Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ölüm ve cismani zarar mahkemesi sonuçları ne olur?

mehmet2358

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb Arkadaşlar Öncelikle Herkeze Allah'tan Şifa vermesini temenni ediyorum. Vefat eden kişilerin yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.
Arkadaşlar Benim Babamın Başına Talihsiz bir ''TRAFİK KAZASI'' Geldi. Kendisi çok şükür iyi ama eskisi gibi değil. Kaza 02 Nisan 2016'da gerçekleşti Başında ve kaburga kemiklerinde kırılmalar Söz konusu oldu. Başına aldığı darbe sonucu çatlak ve göcük oluştu vs vs.

Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesinden %62 hasar raporu verildi.
Kendisi Kaza esnasında 49 yaşında idi
Polis Tutanağında %25 babam, %75 karşı taraf Suçlu bulundu.
Evli 2 Çocuk babası yaşları 25 ve 22 çocuklarının
Karsı tarafın arkadan çarpmış olduğu durumda 300 promil alkol uyuşturucu ve ehliyetine daha önceden 10 yıllığına el konulduğunu biliyoruz. Araç kendisine ait değilmiş abisinin ve trafik sigortası var aracın.
Babam 2000 tl maaş alıp SSK lı olarak çalışıyordu fakat 1500 tl si bankadan alınıyormuş resmi olarak.
Ceza mahkemesi devam etmekte 2 duruşma yapıldı 3. duruşma bu eylül ayında. Şirket avukatı kazanın üstünden uzun bi zaman geçtikten sonra Ölüm ve Cismani zarar sebebiyle tazminat davasını açmış. Yani Kaza 02 Nisan 2016'da gerçekleşti. Tazminat davası 20 Şubat 2017'de açılmış, 11 Temmuz 2017'de tazminat davasının ilk duruşması olacak. Sizce neler olacak ne kadar bir bedel ile hakkımızı bir nebze olsun alabiliriz. Tavsiyelerinizi Bekliyorum. Lütfen Öneri ve bilginizi esirgemeyiniz. Ayrıca Dava hem karşı tarafa hemde sigorta şirketine açılmış görülüyor. Hiçbir şekilde sigorta şirketinden bir teklifte almış değiliz bizde gitmedik avukata emanet ettiğimiz için

mahkeme sureci sıgorta acısından uzun surer ama sonunda parayı alırsın ne kadar alacagın burdakı arkadaşlar yazar... Iyı bı para alırsın ...bana kalsa sıgortayı mahkemeye vermek enson iştir keske işi bılen bir avukat bulsaydın...sigortaya evrakları verseydın 3 ayda paranı alırdın

mandreyam

Önerilerin İçin Teşekkür Ederim. Avukat Şirkete bağlı olduğu için ne bizim bir fikrimizi aldılar ne de biz bir fikir sunduk. Biraz sağlamcı olabilir. Yada Hastane masraflarına kadar herşeyi almak için de yapmış olabilir.

Geçmiş olsun öncelikle,

Babanızın 1967 doğumlu olduğunu varsayarak, asgari ücret üstünden, %62 maluliyete göre yaklaşık 165-170.000-TL civarı tazminat hakkınız olur.

Gelir durumu 2.000-TL net olsa 200-210.000-TL olurdu.

Syg.

Benim tazminat davası tam 3 yıl 10 gün oldu,yine ertelendi hemde taaaaa Kasım ayı yani 4,5 ay sonrasına.

Türkiye'de adalet karınca misali.

1- gelirin asgari ücret olmadığını, 2000 TL olduğunu iddia edin, bu hususta tanık dinletin ve ayrıca ilgili meslek odalarına yazı yazılarak ücret araştırması yapılmasını isteyin. sonraki duruşmalarda da yapılır, daha sonra yazılı olarak isteriz vs demeyin ilk duruşmada mutlaka belirtin.

2- kusur oranına itiraz edin, adamın arkadan çarptığını, alkollü olduğunu, %100 kusurlu olduğunu söyleyin. bunda da sonraki duruşmalarda da yapılır, daha sonra yazılı olarak isteriz vs demeyin ilk duruşmada mutlaka belirtin.

bunlar dışında, yaş, bakiye ömür tablosu, sakatlık oranı vs. konularda zaten yapabileceğiniz bir şey yok, karşı tarafın kusurunu ve maaşınızı yüksek göstermeye çalışın. davanın ne kadar süreceği belli olmaz, en iyi ihtimalle 1,5-2 sene sürer. ama sakatlık oranının tespiti için adli tıbba sevk edildiğinizde ordaki doktorlar "hastanın iyileşme ihtimali var 1 sene sonra tekrar gelin derse sizin dava 4 seneye de uzayabilir.

babanız şu an çalışamıyorsa, borçlar kanunu 76. maddesi gereğince geçici ödeme de talep edin.

"Şirket avukatı kazanın üstünden uzun bi zaman geçtikten sonra Ölüm ve Cismani zarar sebebiyle tazminat davasını açmış" demişsiniz, bunu anlamadım hangi şirketin avukatı açmış? sizin adınıza dava açan kişi sizden vekalet almışdır, o artık şirket avukatı değil sizin avukatınızdır.

ücretsiz destek

Paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Çok önemli meselelere değindiniz. Ben sebep olarak 2016 yılında sigorta şirketlerinin üst sınır limitinin 290-295 BİN TL tam emin değilim. Olduğunu 2017 de bu rakam 330 BİN TL ye çıkarıldığını okumuş duymuştum. Bu yüzden geç açmış olabilir.

kaza tarihindeki teminat limiti esas alınır, davanın ne zaman açıldığının veya sonuçlandığının bir önemi yok, kaza tarihindeki teminat limiti ne kadarsa en fazla o kadar tazminat alabilirsiniz.
avukatınız; ceza davasının sonucunu beklemiş olabilir ya da eksik bir takım belgeleri toplamak istemiş olabilir. geç açmışsa bir bildiği vardır.
(avukatı kendinizin bulduğunu ve hasar takip şirketleri tarafından yönlendirilmediğinizi varsayıyorum.)

@enes75
Bugünkü duruşmam yine ertelendi!! Mart 2018 tarihine hemde!!!
Mahkemelerde sürünmek bu olsa gerek

Merhaba 04 2016 yılında mobiletle anayol uzerinde haraket halindeyken ara yoldan çıkan sarhoş sürücü çarpması sonucunda araç sürücüsü %100 kusurlu bulundu ehliyetine el konuldu daha öncede alkolden dolayı ehliyetine el konulmuş olaydan sonra kamu davası başladı bu arada bizde tazminat davası açtık. Kamu davası şahısa 1 yıl hapis 8000 tl para cezası verdi dosya hala yargıtayda. Sormak istediğim asıl konu:şahsi olarak 06.2016 yılında açmış olduğumuz tazminat davası 1.5 yıl sonuda tamamlandı davayı kazandık yanlız dava dosyası istinafta olarak gözüküyor

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 26. Hukuk Dairesi

Ön İnceleme İçin Atama Bekliyor şeklinde duruyor dava açılalı yaklaşık 2 yıl oldu istinaf nedir mahkeme ne zaman sonuçlanır.

Annemin kazadan sonra %15 özürlü raporu verildi.

Alacağı tutar nekadar olur.

Annem 54 yaşında kaza olduğunda 52 yaşındaydı.

Mahkeme dosyasında 45 bin tl miktar yazmaktadır. Konu hakkında yardımlarınızi bekliyorum teşekkürler.

Üst Alt