Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası oluşan kayıp oranı ile ilgili heyet eksik oran veriyor!?

samedo63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim merhabalar.Bir konu hakkında bilginize ihtiyacım vardı konuyu nereye açacagımıda bilemedim yanlış açtıysam mazur görün.

Annem yaklaşık 1 yıl önce trafik kazası geçirdi kaldırımda yürürken araba çarptı karşı taraf % 100 kusurlu
kazdan sonra iki ayağındada diz kapaklarının altından çok ciddi kırıklar ve belinde omurilik çokme kırığı oluştu ayaklarına 32 tane vida takıldı
şuan durumu daha iyi çokşükür koltuk degnekleriyle yürüyebiliyor ama ayağı aksıyor ve belindeki çökmeden dolayı oturur vaziyette fazla duramıyor.
Mahkeme ve tazminat süreci için heyete girdik sadece ortopedik açıdan % 8 oran verildi belindeki sorun için herhangi bir beyin cerrahi muayenesine göndermediler heyet branşlarında yoktu,
şimdi oran çok düşük olduğu tazminat tutarı 10 15 binlira bir tutar çıkıyor ama annemin durumu rapordaki orandan daha ciddi keşke gerçektende öyle olsaydı ama ne yazıkki öyle degil

şimdi bu orana göre çıkan tutar doğrumudur veya ne yapmam gerekiyor bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim arkadaşlar.

heyet raporundan yaklaşık 6 7 ay önce devlet hastanesi adli tabipliğinden ön rapor almıştık ve ağır hasar belirtmişlerdi fakat heyette belirttiğim gibi % 8 sadece ortopedik açıdan oran verildi onun dışında önceki raporlara ve evraklara hiç bakma gereği duymadılar mahkeme süreci daha başlamadı eger oran yüksek olsaydı sigorta ile anlaşma yoluna gidip uzun mahkeme sürecini beklemicektik ama bu durumda sigortada çok düşük bir meblağ önerecektir acele edip mağdur olmak istemiyorum 1 yıldır ne çekteğimizi yaşayan bilir hocam Allah kimseye göstermesin.Sağlık müdürlüğüne itiraz edilebilir diye yazmışlar yada en doğru yol nedir hocam.

Heyet raporuna itiraz edebilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapacaksınız.Onlarda sizi başka bir hastaneye sevk edecek.

ozaman sağlık müdürlüğünün sevk ettiği hastane raporumu geçerli olur hocam.

İlk aldığınız oran ile İlk Sağlık Müdürlüğünün göndermiş olduğu hastanenin verdiği oran aynı olursa, o verilen oran geçerli oluyor.Fakat oranlar farklı olursa sizi 3. bir hastaneye sevk ediyorlar diye biliyorum.
Mesela yakın zamanda bir arkadaşımın çocuğu için rapor aldılar.İlk hastaneye %60 verdi.Rapora itiraz ettiler,başka hastaneye sevk edildiler,ikinci hastane %20 verdi.Üçüncü hastane ise %70 verdi.Yani aynı hastalığa her hastane farklı farklı oran verdi.
Siz en iyisi itiraz hakkınızı kullanın,heyete girmeden öncede hastalığınız ile ilgili bölümlerden muayene olmak istediğinizi de mutlaka belirtin.Anlattığınıza göre nöröloji,fizik tedavi ve ortopedi sizin mutlaka muayene olmanız gereken bölümler.Çünkü oranları bu bölümler belirleyecek.

Hocam heyete girerken birşey sormadılar nöroloji vardı ama hiç muayene falan etmedi raporlara bile bakmadı oysaki raporlarda omuriliğindeki kırık beirtilmişti ama oran vermedi oda pas geçti yani anlamıyorum adam akıllı muayene bile etmiyorlar neye göre veriyorlar oranı valla kafayı sıyıracam hocam araştırmaktan ben beyin cerrahi mutlaka bakar diye düşünmüştüm çünkü özel hastaneye belindeki ağrılar için gittiğimizde beyin cerrahi uzmanı acil ameliyat demişti o nedenle beyin cerrahi bakar diye düşünmüştüm ama sevk etmediler o bölüme bu arada heyet için kayıt falan yaptırırken muayne olmak istedigim bölümleri belirtebiliyormuyum onu bilmiyordum mesela.

Verdiğim örnekte de dediğim gibi, bu işin çok fazla bi standardı yok.İnşallah ikinci hastaneden daha yüksek bir oran alabilirsiniz de daha fazla tazminat alma hakkı kazanırsınız.

tamam hocam teşekkür ettim yardımların için.

