil edemeyebilirsiniz. Butun bu hususlar cok ayrintili isler. Bence bulundugunuz sehirde bir avukat bulun. Tekrar gecmis olsun. Allah sifa versin.

Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim

İlk cevaba göre konuşuyorum şimdi ben gidip maluliyet raporumu alayım mı yoksa 1 yılın dolmasını bekleyeyim mi. Tedavim bitti sonuçta herhangibir tedavi görmüyorum şuan.

Karşı trafa Manevi tazminat için illaki bir avukat tutucam ama sigorta içinde avukat tutmama gerek var mıki. Şimdi sigorta şirketine başvuru bana çok kolay geldi benim zaten çoğu evrakım hazır sadece maluliyet raporu falan alıcam. Şimdi bu kadar basit bişey için avukatlar %20 istiyorlar. Eğer sigortayla anlaşmazlığa düşersem avukat tutmam daha mantıklı olmaz mı?

Birde benim kazadan sonra aldığım kati rapor ne işe yarayacak ki. ''Orta derece hayati tehlike'' verilen kati rapor.

Bana daha net cevap verirseniz daha iyi olur. Yani maluliyet için başvurayım mı evrakları toplayıp sigortaya göndereyimmi

Evraklari toplayip sigortaya muracaatinizi yapin. Mahkeme size tazminat vermek icin sizin ugradiginiz zarari tespit etmek zorunda. Bu yuzden tum tedavi kayitlarinizi toplayip adli tiptan rapor aldiriyor. Bu raporda % olarak maluliyetiniz belirtiliyor. Avukat dava asamasinda gerekli. Sigorta asamasinda olmasa da olur. Ama her zaman uzman birisiyle hareket etmenizde fayda var. Tabi yine de takdir sizin.

İşte sıkıntı burdan kaynaklanıyor sigorta şirketi benim raporumu 1 yıl dolmadığı için kabul etmeyeceğini söylediniz o zaman benim evrakları toplayıp sigortaya müracaat etmem bi işe yaramazki. Benim kafamı en çok kurcalayan bu 1 yıl meselesi ist. Da bir arkadaşım beklemen lazım dedi diğer herkes gerek yok diyor hemen raporunu alabilirsin diyor.

Birde ben şimdi hastaneye ne diye başvurucam neresine gidicem hangi böşümüne

Birde birkaç yerde görmüştüm bu işlemler kazadan engeç 1 yıl içinde açılmalıdır diyor. Yani sanırım zaman aşımı 1 yıl.

Valla kimse kusura bakmasın ama o kadar saçma sapan hukuk düzenimiz var ki kimsenin dediği diğerini tam olarak tıtmuyor. Herkes bilgi verirken açık kapı bırakarak konuşuyor. Yani sonuç hüsran olursa ben .....bilirsin demiştim kesin demedim diyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla.

Birdürü sıkıntı yaşadım ölümden döndüm birde bu işlerle uğraşıyorum.

(Birdürü sıkıntı yaşadım ölümden döndüm birde bu işlerle uğraşıyorum.) demişsin arkadaşım.
uğraşmazsan kimse sana durup dururken para vermez, uğraşmak istemiyorsan veya yorulmak istemiyorsan hukuki destek alırsın senin yerine avukat takip eder, sen hem avukata para vermek istemiyon, hemde uğraşmak istemiyon , nasıl olacak bu iş.
sen vakit kaybetmeden hepsine davanı aç , bir kısmını kendim halledeyim halledemediğim kısmı içinde avukat tutayım diye düşünürsen avukatlar fazla yanaşmaz bu işe.

Haklısın ama dostum kimse kesin bilgi vermiyorki

Ben o zaman gidip hemen maluliyet raporumu alayım doğrumu

geçmiş olsun oktay bey izlemen gereken yol önce tedavin bitecek 1 yılı doldurduktan sonra sağlık kurulundan alacağin raporla sigorta şirketine başvuracaksin devlete çalışan olduğun için alacağın rapor için sende başvursan avukatta başvursa yada bir caminin önünde bir dilenciye başvuruyu yaptirsan alacağin tazminat aynidir.tek rakamdir.geriye kalir manevi tazminat oda maddi tazminatın yarısıdır.

İbrahim bey kafam burda karışıyor işte yukarıdada okuduysanız bazı arkadaşlar 1 yıl beklemene gerek yok diyor bazı arkadaşlarda 1 yıl beklemen şart diyor. Bunu bir türlü tam sonuca bağlayamadık. Benim tedavim bitti bitelide çok oldu işime geri döndüm. Burdada bir sıkıntım var. Diyelimki bekliyelim 1 yıl. Ama bunu beklerken tekrar kaza geldi başıma aynı kolum kırıldı platin konuldu vs vs. Bu sefer nasıl olacakki. Ben sürekli kaza ile burun buruna çalışıyorum. O zaman 1 yıl sonunda nasıl olacak ki.

Saygılarımı sunarım

kaza yapmissan işlem yapmak istiyorsan aklına takılan soru işaretlerine cewvap bulmak için çağrı ver görüşelim işlemin için ankarada bulunan en iyilerle irtibatini sağlayim en kısa sürede sonuca gidersin selamlar iyi aksamlar

Dün ceza davası vardı hakim karşı tarafa 5ay hapis ve 3 ay ehliyetine el koyma cezası verdi. Bu ağır cezaymış. Sanırım şimdi iş yerimede nakti tazminat için başvurabilirim. Birde cevap yazan arkadaşlarında hepsine tşk ederim. Anladığım kadarıyla 1 yıl beklememe gerek yok. Siz değerli hukuk adamlarına güvenerek maluliyet oranı için başvurumu yapıcam. Burdada hangi hastaneyi tavsiye edersiniz acaba.

manevi tazminatın maddi tazminatın yarısı olduğuna dair yeni bir kanun hükmü mü oluşturdunuz acaba ?

Valla abicim bende 12.2013 aralık ayında trafik kazası yaptım hatalı sollama yaparak benim şeridime girdi ve bacaklarımın kırılmasına araç içi sıkışmama neden oldu ameliyat oldum bi hasar danışmanlık firmasına vekalet verdim bu yıl aralık ayında heyete giricem sonuç ne çıkarsa sözleştiğimiz gibi tazminatın %20 sini sigorta şirketine tahsil edicem

heyet raporunu özel hastaneler veya şişli etfal devlet hastanesi ve ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi veriyor

bu durumda bana yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

Üst Alt