Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası kazandığım tazminat miktarı ve faiz hesaplaması..?

ugurkotan1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm ben 34 yaşındayım %30 raporum var.2yıl önce trafik kazası geçirdim asgari ücret üzerinden maaş bodrom vardı.mahkemem 2yıldır devam edio bitmek üzere aktüer hesaplamasında 66000 lira bir rakam çıktı.kazada kusur oranım%20 birinci sorum rakam bana az geldi bana en az 90000 lira alırsın dediler sigorta şirketleri ama ben avukat tutdum bukadar çıktı.ikinci sorum bu miktarı %kaç aylık faiziyle alırım.üçüncü sorum mağdur kaldım para kaç gün içinde hesaba yatar.ve kimin hesabına avukatınmı benimmi hesabıma beni aytdınlatırsanız sevinirim.tşkler.

peki ne zaman sonuclanacak kesin olarak ve mahkme tarihin net olarak ne zman bılgı verırsenız sevınırım cunku bende mahkeme kararı beklıyorum ?

ugurkotan

Sayın Uğur Kotan,

Yargılaması devam eden bir dava hakkında, dava dosyasının içeriği görülmeden yorum yapmak etik olmamaktadır.

Genel bilgi olarak ise;
Lehinize hükmedilecek tazminata, sigorta şirketine geçerli şekilde yapılmış başvuruyu takip eden 8 iş günü sonrasından itibaren YILLIK %9 oranında faiz işletilecektir.
Eğer sigorta şirketi ile aranızda her hangi bir sulh protokolü ile uzlaşma sağlanmaz ise; mahkemenin karar vermesini beklemeniz gerekecektir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra ise karar avukatınız tarafından icraya konulacak ve para önce icra dosyasına yatacak, oradan da avukatınıza aktarılacaktır.

İyi günler dileriz

Eğer dava açmadan önce sigorta şirketine basvurmadiysan dava tarihi, davadan önce sigortaya basvurduysan basvurundan 8 gün sonrasında faiz işler.

enes75

hayır davayı actık ve sigorta şirketine herhangi bir basvuruda bulunmadık davamız acılalı 1 sene oldu davamız devam ediyor şu anda o zaman benim anladığım kadarıyla davayla beraber faizimiz işliyor değilmi?

Davadan önce sigortaya başvuru yapmadıysanız evet dava tarihinden itibaren yasal faiz hesaplanıyor.

Üst Alt