İlk önce sana tavsiyem %14- %20 aralığında KDV içide geçmeyecek trafik kazasında tecrübeli bir avukat bul.Boş laflara kanma sonra çok üzülürsün.
Bu işler aceleye gelmez adım adım gitmezsen madur olusun ticaret davasını önce açar kazanırsın sonra sigorta bir yolunu bulur kazan dığın parayı senden geri tahsil eder.Sonra ne avukat ne aracı kurumun sorumluluğu olmaz onlar paralarını alıp yer ama parayı iade sorumlulukları yok çatır çatır senden alırlar ona göre sırayı şaşırma avukala öncelikle yola çık.

1. Öncelikle hiç kimseden yardım yada anlaşma parası kabul edip bir yere imza atma.
2.İlk olarak ceza davasını açın.Bunu kazanın.eliniz güçlensin.
3.İkinci Sigortaya ticaret davası açacaksınız bu mahkeme sizi adli tıp kurumuna sevk edecek.Mahkeme kendi sevk ettiği adli tıp raporunu dikkate alır. Diger aldığın rapora bakan yok.

Acele hata yaptırır.Geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun ,
Rapora itiraz edebilirsiniz ama diğer hastaneden farklı oran çıkarsa 3. hastaneyi isteme haklarıda var.
Ceza davasını açmayın önce yıllarca sürer ve sigortaya dava açtığınızda cexa davasının sonucunu ister ve orda ödeme yapılmıssa kendi tazminatını düşürür.
Dava açmayın kısa zamanda tazminat istiyorsanız dava uzun sürüyor.
Almış olduğunuz normal devlet hastanesi raporu mahkemede işinize yaramaz anlayacağınız.
İkinci bir raporda sigorta itiraz ederse tahkimle çözülebilir bu işler.

ceza davasından vazgeçtik zaten hocam ama sigorta davası daha açılmadı raporu alıp öyle dava açacaktık fakat oran düşük çıktı bu nedenle nasıl bir yol izleriz yanlış yapmamak adına araştırıyorum aldıgımız rapor özürlü rapor degil durum bildirir raporu bu nedenle sgk da görünmüyor oyüzden ögrendigim kadarıyla sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden başka bir hastanedende alabileceğimi söylediler şimdi onu araştırıyorum avukat var işle ilgilenen hocam.

samedo63

Hoca demiş ki bana ağaçtan düşeni getirin!Ceza davasını açmazsan yarın yanında ne avukat nede aracı bulursun AĞLARSIN!Her kez hak ettiklerini yer ama İade davasını sigorta açtığında ÜZÜLECEKSİN bu ceza davası ve ticaret davası MAX 3yılda sonuçlanır.İşin sağlam olur.
1-Mahkemeler kendi sevk ettikleri ADLİ TIP RAPORUNU dikkati alır.
2-Sigortadan yada anlaşma parası nı ceza davasını kazan madan alırsan SANA NET söylü yorum İleride çok YANLIZ ve MAĞDUR olacaksın.Ben ağır yaralanmış bir vatandaş olarak seni aydınlatmak istedin.

Bilinçsiz insanların oyununa gelme NOKTA.

evet elindeki belge ile itiraz edebilirsin örneğin fizik girmedi iseniz fizik bel için oran vermemiştir. heyete girdiğinizde fizik ekletin mutlaka bende çok kez heyete girdim her defasında içimden ana avrat küfrediyorum hiç dinlemiyorlar insanı

[FONT=sans-serif]samedo63 Mersinde oturuyorsun ofise gel yüz yüze sormak istediklerini sor yardımcı olurum işini vermek zorunda değilsin ama 12 yılın deneyimiyle konusuyorum ezbere değil...[/FONT]

Sayın Samedo63,
Öncelikle geçmiş olsun,
Benim size tavsiyem mevcut belgelerle sigorta şirketine başvuru yapın. Sigorta şirketi bu belgelere üzerinden bir hesaplama yaparak size ödeme yapsın. Ardından sigorta şirketine karşı yasal yollara başvurabilirsiniz. O zaman da maluliyet oranının hatalı olduğu ya da maluliyet oranında artış olduğu ve yeniden tespiti ile eksik ödeme nedeniyle bakiye tazminat talebinde bulunun.

Saygılarımla

tşk ederim bilgilendirmeler için uğraşacağız artık hayırlısı olsun herkesin hakkında arkadaşlar.

tazminat hesaplaması

arkadaşlar merhaba annem 1 yıl önce trafik kazası geçirdi kaldırımda yürürken araç çarptı karşı taraf % 100 kusurlu bulundu ameliyat falan oldu devlet hastanesinden aldıgımız durum raporu %8. Bu durumda tazminat miktarı ne kadar çıkar annemin yaşı 65 ev hanımı

Üst Alt