Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası manevi tazminat nasil alinir?

larnas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2014 trafik kazam oldu. Elmacik kemiğin kirildi bilek ile dirsek arasında kolum kirildi ayagim uç yerden kırıldı
Yuksek lisansim vardi ayrıca lisans eğitimim vardi iki dönemdir gidemiyorum. Öğretmenim isimfden ve sosyal hattan kopugum yuruyemiyorum. Ailemin çektiği izdirap arti oldu.

1- Manevi tazminatla ilgili hangi avukatla konusam tas catlasa 5-10 bini geçmez uğraşmaya değmez vazgeç dediler bi şey cikmaz dediler. Karsi tarafin mal varligi yoksa tahsilat yapilmaz ödemezse hapse bile girmez uğraşma diyor avukatlar bu gerçek mi manevi bu kadar az mi uğraşmaya değmeyecek kadar

2- kazada bende kiriklar arkadasimda kalp damari girildi kalcada kiriklar var diğer arkadaştan kirik yok kol ve bacaklarda dikişler var şikayetciyiz ama avukatlar ceza alsabile 5 yol sonraya ertelenir hapse girmez diyorlar bu mümkün mu

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Evet maalesef manevi tazminatlar da meblalar çok yüksek olmadığı gibi süreçte uzun oluyor ve karşıdan alamama gibi durumlarla sıksık karşılaşılıyor.Kaza nasıl oldu bilgi verirmisiniz.Maddi tazminat başvurusunda da bulunun

Ağrıdan yüksek lisans kaydından dönüyordum. Karşıdaki öküz hatalı sollama yaptı tüm iyi ikazlarıma rağmen solamaya devam etti ve geldi çarptı araba pert oldu. Arabadaki herkes yaralandı kırık var polisin tuttuğu tutanakta karşı taraf asli kusurlu benim ise hiç bir kusurumun olmadığı aynı bu şekilde yazıyor

Sigorta şirketlerinden kusur oranında ücret talep edebilirsiniz.

sayın larnas ilk yazdıklarınızın hepsi gerçek ve ne yazıkkide doğru.Trafik kazasından dolayı size çarpan aracın şöförü ne yazıkki dava sonucunda ceza alsa bile içerde yatacağı süre bikaç aydır sonra ise alacağı ceza 5 yıl sonraya ertelenecektir ama geçmişinde her hangi adli bir olayı var ise o zaman ceza alabilir.O kişiye vereceğiniz en iyi ceza manevi tazminat davasını açmanızdır süreç uzun sürsedeyılmayın sakın.Kaza esnasında alkol veya trafik sigorta poliçesi yoksa size çarpan aracın o zaman da onlar için sıkıntılı bi durum ortaya çıkar.Başka bilgi almak isterseniz veya sorularınız varsa cevap verebilirim.Siz şuanda sağlığınız la ilgilenin başka bişey düşünmeyin önünüzdeki süreç uzun ve hakkınızı aramanız için yeterli zamanınız bolca var.İyi günler

Timaf42 verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim diyelim ki Ma'nevi tazminatın sonunda 10 bin ₺ hükmedildi karşı taraf bunu ödemezse ne yapilabilir

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer kusurlu aracın ihtiyari mali mesuliyet sigortası yani KASKO'su varsa bundaki teminatlara bakmak gerekir. Çoğu KASKO poliçesinde artık manevi tazminat teminatı da yer almaktadır. Eğer teminat var ise sorumlu kişi/kişilere karşı manevi tazminat davası açıp kazandığınıza dair mahkeme ilamını ilgili sigorta şirketine sunarsanız sigorta şirketi hükmedilen manevi tazminatı poliçedeki teminat limiti dahilinde öder.

Saygılarımla

Av Mustafa isimli üyenin verdiği eksik bilgiyi Analiz Hukuk gayet iyi biçimde tamamlamış. Kasko poliçelerinin birçoğu artık manevi tazminat klozu içeriyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz derneğimize ulaşabilir ve ücretsiz destek alabilirsiniz.
Geçmiş olsun.

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun maddi tazminatı sigorta şirketi veriyor karsinin kaskosu yok sadece siigortasi var

-8 ay oldu hala ceza davası açılmadı araştırma aşamasında diyorlar yani olayın bu kadar uzun sürmesi ve açılmaması şüpheli değil mi dava açıldığında takipsizlik kararı verip davanın düşme ihtimali var mi sizce?

-manevi tazminat için ceza davasının sonuclanmasinin beklenilmesi gerekiyor mu yani 8 ay oldu ceza davası açılmadı simdi istenirse manevi tazminatı da açabilir miyiz?

Av. Mustafa bey biz 3 kişiyiz kazada yaralanan hepimiz şikayetçi olsak bile mi ceza kararı 5 yıl sonraya ertelenir

larnas

Bizim arabaya çarptı çocuk ve ben 35 gün Yoğun bakımda komada yattım.Çocuğun ceza davası sonucu aldığı ceza şu.Hakim çocuğa sana en ağır cezayı veriyorum dedi ve 1 yıl hapis cezası verdi.Ama bunu 5 yıl erteletti sabıkası olmadığı için.

Dostum davanın bu kadar süre açılmaması normal sayılabilir sonuçta dosyada tutuklu yok normal ancak tabıkı dosyanın savcısyla avukatınız veya siz gidip davanın bır an once açılması için konuşun dava açılacaktır mutlaka açılmama gibi bir durum yok yalnız şikayetçı olmadıysanız o zaman kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir ama şkayetcıysenız enınde sonunda dava açılacak rahat olun büyük ihtimalle sanığın cezası hagb veya erteleme cıkacak yanı bir nevı ceza almayacak :)

Trafik kazası

Ağustos 2014 te trafik kazası geçirdim. Emniyet raporunda karşı taraf 100'de 100 suçlu bulundu. Şimdi suçlu olana manevi tazminat açmak istersek dava açıldığı andan itibaren mi taşınmaz mallarına tedbir koyabiliriz yoksa davanın açıldığı tarihten önce kazanın olduğu tarihten

larnas

Sayın Larnas,
Mal kaçırma amacıyla gerçekleştirilen kötüniyetli satışlar hakkında, ayrı olarak, muvazaaya dayalı tescilin iptali davası açılması gerekmektedir. Kazadan sonraki bir dönemde, siz manevi tazminat davası açmadan önce dahi yapılmış satışları ancak bu dava ile iptal ettirebilirsiniz.

Ayrıca, siz dava açıp tedbir alana kadar geçecek sürede, mal kaçırmaların engellenmesi için, mevcut ceza davası kapsamında mallara tedbir konulmasını istemeniz gerekirdi.

İyi günler

Üst Alt