Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası oluşan pelvis kırigi için %8 oranlı rapor verdiler!?

kdracl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkaslr ben yaklsik bir yil önce trafik kazasi yaptim kalcam kirildi sol bacak yerinden cikdi kiriklar icin 6 adet dis platin takildi cikan bacak icinde platin takildi ucuna agirlik baglandi bir yili tamamladim ve rapor almak icin gittim filim istediler filimde kalca kemigi 2 cm ayrik var biri asagida biri yukarda benim hareketlerim sinirli yurumekte zorluk cekiyorum bana %8 verdiler ben itiraz etek itiyorum bu konuda yardimci olabilirmisiniz

Raporu eksik vermişler sanki,bildiğim kadarıyla il sağlık müdürlüğüne itiraz ediyorsunuz onlarda heyet için sizi başka hastaneye yönlendiriyorlar.

Sayın kdracl,

Öncelikle geçmiş olsun. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik m.10 şöyledir:
"MADDE 10

Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir."

Gerek yok sikayete kardesim baska astaneye git baska rapor al yuksek verirse eskisini yirt

Üst Alt