Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası omurilik hasarı... [O an]

cay_01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 13 şubat 1986 yılında karabükte doğdum..hayatla ölüm arasındaki ince çizgiyi bebeklikte ilk yasadım..bu ilk yada son olmayacaktı..3 aylık bebekken aniden kararmışım..Ailem doktor doktor gezseler de derdime çare bulamamışlar..Komsumuzun biri doktor çare olmuyorsa neden hocayı denemiyorsun demiş..Babamda doktor çare bulamıyo,BİZ ÜMİTLİ DEĞİLİZ demelerine karşı hocaya götürürler..hoca kızda hiç hastalık yok,bol bol yeni sağılmış inek sütü içirin der..
ailem receteyi uygular :) aradan belli süre gecer ve sağlığıma kavusurum
ilkokul baslamadan 5-6 ay önce kasık fıtığı ameliyatı...
ilkokul-ortaokul-lise derken üniversite hayatım baslar..AİBÜ hemşirelik okumaya başladım..mezun olup hemşirelik mesleğine aynı okulda basladım..Artık ben ANESTEZİ VE REAMİNASYON YOĞUN BAKIM HEMŞİRESİYDİM..mesleğimi çok seviyorum..meslekte 2. senemi doldurmama 3 ay kala ailem ve arkarabalarımızla BOLU ABANTTA trafik kazası gecirdik.gözümü arabada açtığımda canım annem bana kalp masajı yapıyodu..rabbim yasatacak ya kalp masajı bilmeyene masaj yaptırdı...iyice kendime geldiğimde babam arctan cıkmaya calışıyordu..kuzenim hareketsiz,bası egik biçimdeydi...şerife diye seslendim..hareketlilik yoktu..halam arabadan nasıl indi hatırlamıyorum...babam aractan inip ilk önce kuzenime sonra benim yanıma geldi ..beni koltuğa almak istedi..babama sakın bana dokunma,bende hasar cok..ayaklarımı hissetmiyorum,göğüs kafesinde basınç var,sadece sol kolumu cıkartmama yardım et dedim..ön ve arka koltuk arasında sıkısmıştım..babam sol kolumu hafifcek kurtardı..o anda doktor olduklarını söyleyen iki kişi yanıma geldi...kendilerine hemşire olduğumu sağlık durumumu anlattım...ben konusurken kuzenime kalp masajı basladılar..kız gitti dediler..sakin ol arkadaşım dediler..araçlarında boyunluk vardı bana ve kuzenime her ihtimalle taktılar...ve 112 ambulans...ÇALIŞTIĞIM HASTANE YOĞUN BAKIM SÜRECİ....4 AMELİYAT

çok geçmiş olsun dilek hanım....İnşallah sağlığın düzelir ve ailenle huzurlu seneler geçirmeniz dileğiyle....

rabbime şükürler olsun...hocalarım kesin ameliyat cıkısın makineye bağlı olabilme ihtimalim vardı..beyin cerrahi hocamın elini tuttum..hocam ilk önce rabbime sonra size güveniyorum..ameliyat çok riskli ve tehlikeli yerdeydi..rabbime şükürler olsun ameliyat masasında 8,5 saat kaldım...gözümü açtığımda gece saat 3 tü.annem uyandın gözünü actın dedi...başardın kızım dedi..gece boyunca tel susumadı...sabah oldu hocam geldi...kızım basardık az kaldı kızım dedi..senin kuvvetli duruşun riskin önüne gecti dedi...ameliyatına 8 doçent ve profesörler girdi..sen harika hemşiresin...aramıza döncen dedi

aradan tam 1 sene gecti..1 senede cok şey değişti hayatımda...arkadşım vardı onu terk ettim....bana ilişkimizi zaman göstercek dedi...ona zamanı gösterdim...:)
arkadaş çevremi tanıdım...kimlerin arkadaş kimlerin arkadasçık olduğunu gördüm....
1 sene öncesinde yardımsız dönemezdim..şimdi yatakta taklalar atıyorum..kendim yatak içi oturup sandalyeme geçebiliyorum..bireyselim artık :)
tak sondayla tanıştım...tak sondayla süper ikiliyiz :)
2 hafta içinde çalışmaya başlıyorum :)

Hayat yasamaya değer.....sabretmek lazım....ileride cihazlada olsun yürüyeceğime inanıyorum

Geçmiş olsun, ben de 2009'da yüksekten düşme sonucu 2 omurumu parçalamıştım. Başlarda oturmamı bile imkansız buluyordu doktorlar, ben de göğüsten altını hissetmiyordum ve hareket ettiremiyordum. Ama şuan yürüyorum, insanlar anlamıyor bile farkı. Sadece asker adımları ile, bi de ayaklarımı yukarı çekemiyorum. Düşük ayak. Ayaklarda hala his yok ama çok iyiyim, darısı herkesin başına. Senin de.

Üst Alt